Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

woensdag 30 maart 2016

Met kleurtjes

Misschien zagen jullie ´m al op haar blog, de Boho-restjessjaal van Jellina. Afgelopen vrijdag mocht ik ´m even in het echie bewonderen - hij is echt super leuk! Uiteraard nam ik even de gelegenheid om nog wat foto´s te nemen (met toestemming, hoor!):


Deze sjaal is gehaakt in Moss-stitch (wordt ook veel gebruikt onder de naam Linnensteek), maar dan in zigzag. Het idee komt van Mriek waar je een uitgebreide tutorial vindt. Jellina gebruikte deze steek in de lengte van de sjaal.


Ze gebruikte een heleboel restjes zodat de sjaal superkleurig werd. De sjaal weegt ca. 450 gram, dus omgerekend 9 bolletjes katoen. Alle details en nog veel meer foto´s vindt je op het blog van Jellina.
Gebruik voor het haken van deze steek een flink grotere naald dan staat aangegeven op het etiket, anders wordt het veel te stijf. Deze sjaal werd gehaakt met nld 5!


Je kunt met dit patroon eindeloos variëren in lengte, breedte en kleuren. Het steekje kunt je natuurlijk ook voor heel veel andere dingen gebruiken.
En heb je niet zoveel restjes?? Dan nodigt deze sjaal je écht uit om snel een heleboel restjes te maken! :-)


Idee van Jellina
Tutorial van Mriek.4 opmerkingen:

  1. Ja, ik had hem idd op haar site gezien. Weer een prachtige sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh die is super, maar wat niet van Jelli a.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel apart, maar ook mooi al die kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...