Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 april 2018

Milton

Als ik alle plannen nog wil realiseren die in mijn hoofd rond-deinen, dan mag ik wel wat nachtjes overslaan. Het gaat me (weer) niet lukken natuurlijk. Zo brei ik met regelmaat met veel plezier aan dit projectje omdat ik het garen én het patroon zo ontzettend leuk vind.


Ik begon met enkele steken en meerder elke toer.
Vanmiddag zette ik even een krukje buiten en deed wat steekjes toen het even wat rustiger werd.
Naast wat zonnestraaltjes liep ik ook nog wat sproetjes op....


Helaas sputtert mijn lijf af en toe een beetje (vermoeden van een gevalletje Carpaal Tunnel Syndroom) dus als ik lang achter elkaar brei of haak, dan tintelt er van alles (en anders 's nachts wel). 
En op naalden 4 alleen in de avonduurtjes - dat gaat niet zo hard als ik zou willen.

Gelukkig mag ik een foto laten zien van de versie van Cathrien!


Het garen (Milton van LangYarns) en het patroon (Beatrice van Beatrice Horn) passen prima bij elkaar. Het patroon van wisselend recht en averecht, tricot en averechtse tricotsteek geeft reliëf en dat geeft een heel leuk effect.



Voor een ruime omslagdoek heb je 3 strengen nodig. Cathrien gebruikte kleur 6, ik koos 34 (en rondbreinaald 4 mm - 80 cm - maar met wat propwerk kun je het ook nog redden op rechte naalden!

Het garen (deze en andere kleuren) vind je hier. Als je bij je bestelling bij de opmerkingen "Beatrice-sjaal" vermeld krijg je de Nederlandse vertaling van deze leuke omslagdoek.

Milton:  37% katoen, 36% acryl, 27% viscose - 290 meter per streng van 50 gram. € 9,95








5 opmerkingen:

  1. Wat een grappige sjaal. Als kleine zelfstandige is het natuurlijk wel onhandig maar je kunt je natuurlijk laten opereren aan dat carpaal tunnel syndroom. Maar je bent wel even uit de running natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk schortenbondtasje! Ben je nu ook een door de wol geverfde rondnaaldbreister geworden?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi werk en schitterende kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen