Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 7 augustus 2024

Stipjes

Twee weken geleden mailde Ingrid mij met de vraag of ik nog van die handgeverfde wol met stipjes had. Dat was natuurlijk al lang op maar ik had wel weer zin in wat stip-werk. Het is ietwat bewerkelijk en ik had ook wel zin in stipwerk 2.0 dus daar ging ik.... met wat geduld (veel afbinden), wat kleurenleer en de wetenschap dat zwart niet zwart is, experimenteerde ik er op los. 

Ik verfde wat klassiekers met witte stipjes maar ergens, ergens op het internet had ik ook een variant met neon-kleurtjes gezien en ik wou eens ontdekken of ik dat ook kon.....

 
Die neon-kleurtjes zijn ietwat uit mijn comfortzone. Ik hou van veel kleur maar dit vind ik wel wat heftig. 50+, he? Toen de strengen 's avonds in de tuin stonden te drogen gaven ze zowaar licht!


Gelukkig droogt het buiten nu heel snel, want de helft van de strengen kreeg een tweede badje. Wéér afbinden en sommigen kregen een verfbeurtje met zwart. Zwart is geen kleur en bij het verven is het altijd richting blauw of paars of bruin. En dat heftige neon deed ook zijn werk dus de oorspronkelijke kleur zweeft nog een beetje op de achtergrond (wat ik juist erg mooi vind):


En dan is dit de bonte verzameling stipwerk geworden:



Zoiets gaat het worden op een sok of in ander breiwerk:
(de rode zijn net aardbeitjes)



De voorraad is beperkt, alles ligt in de winkel. Vind je iets onweerstaanbaar? Mail dan maar even!
Mijn knal-neon kleurtjes zijn dus verdwenen, maar misschien is er juist belangstelling voor? Laat het maar weten!


3 opmerkingen:

  1. Mooie kleuren Jeanet . Ik vind het knap al dit werk . Heb een mail gestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bewerkelijk maar ook zo leuk om die 'stipjes' dan in een sok te zien.

    BeantwoordenVerwijderen