Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 3 augustus 2024

Wisselvallig

Deze zomer gaat beslist de boeken in als "wisselvallig". Net als onkruid gedij ik prima op de afwisseling van zon en ook een buitje regen. Zomerse avonden buiten tot plensbuien - het kan allemaal op één dag. Iets waar manlief nog steeds niet helemaal aan kan wennen 😁...


Voor ik in de nieuwe draadjes duik, moet ik eerst deze afbreien. In mijn hoofd zitten wel 100 nieuwe projecten maar ik moet nu echt streng zijn voor mezelf. Ooit heb ik een trui gebreid, nooit in elkaar gezet en daarmee gewacht tot de wol al uit de collectie was....dat mag nu niet meer gebeuren.


Het is een easy-peasy-breiseltje. Net wat mijn koppie nodig heeft want het gaat bepaald niet lekker. Meneer Meniere komt te vaak op bezoek. Het is niet anders, ik probeer er het beste van te maken.
Als je even niet zo ver weg kan, is het heerlijk als er bezoek komt! Lisette van Twee Steekjes Los kwam weer even bijkleppen. Heerlijk om van alles uit te wisselen over het runnen van een wolwinkel en onze passie: het verven van wolletjes! Een dag met een gouden randje.


Deze week was de week van "Bloemen Haken". Het boek van Sascha is een groot succes, het is inmiddels al aan de 3e druk toe! Veel klanten kwamen bolletjes Sweet Treat uitzoeken in de favoriete kleuren. 


Hier staat het veldboeket van Ans nog te shinen. Omdat sommige bloemblaadjes wat gingen krullen, behandelde ik ze met wat textielverharder. Dat maakte ik gewoon zelf: neem 1 deel houtlijm en 1 deel water, roer goed en smeer dat op je gehaakte bloemetjes en laat ze in de gewenste vorm drogen. Het witte smeerseltje droogt helemaal in en wordt onzichtbaar. 


En ik zette ook nog mijn favoriete sjaal - superzacht! - op de foto. Van Kyoko kreeg ik de Japanse snoepjes waar dit Noro-draadje naar is vernoemd. Nu is het helemaaaal duidelijk, wat een match!

 



Zo kabbelden de dagen voort en is er opeens weer een week voorbij! Fijn weekend allemaal, ik ga mijn trui afbreien 😉







1 opmerking:

  1. Wat zwaar dat meeer Meniere te vaak langs komt. De snoepjes passen idd heel goed bij het garen, leuk. Die WIP's tja die liggen er hier ook nog steeds1. Af en toe heb ik ook zo iets van nu die even maar dan komt er weer iets leuks voorbij dat je dan weer gaat doen. Gezellige visite begrijp ik. Ja, jullie weten precies hoe moeilijk en zwaar het hebben van een winkel is fijn da je dan even bij kunt kletsen.

    BeantwoordenVerwijderen