Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 5 juni 2024

Sokken(-wol)

Gisteren gingen er weer wat blanco wolletjes in een kleurrijk verfbadje. Als het dan eens een hele dag droog is - absoluut geen zekerheidje tegenwoordig - dan doe ik dat graag in de tuin. En met dat zonnetje en een lekker windje waren ze vandaag ook al droog! 


Ik verfde nu een paar kilo Zebra-sock, dat is echt wel een van mijn favorietjes hoor. Het garen heeft een prachtige structuur en is ook nog eens superzacht. Voor sokken, maar zeker ook voor heel veel andere dingen. Omdat het zo lekker droogde kon ik ze vanmiddag ook al in de winkel hangen.


En daar hangen ze niet alleen 😉
Deze wand wordt véél te klein.......


Vandaag kwam Erry ook even haar nieuwste sock zien, deze is van de Jawoll Silk, sokkenwol met zijde. Oeh, dat vóel je! Je vindt deze sokken hier terughier terug (ze staan tussen de andere sokkenwolletjes). Het patroon dat ze gebruikte (Mister Bowler) schreef ze zelf, je kunt het gratis downloaden via Ravelry. Erry heeft heel veel visserstrui-patronen gebruikt voor haar sokken-ontwerpen. Je vindt ze hier allemaal terug.
.


Ach, en nu we toch over sokken schrijven: déze vind ik echt zó leuk! Dit zijn de Funny Feather Sokken van Pien Roggeveen. Die wil je toch niet meer uitdoen? Het patroon (Nederlands, Engels en Duits) is te koop via Ravelry

Foto's en patroon: Pien Roggeveen

Pien heeft nog meer leuke (Nederlandstalige) patronen geschreven, je vindt ze allemaal terug op Ravelry.

******

Morgenavond hebben we de laatste Brei- en Haakclubavond voor de zomervakantie. Dat is 2 dagen voor de internationale KIP-dag: Knit in Public-day (zaterdag a.s.) Moet kunnen, wij knitten altijd, ook in public. Maar niet op a.s. zaterdag maar gewoon morgenavond.
Van harte welkom iedereen, er kunnen veel knittende haringen in een winkelton! We starten rond half 8.

 

3 opmerkingen:

  1. Prachtig, wat heb je mooie strengen gemaakt! En die Silk is ook heel mooi. Heerlijk garen ook, weet ik nu uit ervaring. Ik draag toevallig mijn sneakersokken die ik gemaakt heb uit twee restbollen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige kleurtjes verf jij toch. Zou ze zo graag life bewonderen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow zo mooi ben net met een paar sokken begonnen. Eerst nog wat wol wegwerken en dan....

    BeantwoordenVerwijderen