Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 31 oktober 2023

Heen en weer

Het ging aardig heen en weer, dit weekend 😓. In mijn bol, welteverstaan. Zaterdagmorgen kreeg ik - niet helemaal uit het niets - een flinke aanval van Ménière. De laatste keer dat ik zo'n heftige aanval had, was anderhalf jaar geleden op de ochtend van het Brei- en Haakfestival. Afgelopen weken had ik al verschrikkelijk veel oorsuizen en enorm gehoorverlies. Maar zaterdagochtend was het dus echt mis. Brrrrr....., dat wens ik niemand toe. Ik heb het al van mijn 27e maar wennen doet zo'n aanval echt niet. Er zat niets anders op dan de winkel op zaterdagmiddag te sluiten, vervelend voor de mensen die onverwacht voor een gesloten deur stonden. De evenwichtsstoornissen duurden het hele weekend, vandaag kon ik weer even om een boodschapje. Helaas is het oorsuizen en het gehoorverlies nog niet voorbij maar de winkel kan morgen - met manlief op de achtergrond - wel weer open. Ik rammel en haper nog een beetje en in mijn hand heb ik nog weinig kracht, dus alles gaat een tandje lager.

In het kader van "heen en weer", een paar leuke patronen:


Deze Beauty zagen jullie wellicht bij Draadje en Praatjes. Plonie kocht kort geleden 2 bollen Our Tribe van Scheepjes en breide deze prachtige sjaal voor haar man. Het patroon is de Zickzacksjaal op Ravelry (gratis en Nederlands). Het effect is het mooist met 2 langzaam verlopende garens die een beetje contrasteren. Our Tribe, Jawoll Magic Degrade of Mille Colori zijn prima hiervoor!

Een ander heen en weer patroon is het nieuwe patroon van Martina Behm (van Strickmich): Literally


Het patroon bestaat ook alleen uit rechte steken en komt het mooist tot zijn recht met een langzaam verlopende wol zoals hierboven genoemd. Je breit in tegenstelling tot de zickzacksjaal niet met 2 kleuren die je afwisselt, maar gewoon met 1 bol. De Noro Yukata is een prachtig garen hiervoor.
Het patroon koop je via Strickmich of via Ravelry (Duits of Engels)


En wil je morgen weer een keer samen met andere breien? Je kunt morgenochtend aanschuiven bij Bie de Buren , een eindje verder op de Markt, vlak bij onze winkel. Je bent van harte welkom (ultiem handwerkweer, deze week!)4 opmerkingen:

 1. Poeha heftig hoor. Denk goed aan je zelf. Beterschap en groeten Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee dat was een heftig weekend voor jou. Hopelijk komt het snel weer tot rust hoor. Ook voor jouw hand hoop ik dat hij snel weer goed bruikbaar is. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pittige combinatie meniere en tinnitus. En hele opgave om alle ballen in de lucht te houden met jouw twee banen. Beterschap gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Silvia van Acquooij2 november 2023 om 15:49

  Je moet eens op facebook kijken op de site van taichi típs. Een van de laatste filmpjes, daar wordt een drukpunt aangegeven tegen oorsuizen/pijn en gehoor. Proberen kan geen kwaad lijk mij. Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen