Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 10 juli 2013

Southbay met filigran

Tadaaaah!!!!

Eindelijk kan ik jullie deze omslagdoek/sjaal laten zien! Bezoekers van de winkel hebben 'm al een tijdje zien hangen, maar omdat de wol een lange tijd niet leverbaar was kon ik er nog niet over bloggen. Maar hier is-tie dan: de Southbay-sjaal gehaakt met filigran.


Snel nog even in het avondzonnetje gefotografeerd!


Even wapperen onder de klokken....

Deze sjaal is gehaakt met 2 strengen Filigran van Atelier Zitron, 100 % merinowol, kleur 55. Haaknaald 4 (maar erg afhankelijk van je hand van haken!). Het materiaal is heerlijk om mee te haken, heel licht en zacht en prikt niet! Felle neonkleurtjes zijn erg hip en hier zitten ze allemaal in 1 streng. Ik was begonnen met deze sjaal, maar kreeg 'm maar niet af. Ans had 'm al een paar keer zien liggen en stelde voor om 'm af te haken. Zo fijn, want anders was hij nog niet af geweest....


De overgangen in de kleuren zijn abrupt en niet geleidelijk (zie foto hierboven rechtsboven). Op een hele sjaal valt dat niet op, en het geeft je de mogelijkheid om wat met de kleuren te spelen en af en toe een kleurtje te "knippen" en te verplaatsen. Er is nl. niet een streng precies hetzelfde!


Het Southbay patroon vind je op Ravelry en ik blogde er al vaker over! (met haakschema).


Hierbij een fotootje van de kleuren Filigran (mutlicolours) die ik nu op voorraad heb, linksboven kleur 66 in zeegroene tinten, midden kleur 44 in blauwige met wat roze, rechtsboven kleur 88 in groen-turkoois-roze-geel.  De onderste strengen zijn kleur 55 (maar in werkelijkheid iets helderder kleuren). De voorraad is beperkt van de bovenste kleuren. Wij gebruikten 2 strengen(à € 15,25).

Brei je liever? Dan kies je bijv. voor dit patroon (kleur 66)



Nederlandse variant vind je hier (bovenstaande doek is gebreid in tricotsteek, dit kan gaan krullen als je niet blokt)

Vind het leuk om ook zo'n sjaal te maken, dan kun je me mailen. Twee strengen kunnen eenvoudig in een envelop (2,70) verzonden worden.

10 opmerkingen:

  1. Prachtig!
    En uit ervaring zeg ik dat het inderdaad
    superfijn is om mee te werken.
    Heerlijk zacht en prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige shawl! Ook de gebreide is mooi.... Lijkt me een heerlijk garen!
    Groetjes
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw ...die kleuren, een sjaal om blij van te worden!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, geweldig mooie sjaal is dat geworden zeg. Fantastische kleuren.
    Daar kan je mee gezien worden. Super!

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo jeanet, dat is ook weeer wat..heb jij eens een vrije middag beklt mn schoonzus uit overijssel...we zitten op walcheren en zijn nu op weg naar zeeuws vlaanderen,willen even. Langs arnemuiden..heb jij soms ook nog iets nodig. Dan brengen we het gelijk voor je mee. Zeg ik...dat is nou ook wat..lees net dat jeanet naar het strand gaat. Nou ja volgend keer. Beter. Jullie hebben heerlijk genoten..en echt verdiend na al die. Drukte. Groetjes van lies. Zit ven bij jose te mailen

    BeantwoordenVerwijderen