Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 20 september 2024

Op de wolken!

Het wordt tijd dat ik eens wat turbo-krachten ga ontwikkelen. Het brei- en haaktempo van mijn handen strookt niet helemaal met het tempo van mijn hoofd. Terwijl ik nog 1 mouw moet breien van mijn vest met bobbelsteek , heb ik toch al een beginnetje gemaakt met een 2e projectje. Want gisteren op de - supergezellige - breiclubavond waren die grote bollen niet zo handig ( en zo hou ik mezelf lekker voor de gek) en moest ik een wat kleiner projectje onderhanden hebben..... nou ja, klein.... als je met een boordje moet beginnen is het eerst nog klein - toch? 😂😂


Maar natuurlijk maak ik snel eerst dat vest af. Ik moet het patroon nog even uitschrijven maar dat komt eraan. Voor dit grove, hippe vest gebruikte ik o.a. LangYarns Cloud, in een nieuwe kleur. Dit garen doet zijn naam eer aan: het is zo zacht als een wolkje. Dit jaar zijn er weer nieuwe kleuren toegevoegd, waaronder ook deze prachtige paarstinten. Eerder liet ik jullie dit truitje met korte mouw al zien (model uit Punto 73)



Voor maatje s-m heb je 3 bollen nodig, voor l-xl 4 bollen (korte mouw, voor lange mouw een bol extra). De modellen vallen over het algemeen ruim.

Vorig jaar brei ik al eens dit vest met een dubbele draad op naalden 12. Grote stappen, gauw thuis 😉


Dit garen is dus erg veelzijdig. In de nieuwe Punto 73 staan weer nieuwe modellen (ook van de kwaliteiten Orion en Cloud Tweed. De meeste modellen kun je van al deze garen breien. 






En voor deze leuke - maar niet moeilijke - gehaakte omslagdoek in granietsteek heb je 2 bollen nodig!


Laat die herfst maar komen!

Morgen zijn we weer de hele dag open van 9.00 - 16.00 uur.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten