Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 24 september 2024

Bobbelvest!

Precies op tijd klaar voor de herfst weer toeslaat! Dit heerlijk warme vest is zo klaar en erg leuk om te breien. Ik werd geïnspireerd door de bekende Bernadette-vesten die tegenwoordig in allerlei vormen te vinden zijn: oversized, al dan niet met kleurtjes, veelal met iets van mohair of "pluis" en steeds vaker met een structuurtje erin. Deze vesten zijn in de winkel erg duur - want logisch is want ze zijn handgebreid!

Dit weekend zette ik even de turbo erop en toen moesten alleen de draadjes nog. Natuurlijk duurde dat weer langer dan verwacht 😂

Maar nu is het dan eindelijk klaar! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden..... 


Dochterlief zit in Zwolle dus er zat even niets anders op dan zelf op de foto 😁. Het vest is oversized, het valt voor mij ruim (al láng geen maatje 38 meer). Het is gebreid met de LangYarns Cloud samen met 2 draadjes Annell Deluxe (9 bollen). De lichte mohair-draden temperen de kleur van de Cloud en zorgen dat het reliefpatroon op de mouwen ook goed uitkomt. Het reliefpatroon is de bobbelsteek, je ziet het terug in een aantal patronenboeken en ook bij het vest wat in de Libelle heeft gestaan. Ik vond deze steek echter te massief voor het hele vest (ik zou een Michelin-mannetje worden) maar voor de mouwen prima. Ik breide de boorden met nld 8 mm en de rest van het vest op naalden 12 mm. Dat schiet lekker op! Het vest is zo gebreid dat de voorpanden niet omkrullen (dat vond ik altijd een dingetje bij die vesten).


Ik heb in de webshop 2 standaard-varianten gemaakt, eentje zoals ik hier aanheb én eentje met de Cloud nr 15, dus meer roze is. En dan zijn er nóg honderden varianten mogelijk want de Cloud is er in nog veel meer kleuren en Deluxe mohair ook. Ben je in de gelegenheid om langs te komen, doe dat dan zeker - dan zoeken we van alles bij elkaar! En wil je op afstand wat alternatieve kleurencombi's zien: mail gerust!


Pakket Bobbelvest vind je hier
LangYarns Cloud vind je hier
Annell Deluxe vind je hier

Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur, van harte welkom!

2 opmerkingen:

  1. War een superleuk vest is dat geworden! Eerst wat WIPs afhandelen! Wie weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het vest is prachtig geworden. Dat wordt genieten

    BeantwoordenVerwijderen