Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 28 juli 2013

Deeltijd-vakantie en Windmill-shawl

Ziezo, het zit er wel zo'n beetje op, mijn deeltijd-vakantie. Wat hebben we het getroffen met het weer! Zo is het echt geen straf om thuis te mogen blijven :-) Tussen het werk door genoten we van heerlijke dingen:


Kleine geneugten op zijn tijd!


Genieten van het strand...



...van een prachtige wandeling door Oranjezon in het avondlicht!


...van een onophoudelijke stroom bessen, frambozen en andere oogst.


...en superleuk familieuitje: waterskieën!
(ik stond veilig aan de kant - deze soepele actie is van Ali)



Ik moet bekennen dat ik zelf heel weinig gehandwerkt heb. Mijn vingers vervellen nl. 's zomers en dan blijf ik overal aan haken. Maar we gaan weer beginnen hoor!

Om te beginnen deze prachtige Windmill-shawl, gemaakt door Ans.



Het patroon is van Sascha, de Windmill-shawl. Wij maakten de shawl echter groter en dan wordt het een heerlijke omslagdoek! Deze is gemaakt van 2 bollen sokkenwol, want dat is verkrijgbaar in zoveel kleuren en heeft een lange looplengte. De shawl is gehaakt met nld 6. Wij gebruikten 2 bollen Invicta colour (hierboven).

Liever een ander kleurtje?

Trekking 550

Trekking 553

Er hangen voorbeelden van deze sjaal in onze winkel. Het leuke patroon kun je makkelijk vergroten tot je gewenste lengte/grootte! Het losse (Nederlandse!) patroon bestel je bij Sascha via Ravelry of Etsy, of kijk op het blog van Sascha. Wil je het hele pakketje ontvangen met je wol naar keuze plus het patroon? Mail dan naar mij voor alle informatie!




7 opmerkingen:

  1. Heerlijke ontspannen zomerse plaatjes.
    Mooi de sjaal,die heb ik laatst in precies dezelfde scheepjeswol gehaakt!Leuk en gemakkelijk patroon. Werkse weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie sjaals en mooie foto's van je deeltijdvakantie. En o,o wat stoer van Ali om te waterskieen dat is nog niet zo gemakkelijk....

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ene moment in de bessenkooi en even later op de waterski...Zo te zien heeft Ali genoten van de warme 'vakantie'periode.
    Supporters moeten er ook zijn; die blijven veilig op de vaste wal..
    Wat is die omslagdoek van Ans prachtig. Ik heb op haar Ravelry pagina een reactie geschreven. Leuk om daar even te kijken.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die in de zomer met vervellende handen zit!

    Is het bij jou al bijna over?

    Prachtige sjaal trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijna, hoop ik! Maar het kan opeens zomaar weer opspelen. Ik heb het al 20 jaar en het is soms best pijnlijk en zeker lastig.

      Verwijderen
  5. Jammer dat het er dan weer op zit, ik ben nu 2 weken vrij.

    gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is er ook een ander soort garen waar je deze sjaal goed mee zou kunnen haken? Ik kan namelijk niet tegen wol (helaas).

    Gr,
    Caroline

    BeantwoordenVerwijderen