Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 september 2024

Croissants

Nou, daar heb je 'm, hoor! De herfst.... dikke donkere wolken, een stevige bries, regen en kou. Mij hoor je niet klagen, ik maak het binnen gezellig.

Ondertussen werk ik deze wasmand weg. Geen gewone was maar een mand vol met sockblanks (sokkenlapjes). Het was lang geleden dat ik deze verfde maar dit is zooo leuk om te doen. Deze sockblanks zijn eigenlijk bedoeld voor het handgeverfd-abonnement dat eind van de maand weer verstuurd (spoiler alert!) wordt maar...


.... ik vind ze zo ontzettend mooi geworden en ik wil er beslist meer gaan verven. Ik draaide ze tot croissantjes zodat het kleurverloop goed kan zien. Deze sokkenlappen zijn dubbeldraads los-gebreide lapjes die ik in een langzaam verloop verfde. De bedoeling is om deze lapjes uit te trekken, je krijgt dan 2 identieke bolletjes van 210 meter. Precies genoeg voor een paar sokken in verloop, zonder streepjes.


Natuurlijk kun je er veel meer mee dan sokken breien. Het garen is superzacht dus ook geschikt voor sjaals of te combineren met bijv mohair (al dan niet samengebreid of afgewisseld in streepjes).


Maar nu twijfel ik een beetje. Zal ik ze fotograferen en in de webshop en in de winkel leggen? (dan verf ik volgende week wel weer nieuwe). Vinden jullie het wat?

******

Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur. Je kunt je morgen prima vermaken in ons durp, ondanks de regen en wind. Je kunt koffie drinken bij Sjokadoo en lekkere herfstchocolade halen, lunchen Bie de Buren, even shoppen bij de winkeltjes in ons dorp en 's middags zit je droog in het museum! En nog gratis parkeren ook 😉! Tot morgen!



4 opmerkingen:

  1. Hoi Jeanet Vind ze nog steeds mooi en erg leuk om mee te breien dus als je ze in de shop zet hou ik me aanbevolen. Die op de rechterfoto, links bovenaan in de mand, mag je voor mij reserveren.Succes weer vandaag , Hieris het ook grijs en onweer.
    Groet Wytske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke croissants heb je geverfd. Wie weet en waag ik me er ook nog eens aan. Geniet van het koele weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik reageer nooit, maar ben trouwe lezer! Mede door jouw blog ben ik ook gaan breien en heb ik zelfs sokken leren breien (waarvan ik altijd dacht dat het veeeeel te ingewikkeld was. Viel reuze mee! Gewoon toe up en twee tegelijk op één rondbreinaald, worden ze altijd precies hetzelfde zonder ingewikkeld telwerk.) Inmiddels bezig aan mijn derde zelfgebreide trui. :) Helaas woon ik niet in de buurt, anders zou ik regelmatig op de stoep staan. ;)

    BeantwoordenVerwijderen