Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 3 september 2024

Move!

Terwijl delen van Nederland gisteren overspoeld werden door enorme hoosbuien, bleef het hier gewoon heerlijk nazomeren. We zaten gisteren tot laat buiten, droog, windstil en warm (= te klef om te slapen). 
Ik stopte stug wat draadjes weg van de wintertruien, in de hoop op wat nachtvorst... 😉 het komt vanzelf een keer!

Trenkersocks - Ravelry

Gisteren zag ik deze sokken voorbij komen op het internet. Deze sokken hebben een hele bijzondere hiel (en daardoor ook een grote spie). Wil je eens sokken proberen met andere manieren om "de bocht om" te breien, dan moet je zeker eens kijken bij de patronen van Birgit Grunwald op Ravelry. Zij heeft een paar prachtige sokkenen polswarmers met mooie ingebreide patronen en bijzondere constructies. Mooi als je van "wat anders" houdt! Gebreid met Jawoll van LangYarns (wel in de winkel, niet in de webshop).


Wil je wel bijzondere sokken maar mag het wat simpeler? Johanna breide pas deze prachtige sokken van de nieuwe 6-draads sokkenwol van Lang. Deze bollen hebben een heel langzaam verloop.


Johanna kocht 2 bollen van kleur 5 om identieke sokken te kunnen maken. In principe is 1 bol genoeg voor een paar sokken tot maat 41/42 maar het verloop gaat door dus worden je sokken dan niet identiek. Als je slapeloze nachten hebt van ongelijke sokken is het raadzaam om 2 bollen te kopen en het tweede paar van de rest te maken. Het garen is 6-draads, dus breien op naald 3½. Het is echt zooooo zacht dat het zeker geschikt is voor zoveel leuke andere projecten als sjaals, truien en vesten. In het boekje Punto 79 vind je heel veel patronen van alle verschillende Move-garens.



Lang Move 6-ply vind je hier
Punto 79 vind je hier


Morgen is de winkel weer open, van harte welkom! 




1 opmerking: