Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 19 oktober 2023

Bie de Buren

Pffffttt........ ik weet weer precies waarom ik zo tegen deze weken opzag 😕. Wat een gedoe is het toch als je letterlijk onthand bent. De ingreep duurde wat langer en was helaas pijnijker dan de vorige keer, ik voelde het betere wroet-werk, zeg maar. 


Omdat ik linkshandig ben dacht ik dat het een stuk makkelijker zou zijn nu rechts onder het mes ging. Welnee........... het meeste doe je in het dagelijks leven gewoon met 2 handen. Typen, bijvoorbeeld.... en een boterham smeren of snijden. Een zakje openen of dichtdoen, veters strikken, een plakbandje plakken. Afijn, het is weer gestuntel van de bovenste plank. Maar we komen er wel. En gelukkig ben ik getrouwd met de geduldigste man op aarde 😂😂😂 (nee, hij zorgt echt goed voor mij!).


Omdat ik poosje echt niet mag sjouwen met de kasten en stoelen - en dus de breiclub even stil ligt  - hebben enkele dames van onze breiclub een paar datums geprikt om te handwerken Bie de Buren. 
Bie de Buren is een gezellig non-profit koffiehuis op de Markt, op steenworpafstand van onze winkel. Het is geopend op woensdag en vrijdag en het is een erg leuk initiatief van Marlon en Joanne.


De handwerk-ochtenden zijn voorlopig op (van ca. 9.45 - 12.00 uur)
-Woensdag 18 oktober
- Woensdag 1 november
- Vrijdag 10 november
- Woensdag 15 november 
- Vrijdag  8 december
Markt 15

4341 EP Arnemuiden
*******

Ondertussen druppelen in de winkel prachtige dingen binnen. Zo kreeg ik nog 3 extra kleuren van de Noro Yukata binnen, die kasten zitten weer lekker vol!

En de boekentafel wordt nu écht te klein, zoveel leuke en mooie boeken komen er nu uit! Dit is een kleine greep, je vindt ze allemaal terug in de winkel en in de webshop
 

6 opmerkingen:

 1. Beterschap hoor. Ja, nu merk je wat je onwillekeurig dus ook met rechts doet.
  Wat een leuk initiatief van de dames, heel veel plezier Bie de buren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte Jeanet, neem genoeg tijd voor je herstel. Wat goed dat de breiclub toch door gaat, al kan ik er niet bij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat er zo'n mooi initiatief genomen wordt, zonder dat je dat zelf hoeft te organiseren.
  Na de operatie nu toch maar proberen de hand ook echt te ontzien om goed te herstellen.
  Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Idd ook al is je werkhand vrij ,toch blijft het stuntelen. Maar hopelijk gaat het iedere dag beter,
  Geduld he🥰 groetjes Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat de ingreep achter de rug is. Ik wens je een goed en fijn herstel. Fijn dat jouw maatje je nu goed verzorgd. Wat een fijne plek om de breiclub toch door te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte en geduld toegewenst! De brei- en haaknaalden maar even links laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen