Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 8 februari 2024

Mixed Tapes

Vorige week kreeg ik een nieuw assortiment leuke sokkenwol binnen. Het kreeg de naam Mix Tape Soxx en de associatie naar mijn jeugd was snel gemaakt: uren was ik bezig met cassettebandjes te maken met favoriete liedjes. In een tijd van Spotify, YouTube, TikTok en nog veel meer (wat ik al lang niet meer volgen kan) is het bijna onvoorspelbaar dat we zaten te pieren met bandjes, potloodjes, muziek waar de dj nog even doorheen zat te kletsen.


Dus ik ben nu al fan van deze serie! De basis is een zwart-grijs-gemeleerde draad met kleurige streepjes ertussen. '80 - neon of wat bedekter in andere kleurtjes.


Sokkenwol komt vaak in assortimenten, na verloop van tijd gaan ze ook weer uit de collectie en is er plaats voor wat anders. Bij zo'n assortiment krijg ik vaak een voorbeeld sok. Ééntje, wel te verstaan. Deze is machinaal gebreid en laat het verloop in een sok zien (want is soms best lastig inschatten op een bol). 


De sok is meestal gemaakt van 50 gram wol dus ergens rond maat 45-46. Ietwat te groot voor mijn bescheiden voeten. Na een aantal jaar heb ik een bonte verzameling sokken bij elkaar.


In december vulde ik de etalage-kerstboom ermee. 


Maar ik besloot toch alle niet actuele eenparige sokken maar weg te doen in de opruimbui die we sinds januari hebben. Maar daar stak Miriam een stokje voor: ze had heel veel vrienden en mede-studenten die met liefde warme onparige sokken droegen dus mocht je in Zwolle veel jonge heren en dames met verschillende gebreide sokken zien: dat komt door mij 😉! 


De Mix Tape Soxx vind je hier in onze webshop en uiteraard in de winkel. Het is vandaag ultiem sokken-brei-weer........

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat je die onpare gebreide sokken niet weg hebt gedaan. Daar zijn ze veel te mooi voor. Bij de Alzheimer stichting kun je die juist verschillende sokken als paar kopen. En dit is nu een mooi eerbetoon dat de jongelui ze dragen. Geweldig. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat goed dat al die enkele sokken een bestemming hebben gekregen! Ik zal mn ogen hier in Zwolle open houden om te zien of ik ze spotten kan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat leuk garen! En goede actie van Miriam. Jij wist zeker ook niet dat er sokken te koop zijn van juist 2 verschillende sokken, en die zijn echt niet voordelig! En mijn zoon is dol op dat soort sokken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben van de vorige eeuw, he? Toen deed je dat nog niet :-)

   Verwijderen
 4. Het deed mij ook gelijk aan Alzheimersokken denken. Een schoonzus vroeg waarom ik mijn sokken precies hetzelfde wilde breien, zij vond Alzheimersokken juist zo leuk. Ik wist van het
  bestaan niet af, maar ik heb toch een beetje het idee dat ik daarmee voor joker zou lopen! 😀,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 niet gelijke is echt van deze tijd happy socks. Eens met de Sint had ik kerstsokkenvoor allemaal gekocht en de mannen gingen onderling eentje ruilen om ze ongelijk te krijgen . Ze waren er gelukkig mee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weggeven is ook opruimen :D

  BeantwoordenVerwijderen