Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 4 mei 2023

Tussen de bladeren

Ik moet bekennen: gisteren heb ik een paar steken gebreid.... om te proberen (dat snáp je toch wel?). Het was geen bijster goed idee, dus na 20 steken heb ik het weer aan de kant gegooid. Dat gaat 'm voorlopig echt niet worden. Ships. En ik kom zoveel moois tegen... ik heb natuurlijk veel meer tijd om mooie dingen op te zoeken 😉, hoe terg je jezelf.... (met een degelijke calvinistische opvoeding ben ik daar uiteraard heel goed in).

Dus bij deze - voor op mijn verlanglijstje: 

Foto' s en patroon: Lehtipeitonalla by Anja Tanninen


Wat een ontzettend lief en grappig babydekentje. De techniek is domino-breien en door het kleurgebruik is het alsof een vosje tussen de bladeren loopt. Hoe leuk is dit?

Het Engelstalige patroon is te koop via Ravelry

Je kunt in principe elke garen nemen wat je wilt, de grootte van het dekentje pas je eenvoudig aan door het aantal vierkantjes. Kies voor mooi garen als je aan dit project begint, al die uren werk en pillend garen - daar word je toch niet vrolijk van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten