Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 9 mei 2023

Stenen Winkel

Let op! Deze week is de winkel de hele week open volgens gewone openingstijden. Daarna (van 14-23 mei - de week van Hemelvaartsdag) zijn wij een weekje gesloten.


Deze week is uitgeroepen tot de week van de stenen winkel. Nou, ik wil wel een vurig pleidooi houden voor de stenen winkel, hoor! 


Precies zoals hierboven beschreven! 

Wij lopen al een poosje mee - 25 jaar bijna - en in deze jaren zijn er in de dorpen en steden alleen maar stenen winkels verdwenen. Ook wolwinkels lijken steeds dunner gezaaid. Het is steeds lastiger om een normaal inkomen te verdienen als klanten alleen nog maar voor het knoopje of het vergeten draadje naar de winkel komen. Een stenen wolwinkel is zoveel meer dan een verzameling bolletjes. Niets zo fijn als een persoonlijk advies, een plek waar je je bolletjes op kleur bij elkaar kunt leggen, waar je kunt vóelen aan de garens, waar je nog advies krijgt of waar ze een steekje voordoen. De lokale wolwinkel is een plek waar je andere breisters en haaksters kunt ontmoeten, die van alles organiseert en ook nog de Sinterklaas-optocht of de sportvereniging sponsort.
Steun je ook je lokale winkel? Dan kan uiteraard door lokaal te kopen maar ook door berichten te delen op social media, mond-op-mond-reclame, een goede review te schrijven. Alles helpt!

Op deze regenachtige dag zocht ik de draadjes uit voor de komende winter. Op de vakbeurs in Keulen zag ik al zoveel moois en nu ik in de boeken voor de komende winter zat te bladeren kon ik me absoluut niet meer bedwingen...Zojuist kregen we hier nog een cadeautje na een kletsnatte dag. Morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 uur. Een droge dag kan ik niet beloven maar je mag zéker even schuilen als het met bakken uit de hemel komt. Lang leve de Stenen Winkel!

5 opmerkingen:

 1. Ook in Goes werd het vanavond droog en zagen we mooie luchten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop ook zoveel mogelijk in lokale winkels. Maar...... omdat er hier geen wolwinkel is zoe ik het wat verder op. Fijn dat jullie een weekje vakantie nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top dat deze week de week van de stenen winkel is. Ik doe het liefst mijn aankopen in stenen winkels met een praatje en vaak nieuwe ideeën en aankopen. Helaas vertrekken in mijn omgeving veel winkels waar ik juist graag kom. Bij andere winkels vermindert het aanbod, waardoor ik me genoodzaakt voel om bij online winkels te kopen.
  Voor jouw omgeving is het geweldig dat jullie de winkel al zo lang runnen en een echt begrip zijn voor handwerkfans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste lieverd Katwijk is ook niet meer. Jij woont te ver voor mij dus Dow ik mijn bestellingen voortanden online bij jou. Lieve groetjes Coby.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi pleidooi van jou. Hoera voor de stenen winkels!

  BeantwoordenVerwijderen