Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 14 oktober 2023

Prijswinnaars!

Heel Nederland breit! Of haakt 😉. En nu is de herfst echt in aantocht, dus worden de pennen weer uit het vet gehaald, zo lijkt het.... het was in elk geval een hele fijne drukke week met veel blije gezichten. Vanmiddag had ik nog 1 goodiebag over toen ik de winkel sloot, hoe fijn is dat. 

Vanavond heb ik de prijzen getrokken voor de verloting. We probeerden het te filmen, dat was geen succes 😁. (Verwacht van mij never-ever-nooit-niet een vlog, ik krijg er opvliegers van!) dus vertrouw erop dat het een eerlijke trekking was. 


De eerste prijs (Orion-pakket): Judith van der Poel


De tweede prijs: (handgeverfde streng)

Jozet de Wolff

Aly Boxem

Ellen Tjarks

Jacqueline van Vught

Marja Martens


De derde prijs (biscornu borduurpakketje)

Renée Smit Roeters

Mw. van Dijke

Keathy Muller

Ella van Helleman

Angeli Peters

Woon je in de buurt, dan mag je vanaf volgende week je prijs ophalen. Woon je ver weg, neem dan even contact op per mail. Dan stuur ik het pakketje op.

***

De afgelopen weken hebben we veel herinneringen opgehaald over deze 25 jaar. Nu durf ik onze winkel wel een wolwinkel te noemen maar zo noemde ik het 10 jaar geleden nog niet eens. Een patroon wat van het begin een doorslaand succes is geweest is de Herfstkol. Ik haakte deze 11 jaar geleden met Scheepjes Invicta Colour. Dat garen is inmiddels uit de collectie, maar er zijn genoeg alternatieven. En granny squares zijn weer zó hip! Je vindt de bechrijving hier.


******

Een ander patroontje van 11 jaar geleden is dit gehaakte Zeepzakje. Gehaakt van dunne katoen (Scheepjes Maxi/Sweet Treat o.i.d.):



*****

De meest gelezen post over breien is die over de Zeeuwse Deken, je leest het hier nog eens na. Zóveel Zeeuwse Dekens zijn er al gebreid en nog steeds gaan er met regelmaat pakketten de deur uit voor dit patroon:




Ik brei er een eind aan voor nu. Volgende week is de winkel gewoon open. Ali runt de toko en ik ben - onthand - op de achtergrond aanwezig. Wordt vervolgd!







5 opmerkingen:

  1. Ah wat leuk de verloting heb ik gemist. En de Zeeuwse deken blijft zo mooi. Hij is hier mee verhuist met zoonlief. Hij lag er altijd mee in de bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeanet leuk de herfstcol , hij staat bij mij ook(weer) op m'n verlanglijstje. Had in november 2018 deze wol / patroon gekocht. Het jaar daarvoor was de 1e keer dat we de trein naar Arnemuiden namen en dat is toch redelijk ieder jaar een keer gelukt.
    Heel veel sterkte met je hand...... rustig aan en geduld.
    Hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik woon te ver weg om gezellig in jouw winkel te komen, maar je hebt een heerlijke breiwinkel en blijf hem runnen. 👍

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zou je me een alternatif garen voor de herfstkol kunnen geven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijvoorbeeld Scheepjes Our Tribe of Lang Jawoll Magic of Mille Colori

      Verwijderen