Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 september 2024

Omslag

Het weer slaat om, en hoe! Ik verheug me mateloos op een weekje herfst. Omdat het daarna toch weer gaat nazomeren, durf ik dat hier wel hardop te zeggen. Even één weekje geen plakkerigheid maar koelte en frisheid. De geur van de naderende herfst, het getik van de regen tegen het raam (nou, het moet tegenwoordig wel heel hard regenen wil ik het horen - maar dat mag de pret niet drukken). Het gevoel dat je weer sokken moet opzoeken (en breien) en een dekentje op de bank. 

Ik ben best een huismus, ik vermaak me meestal prima in en om het huis. Deze zomer helaas noodgedwongen, ik ben Walcheren nog maar 1 keer af geweest sinds april. Maar niet getreurd, de wereld komt gewoon naar mij toe. Nu de kinderen weer naar school zijn, druppelen hele andere toeristen Zeeland binnen. Deze hebben over het algemeen wat meer tijd en worden minder opgejaagd door ongeduldig kroost dat zich afvraagt waar mama nou zolang blijft. Hoogstens wat gelaten echtgenoten die inmiddels al lang weten dat het even gaat duren in een wolwinkel.

 

Ondertussen oefen ik zelfs in dit dorp nog wat talen. Soms duurt het even voor ik weet in welke modus ik moet, ik hoor absoluut niet meer automatisch waar mensen vandaan komen. Dat levert wel eens hilarische momenten op als ik in Duits begin als er een Vlaming in de winkel staat...
Ik schakel sowieso de hele dag van plat Zeeuws naar keurig ABN. Vlaamse klanten kan ik uiteraard ook nog goed bedienen, mijn Frans is echter hopeloos. Engels hou ik aardig bij met een Schotse schoonzoon-in-spé en mijn steenkolen-Duits is op breigebied echt wel redelijk. En zaterdag sloot ik de dag af met een half uurtje onvervalst Wasschappels (en dat Zeeuws klinkt echt anders dan aan deze kant van het eiland). 

Nu ik 2 van de 3 WIP's heb afgewerkt vond ik dat ik wat nieuws mocht starten. Geïnspireerd op prachtig breiwerk wat tegenwoordig in de winkels hangt - tegen een flinke prijs - experimenteerde ik dit weekend wat. Bepaald niet de hogere brei-kunst, maar dat is juist leuk omdat iedereen dit dus kan. De kleuren zijn zoals de 2e foto. Achterpand is al af, het voorpand inmiddels 3 keer uitgetrokken omdat ik steeds verbeterpuntjes zag. Wordt vervolgd....


In de winkel liggen steeds meer prachtige boeken en magazines, de nieuwe draadjes passen maar weer net aan in de vakken. Zo'n zin in die herfst.....!


2 opmerkingen:

  1. Het wordt weer rustig op Walcheren nu alle scholen en opleidingen weer begonnen zijn. Nu komt de 'grijze' golf en daar hoor ik zelf ook bij (al verf ik mij haar nog steeds 😄) Deze week geeft al een herfst voorproefje en kijk ik toch uit naar de nazomer met zo'n 20° hoor. Wat een mooie draad voor een trui. Ik ben benieuwd naar het eind resultaat hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens Jeannet, die warmte en plakkerigheid heeft wel lang genoeg geduurd, ik hou ook erg van de herfst.
    Ik verheug mij op fijne breiwerken!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen