Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 14 september 2024

Handgeverfd!

Zoals beloofd heb ik de Croissants in de webshop gezet, je vindt ze hier in de webshop .Daarbij vind je ook de "gewone" strengen merino sokkenwol en nog enkele merino-2ply.

Een webwinkel suggereert altijd dat ik alles in grote hoeveelheden op voorraad heb, maar de praktijk is weerbarstiger. Natuurlijk heb ik als kleine winkel geen automatisch voorraad-systeem dus alles wat ik in de winkel verkoop moet ik handmatig aanpassen in de webshop. Daar gaat het mis. Tussen de toonbank en de computer zit een paar meter maar als er klanten in de winkel zijn moet ik even wachten. Tegen de tijd dat ik het kan aanpassen heeft mijn brein al zoveel opdrachten gekregen dat ik allang kwijt ben wat ik moest doen. De telefoon gaat (al een hele klus om de klant aan de andere kant te verstaan), Ali roept (niet te missen), mijn moeder komt even binnen wandelen, ik moet een boodschap opschrijven, oeps, er valt een bolletje uit de kast, ik moet nog naar de post - heb ik dat etiket al uitgeprint, zal ik tussendoor even de vaatwasser leegmaken, wat gaan we eten vandaag, nu eerst een bakje koffie....... eh, wat ging ik ook al weer doen? 😂😂😂😂😂

Maar de winkel gaat nu zo dicht, dus als er wat van je gading bij zit: sla je slag! De voorraad in de webshop klopt - voor nu. Als ik het overzicht echt helemaal kwijt ben, dan haal ik de handgeverfde strengen weer even uit de webshop - vaak hangt de winkel nog wel vol hoor!


Nog even over de sockblanks, ik kopieer even wat ik er 2½ jaar geleden over schreef.

Voor zo'n lap een paar sokken is, moet je deze namelijk eerst uittrekken (wat overigens makkelijk gaat) en van de dubbele draad 2 losse bolletjes draaien (dit lapje was destijds wat geladderd).


Ik begon met blauw, toen roze, groen en eindigde met geel. Doordat het lapje bij het verven niet overal evenveel verfstoffen krijgt krijgt je een prachtig gemêleerde draad. Bij het geel zie je dat wat minder maar bij het blauw juist meer.  


Zo brei je wel héle unieke sokken die ook nog eens superzacht zijn!


Wytske breide toen in rap tempo een paar sokken voor ons (die Miriam al ras in beslag heeft genomen):


Ze breide maatje 38-39 en dan hou je uiteraard een beetje over van de bolletjes van 2 x 210 meter. Dus breide ze de andere sok vanaf de andere kant om toch het hele verloop te laten zien, zó leuk! Als ik de sokken op elkaar leg zie je precies de overlap. 


Natuurlijk kun je van 2 x 210 meter ook en baktus breien, een kolletje als deze, en als je zoekt op het label handgeverfd kom je van alles tegen!
De strengen hebben uiteraard een kort verloop.
Je vind alles op een rijtje in de webshop. Fijn weekend allemaal!


1 opmerking:

  1. Leuk om dit weer terug te zien en bracht mij op het idee om voor mijzelf ook nog eens zo'n paar te breien tebreien.

    BeantwoordenVerwijderen