Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 15 juli 2013

Simpel

Het is weer zo ver. Het kwartaal is ten einde en de boekhouding moet echt de deur uit. Echt. En jullie weten wel ondertussen dat het niet mijn favoriete werkje is. Not at all!!!


Ja, ik weet het: bijhouden en eerder aan beginnen. Maar het is niet dat ik niets anders te doen had.... nu is het boekhouden onder druk helemaal een crime als er achter je wordt gekibbeld, TV-gekeken, "mam, mag ik nou eens op die computer" of "mam, waar ligt mijn bikini en heb je mijn spijkerbroek nóg niet gewassen?", borduurmachines vastlopen en mailboxen die uitpuilen. Vandaag had ik zo'n puinhoop gemaakt, dat ik vanmiddag wanhopig om hulp heb gevraagd (niet mijn sterkste punt). Dubbele boekingen die niet meer konden worden verwijderd, alle datums van de maand door elkaar, ik geloof dat het best knap van me was om er zo'n zootje van te maken. Afijn, nu weer min of meer op de rails, geloof ik. Mag wel ook, het is weer bijna middernacht. Ik krijg serieuze duizeligheidsaanvallen als ik te lang achter dit ding zit, maar stoppen was even geen optie.

Maar goed, we zijn er nog :-)
Zoals jullie al wel hebben gelezen zijn we de komende 2 weken (t/m 27 juli) alleen 's morgens geopend van 9.00 - 13.00 uur. Even een kleine break. Ik ben er dus 's morgens wel - ik prop gewoon het werk van een hele dag in een halve! 

's Middags vind je me dan op het strand of aan het water, op de fiets of gewoon even niet aan het werk. Misschien begin ik hier wel aan (toch een pietsie werk...)

DSCF2794a

Deze mooie simpele sjaal vond ik bij Cozy Things. En SIMPEL is even wat ik nodig heb. Deze sjaal is gemaakt van mooie kleuren sokkenwol. Ik ben een grote fan van sokkenwol, niet alleen om sokken van te breien, maar het is zo fijn om mee te haken! Prachtige kleuren, lange looplengte, niet te zwaar, soepel en sterk. En in veel kleurtjes te krijgen. Althans bij mij :-)

DSCF2785a

Bij Blij met draadjes vind je een beschrijving van een halve granny.

Hou je meer van sprekende, fellere kleuren? Ik heb een stapeltje uit onze winkel op de foto gezet:


Nieuwe kleurtjes Trekking € 6,50 per 100 gram/420 meter)

Liever gemêleerd?
€ 7,25 per 200 gram/420 meter



3 opmerkingen:

  1. Hé, Jeanet. Geniet van je "deeltijd"vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh jakkes, wat een ellende met die boekhouding!! Neem het er smiddags maar even lekker van hoor, dat kun je volgens mij heel goed gebruiken! Poeh, toch bijna elke dag weer een blogbericht ook, hoe doe je dat allemaal tussen de zaken door? Respect! En wat een leuke gekleurde bolletjes heb je op de foto's (daar ben ik toch meer van dan pasteltinten). Maar ik heb nog genoeg voorraad, kan nog jaren vooruit vrees ik, hihi. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd van simpel ;)

    Bedankt voor de link voor de halve granny!!! Ik ga op deze manier binnenkort maar een omslagdoek haken :D

    Gaaf!!

    Fijne dag verder!! Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen