Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 27 juni 2024

Feestdagen

Het gaat nu opschieten, hoor! Er is echt een heuse feeststress-stemming aan het komen, althans in de winkel is dat wel merkbaar. Nog een nieuw haarlint, nog wat extra spelden. Toch nog maar een metertje schortenbont en wat tips en tricks worden uitgewisseld. Een juk wat in de winkel bewaard was (halve opslagplaats, hier) blijkt veel te lange touwen te hebben en moet nog worden aangepast. Dat gaat dan tussen alle klanten door. Dus was je vandaag in de winkel en was het ietwat chaotisch, excuses 😊. 


Gisteren werd ik gebeld door het EO-programma De Avond van 5, je kunt het hier naluisteren. Eerlijk gezegd was mijn grootste zorg of ik het gesprek zou kunnen verstaan door de telefoon. Over de inhoud maakte ik me niet zo druk, daar kan ik honderduit over kletsen 😂😂. Maar ik had een goeie-oren-dag en het ging prima. 

Ben je benieuwd hoe het programma er uit zal zien? Je vindt het op de pagina van RMU-events en hier in de digitale Arnecourant:



Nog een paar tips! Probeer met de trein of de fiets te komen. Arnemuiden is niet groot en de parkeerruimte beperkt. Zet desnoods je auto bij een van de treinstationnetjes in de buurt en neem een kort treinritje. 

In de Burg. Hacktraat is het de hele dag ringrijden. Nóg zo'n leuke Zeeuwse traditie!
Het Museum en de Werf zijn ook de hele dag open, de moeite waard. In het museum vind je alles over de geschiedenis van ons stadje en op de werf is ook nog een foto expositie. Op de Markt zijn er oude ambachten te zien, waaronder de mandenmaker is er die de prachtige Arnemuidse manden maakt!



Verder wordt de was gedaan op ouderwetse manier en zijn er scheepsmodellen en een leuke foto-verrassing.
Je kunt uiteraard vis kopen bij verschillende kramen, en ook voor de kinderen is er genoeg vertier. Ben je nieuwsgierig naar de klederdracht: je komt vast en zeker van alles tegen. Er is een volksdansgroep die 2 optredens verzorgt op de Markt en rond 11 uur zal een groep mensen in klederdracht zich verzamelen op de Markt Bie de Buren en een korte wandeling maken via het Havenhoofd richting de molen. Ook is er om 13.00 uur een mooie sing-in in de kerk op de markt. Iedereen wordt hiervoor van harte uitgenodigd om mee te zingen.
Iedereen die dan klederdracht draagt, (mannen,  vrouwen en kinderen)  worden gevraagd om 12.45 bij de kerk aanwezig te zijn, er worden dan foto's gemaakt met de hele groep.

LET OP: kom je van buitenaf in streekdracht (Urk, Walcheren, etc) dan ben je van harte welkom om in het museum een kopje koffie te halen met wat lekkers om 10.30 uur

Daarnaast is er in de feesttent op het Havenhoofd de hele dag van alles te doen, dit gaat door tot de late uurtjes (maar dan ben ik allang uitgeteld, vrees ik).
Ik ben vast nog veel vergeten. maar morgen doe ik nog een poging! Vanaf morgen middag is het niet meer mogelijk om je auto te parkeren op de Markt.







5 opmerkingen:

  1. Hoe krijg je toch allemaal uit je pen? Leuk geschreven weer!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet van de dagen!! Ik hoop je nog te zien. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes de komende dagen. Het programma ziet er leuk uit. Helaas woon ik te ver weg om te komen kijken, maar ik geniet straks wel van je blog met, hoop ik, veel foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een onwijs mooie dag gewenst met heel goede oren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij komen morgen ook naar het feestelijke Arnemuiden. Succes met de laatste dingen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen