Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 26 mei 2014

Druppels

Zo, daar ben ik weer! Gisteren hebben we even genoten van een dag rust, een fijne jeugddienst in de kerk (ik beschouw mezelf dan maar weer even als jeugdig!) en elkaars gezelschap. Vanmorgen vroeg leverde ik docherlief bij school af voor een 2 daagse uitwisseling met een school in Duitsland (voertaal Engels!), en na een ochtend brainstormen (leuk!) en puinruimen (een stuk minder leuk) moet ik nodig even bloggen. Ter voorbereiding op het weer dat er aan zit te komen:

De Shizuku-sjaal! Shizuku is japans voor druppels (welnee, daar kom ik niet zelf op, maar staat gewoon op Ravelry) - en drupples kunnen we de komende tijd wel verwachten!


De druppeltjes aan de rand zijn erg leuk en maken de sjaal (een soort baktus) speels.


Je kunt het patroon kopen via Ravelry. Voor deze sjaal is Noro-garen gebruikt, maar je kunt natuurlijk elk garen kiezen dat je wilt! Deze sjaal is gebreid op 5, maar kies je dunner garen en dunnere naalden, dan kan dat natuurlijk ook!

Je kunt de sjaal zo groot maken als je zelf wilt. Wil je een dergelijk garen zoals op de foto? Ik heb nog 2 kleuren Noro Silk Garden in de kast (11,50 per bol, je hebt er 2 nodig), kijk maar mee


En je kunt ook prachtige streepjes maken door van elke kleur 1 bol te nemen en om en om streepjes te breien. En 2 draden sokkenwol samenbreien gaat ook prima. Mogelijkheden te over met dit patroon!

1 opmerking:

  1. wat een leuk design! Leuk project voor handgesponnen garen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...