Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 14 februari 2024

Vis, vis, vis - een oproep en een wedstrijd!

Al vaker heb ik er naar verwezen maar nu gaat het toch echt wel opschieten: dit jaar vieren we in Arnemuiden het feit dat we 450 jaar geleden stadsrechten kregen van Willem van Oranje. We vieren dat door het hele jaar heen met verschillende activiteiten, je vind er meer over op deze website (die steeds wordt bijgewerkt).

Een van de hoogtepunten wordt dan ook de Visserijdag (zet in je agenda: zaterdag 29 juni!!), deze dag zal vooral in het teken staan van de viering 450 jaar Stadsrechten. Zoals je weet proberen wij met een grote groep dames in onze klederdracht te lopen maar er zal die dag nog van alles georganiseerd worden.


Om deze dag de winkel (en de straat?) te versieren doe ik een oproep: Wie breit of haakt (of borduurt, naait, macrameet, knoopt, quilt, handwerkt) samen met ons een heleboel VISSEN? We willen deze vissen ophangen in de etalage en eventueel slingers van maken (die ook andere jaren gebruikt gaan worden).

Aan deze oproep zit uiteraard ook een wedstrijd: wie maakt de leukste, de origineelste vis?

Deze vond ik hier

Je mag elke handwerktechniek gebruiken die je wilt, de vissen mogen zo groot of klein zijn als je uitkomt. De vissen moeten ingeleverd/opgestuurd zijn vóór 15 juni, zodat we er nog iets moois van kunnen maken. Je mag je vis brengen of opsturen naar onze winkel: Atelier Jaffari, Markt 1, 4341 EP Arnemuiden.
De 3 origineelste, mooiste, leukste exemplaren worden beloond met een garenpakket van € 50,00

Ik geef je wat inspiratie:





of Fair Isle vissen (patroon op Ravelry):


Geweldige Entrelac-vissen (Ravelry)




Jammer, het-is-op-visje (patroon hier):


Favoriet: een garnaal/hornèt! (patroon)

Gehaakte vis (patroon)


Afijn, het is wel duidelijk he? Ga maar helemaal los! Het zou zó leuk zijn als de etalage/winkel vol gehandwerkte vissen zou hangen. Enne, delen mag hoor 😉...!









8 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Ik maak in ieder geval één vis en misschien nog wel meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!! Ik ga er zeker eentje haken of breien. Volgens mij gaat dat wel goed komen met die bussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk idee, ik ga aan de slag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Wij komen volgend weekend weer gezellig langs met ons clubje...en heb hier nog vissen liggen waar ik niets speciaals mee doe. Dus die zijn voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit bericht heb ik helemaal gemist, maar gelukkig via Conny toch gevonden. Ja, een vis... ik ga er ook aan beginnen! Helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen