Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 17 juni 2024

Kompeito

Zowaar, we zagen vandaag de zón! 🌞🌞🌞🌞 En het werd wel 19 graden... ik had het zowaar warm. Dat zegt meer over mij dan over het weer, maar dat mag de pret niet drukken! Het was genieten.


Inmiddels is het EK voetbal begonnen (dat zal niemand zijn ontgaan). Hoewel ik het wel leuk vind om te kijken - met huisgenoten - is het wel een beetje zonde van de tijd om niets te doen tijdens zo'n wedstrijd, dus ik maar zelfs meer brei-metertjes dan normaal. Hoortoestellen uit 😂 want ik word knetter van het lawaai. Ik merk wel aan de rest wanneer ik moet opletten...


Dus wipte deze Linus-sjaal van mijn naalden die ik breide van 1 bol Noro Kompeito (kleur 4). Wat een feestje! 


Het nieuwe Noro-garen is gemaakt van 35% katoen, 35% zijde en 30% Polyamide en is zo zacht als de samenstelling doet vermoeden. Het verloopt langzaam met kleine spikkels. De grote bollen van 150 gram hebben een lengte van 450 meter dus ruim genoeg voor deze sjaal. Voor een zomer truitje zonder mouwen heb je er 2 nodig. 

 

Ik gebruikte het patroon van de Linus-sjaal als basispatroon en experimenteerde wat met steekjes om te kijken of dat goed uitkwam in dit garen. Het kan echt allemaal. Gaatjes, structuur, ribbels of tricotsteek: het komt allemaal goed uit in dit zachte garen.
Het garen is genoemd naar een Japans snoepje en daar doen de spikkeltjes ook echt aan denken.

 

De bollen Noro Kompeito vind je hier in de webshop, het patroon voor de Linus-sjaal hier.
Ik ontsnap nog even aan het voetbal lawaai en ga nog een rondje tuin doen nu het nog kan, morgen staat er weer regen op het programma. 


De jasmijn begint te bloeien en ruikt met vlagen echt heerlijk! Het zijn de kleine dingen die het doen, toch?









8 opmerkingen:

  1. Prachtig is je sjaal en fijn dat het weer wat beter weer is.de regen gaat ook vervelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De sjaal en de roos passen helemaal bij elkaar. Nou wat was het genieten met de zon er bij. Hopelijk kloppen de weersverwachtingen en gaat het vanaf volgende week echt zomeren. Afwachten maar. Geniet van de sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi garen! Ik wens je een zomer toe zonder Meniere!
    P S de link naar de website leidt ook naar Ravelry
    Groet, Joselien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank! Ik heb het verbeterd!

      Verwijderen
    2. Waar kan ik het patroon vinden van het truitje en sjaal, Marijke Meter-Fledderman

      Verwijderen
    3. Welk truitje bedoel je? De link voor de sjaal staat in de tekst hierboven

      Verwijderen
  4. Niet website, maar webshop

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Idd de kleine dingen zijn fijn om van te genieten. Prachtige sjaal . Groetjes Wytske

    BeantwoordenVerwijderen