Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 8 juli 2013

Golven....

Na een ochtendje ploeteren op de papperassen namen we het er vanmiddag maar weer van. O, wat een luxe toch als je binnen 20 minuten op het strand staat :-)

Er stond vandaag een stevige windkracht 5 en als je dan naar een noord-strand gaat in Vrouwenpolder merk je dat! Wat een golven......


Met een windscherm en een ingegraven parasol was het heerlijk op het strand, en natuurlijk waren die golven onweerstaanbaar. Dus dook ik met dat jonge sportieve lijf van mij (wahaha!) in de Noordzee van 17 graden. Wow, da's even wennen. Na de eerste duik zaten mijn oren vol water, mijn badpak vol zand, schelpen en zeewier. Heerlijk! Nog een keer....... zelfs die tropische man van mij dook in de koude golven. Wat een plezier hadden we met de kinderen. 

Terug achter het windscherm kwamen we weer even bij en genoten we van de zon, de schelpen tussen je tenen en het zand tussen de boterhammen en in de koffie. De wind zandstraalde onze huid zodat we geen dure scrub meer nodig hadden.....de sproeten kwamen in duizenden.

Je begrijpt wel dat het er vandaag niet van kwam om nieuwe ideetjes op te zoeken. Maar uit mijn oude doos (onderwerpen waar ik al vaker over blogde) tover ik nog wat toepasselijke ideeën!
Weet je dat er prachtige haakwerkjes zijn van golven? Hier The great Wave van de Japanse Kunstenaar Hokusai:



En deze, gemaakt van Granny Squares!
Werk van Guy Whitby, voor meer kijk je op Flickr.

Kijk, Obama in Grannies is ook leuk!


Maar om met gewone golfjes verder te gaan - bij Lucy van Attic 24 vind je een duidelijk patroon voor een golfjes deken!

IMG_2555

2
2
2En als je een zak met bolletjes hebt kun je zelf je ontwerp maken met je favoriete kleuren. Bij Biscuits and Jam vind je een Random Stripe Generator. Daarmee kun je allerlei kleuren invullen, de breedte van je gewenste streepjes opgeven en klikken maar - erg leuk om wel honderd keer uit te proberen...... :-)




Zo, ik kan er weer tegen deze week (nu hopen dat ik morgen niet geconfronteerd word met een lijf dat toch niet sportief blijkt als ik vanmiddag hoopte). Er wacht weer een drukke werkweek. Deze week zijn we de hele week open en zaterdag ben ik te vinden op de Werf Arnemuiden, waar een jubileum wordt gevierd. Later meer.....

9 opmerkingen:

  1. Ohhhh.. heerlijk Jeanet! Ik zocht juist het zuid-strand op, ha ha! Maar nu, na het lezen van jouw logje, heb ik bijna spijt ;) Misschien kom ik woensdagmorgen even langs, ik ga nl ook naar Tineke dus, tot gauw! Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto van de zee. En dan heb je ons toch nog weer van alles en nog wat laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Japon sanatçının eserlerini çok beğendim. Hala inanamıyorum. Müthiş. Paylaşım için teşekkürler.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke beschrijving van de zee (hoe het voelt erin te duiken) en het strand! 't Is helaas lang geleden voor mij - ik woon wat verder weg, maar het gevoel kwam weer even helemaal terug toen ik je stukje las. Je kunt in elk geval op een paar heerlijke dagen terugkijken. Succes komende drukke week!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk..die golven..strand..krijg ik heimwee van..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke golfjes Jeanet, kunnen we eens proberen!
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oooh gaaaf met die enorme golven!! :D Heerlijk! Fijne week :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt als een heerlijke middag!! En straks 2 weken half vakantie zag ik!!! :-)
    Alleen.... verbrand jij niet Jeanet?? dat je zomaar een middag op het strand in de zon kunt zijn? Als gemiddelde roodharige wordt je voor zo'n uitspatting gestraft met 2 weken zonnebrand ;-(.
    Dat je ook weer ideetjes voor ons vindt met golven! Super! Vooral die met granny's is geweldig!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen