Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 15 april 2023

Eén, twee, drie

Als ik na een dag werken een handwerkje oppak, mag dat best iets heel simpels zijn. Tellen tot drie is dan nog nét wat mijn brein aankan 😉 en een simpel werkje leg ik ook makkelijk neer als ik tóch weer wat anders moet gaan doen. Bovendien is dit garen zo lekker kleurrijk dat het niet zoveel patroon nodig heeft.


Het patroontje heb ik al vaak gebruikt en is heel leuk bij verloopgaren of deze LangYarns Footprints
Het draadje is een zacht fantasie-sokkengaren met een gemêleerd kleureffect. De samenstelling is 45 % katoen, 42 % wol, 13 % polyamide - wat het geschikt voor sokken maakt. Maar de heerlijke looplengte van 400 meter maakt het ook heel fijn om mee te haken.


Een tijd geleden zette ik dit op als zomersjaal. Maar ik ga niet zo hard en ik had vorige week 1 bolletje op gehaakt. Met de kleine handwerkpauze in het verschiet besloot ik het hierbij te laten en er een zomerkolletje van te maken. Ik naaide de uiteinden aan elkaar en hopla! het zomerkolletje was klaar en ik heb het al heel veel aangehad in de winkel. 

Ik zette 63 lossen op (een meervoud van 6 plus 3) met haaknaald 3 en haakte daarop een rij halve stokjes.
De rij daarna haak je steeds 3 dubbele stokjes, 3 lossen, etc. In een schemaatje ziet dat er zo uit:


Wil je grotere of kleinere blokjes, dan kun je nog variëren: stokjes ipv halve stokjes, of juist stokjes ipv dubbele stokjes. Mogelijkheden genoeg!
Voor het zomerkolletje heb je dus maar 1 bolletje nodig. Voor een sjaal 2 en een stola 3. Of maak je er een topje van? Wooladdicts Footprints vind je terug in onze webshop onder sokkenwol










2 opmerkingen: