Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

donderdag 2 juni 2022

Nog even praktisch....

De laatste weken heb ik jullie plat-gespamd met berichtjes over het Brei- en Haakfestival. De kasten liggen vol, voorbeelden gereed, de naalden geslepen! We hebben ons uiterste beste gedaan om jullie een leuk programma voor te schotelen. Ik hoop dat jullie in grote getale komen 😊, ik blijf het héél spannend vinden.

Ook dit jaar weer een aantal praktische punten op een rij voor aanstaande zaterdag! Kom je naar Arnemuiden, lees ze dan even goed door:

(klik even voor een vergroting)

-     Het Zeeuwse brei- en haakfestival is gratis toegankelijk voor iedereen! Het is géén beurs of markt maar een soort uit de hand gelopen breiclubje 😉! Laat je inspireren door alle handwerksters om je heen, neem je haak- en breiwerk mee. Vergeet vooral je brei- en haaknaalden niet (die hebben we niet liggen voor zoveel mensen tegelijk). Voor de rest wordt gezorgd.

-      Neem ook wat klein/contant geld mee. In de winkel en op de kraam kun je wel pinnen maar bij de diverse deelnemers is die mogelijkheid er niet altijd.

-     Natuurlijk is er van alles te doen deze middag. Ik heb de afgelopen weken geblogd over de verschillende "aanwaai"-workshops waar je aan deel kunt nemen en demonstraties. Hiervoor hoef je je niet op te geven, kijk maar waar er plaats is. Maak een beetje ruimte voor elkaar, maak het gezellig! Voor sommige workshop wordt een kleine bijdrage gevraagd, vraag dat maar even aan de betreffende blogger/ontwerper.


    Parkeren. Omdat we de Markt "bezetten" met tenten, stoelen en tafels kun je zaterdag niet voor de deur parkeren. Arnemuiden is niet groot, je kunt je auto parkeren in de buurt. Bij de Jumbo-supermarkt (Clasinastraat) is een grote parkeerplaats, maar ook in de Burg. Hackstraat, Nieuwstraat en op het Havenplein kun je terecht. Hou je rekening met de bewoners? LET OP!!: Omdat er tegenover de winkel wordt gebouwd is het NIET mogelijk om via de Markt  (langs onze winkel) rechtdoor te rijden! De Marktstraat is afgesloten en als je dan toch via de Noordstraat verder wil kom je in een "fuik" waar je niet makkelijk uit kunt of kunt keren!

-     Uiteraard is ons dorp ook prima te bereiken met de fiets of trein! De trein rijdt elk half uur en het station is op loopafstand. 


-     Kom je met de bus of auto, dan is het misschien slim om een klapstoeltje mee te nemen. We proberen zoveel mogelijk zitplaatsen/stoelen te verzamelen maar ik heb echt geen idee meer hoeveel mensen er komen. Het lijkt weer heerlijk weer te worden dus we kunnen de hele markt bezetten!

-     Op de markt hebben we ook een grote kraam met leuke breigarens ingericht. Je kunt daar o.a. terecht voor unicat, handgeverfde garens, allerlei pakketten en nog veel meer. Ook liggen daar pakketten met prachtige wol/katoen met flinke kortingen. 


-     Heel veel bloggers en ontwerpers en vrijwilligers komen om iedereen een leuke dag te geven. Maar soms zullen ze ook zelf even de benen strekken, een rondje lopen, even lunchen, een plasje plegen en een praatje maken. Ze komen vanzelf weer terug! 😊

-     Je kunt gebruik maken van het toilet in onze winkel (loop maar even door naar achteren), vanaf 11.00 uur is ook het museum open (om de hoek) en daar mag ook gebruik gemaakt worden van het toilet.
Op de Markt staan verschillende afvalbakken, willen jullie het afval daar in gooien? Dan houden we alles netjes!-     Even de benen strekken op deze middag? Of komt je partner mee die het na een kwartiertje wel heeft gezien? Deze middag is het Museum  en de Werf open (Museum vanaf 11.00 uur, de werf vanaf 13.00 uur). Enthousiaste vrijwilligers vertellen je van alles over de geschiedenis van Arnemuiden. En uiteraard kun je even langs bij de verschillende winkeltjes.

    We beginnen om 11.00 uur. Op deze zaterdagmorgen hebben we echt alle tijd nodig om alles in gereedheid te brengen, koffie te zetten, spullen neer te zetten, enz. Kom daarom ook niet te vroeg!! Voor 11.00 uur wordt er vanaf de kraam ook nog niets verkocht. Tussen 10 en 11 uur is voor mij een hectisch uurtje, de laatste dingen moeten geregeld worden, iedereen roept mij 😁 en ondertussen komen ook de bloggers e.d, binnendruppelen die ik wil verwelkomen. Vraag in dit uurtje niet te ingewikkelde dingen van mij.....

-    Ik heb op dit moment héle slechte-oren-dagen. Het ruist en bruist in mijn oor en ik hoor eigenlijk gewoon slecht. Tik me even aan als je wat van mij wilt, praat in elk geval in mijn richting zodat ik wat kan liplezen en kom wat dichterbij. Dan komt het goed!

-     We zorgen voor liters koffie en thee, lekker koud water én meters cake. Dat kun je gratis afhalen in de tent op de Markt. Maar ik kan me voorstellen dat al dat haken en breien nóg hongeriger maakt, dus eet gerust je bammetje op. Maar we hebben ook héle fijne buren (Bakker en Slager) die lekkere dingen hebben. Ook kun je prima terecht bij Sjokadoo (om de hoek) en "de Buuzen", een cafetaria op de Nieuwlandseweg (tegenover Jumbo supermarkt).


-     We maakten een heleboel leuke goodiebags klaar. Deze ontvang je als je op zaterdag vanaf € 20,00 iets koopt in onze winkel of bij de wolkraam. Er is 1 exemplaar voor elke klant. Op = op, maar ik heb er een heleboel hoor :-) . In de tas zit ook een kortingsbon voor een lekker theetje van Sjokadoo, deze is geldig op zaterdag.

-     Het organiseren van dit Festival gaat natuurlijk niet zonder kosten. Bij de koffietafel zetten we een donatie-emmer neer. Heb je het naar je zin gehad? Misschien heb je dan een kleine bijdrage voor in deze pot? Bij deze pot ligt ook het gastenboek. Ik zou het enorm waarderen als je een boodschap in het gastenboek wil schrijven. -     Heb je je opgegeven voor de workshop garen verven? Zorg dat je op tijd bent! Doe niet je nieuwste kleren aan 😉, je weet maar nooit (of neem eventueel een schort mee). Neem ook een theedoek o.i.d. mee, je kunt daarin je pot inpakken en mee naar huis nemen. Deze workshop is helemaal volgeboekt, maar een beetje meekijken mag natuurlijk altijd ...!

-     Dit jaar maakt Annemarie weer foto's! (ondertussen noemen we haar onze Hof-fotograaf)
Tja, en dan zit je met die privacy-regeling. Mogen we nu wel of niet foto's maken en op het blog zetten? We doen het! Want iedereen wil later nog even meegenieten van deze dag. Je loopt dus zomaar het risico dat je op de foto komt 😀terwijl je aan het breien of haken bent. Wil je echt niet op de foto? Duik dan even weg als je Annemarie met haar camera ziet! (of mail me als je de foto terugziet..dan halen we 'm weg). 


-    Je wordt deze dag vast en zeker geïnspireerd om van alles te gaan maken. Bij aankoop van wol krijg je veelal een patroon erbij maar we gaan deze dit jaar vooral via mail versturen. Zowel in de kraam als in de winkel noteren we je mailadres en je krijgt je patroontje in dat weekend nog toegestuurd. En nee, we gaan je mailadres niet voor andere dingen gebruiken 😉.

Ik ben vast nog wat vergeten! 😉 
Dat komt vanzelf wel goed. En met zoveel enthousiaste haaksters en breisters bij elkaar gaat alles vanzelf... 
12 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Wij hebben er zin, mijn dochter en ik, nemen morgen om 8 uur de trein zodat we om 11 uur in Arnemuiden kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. Wij zullen weer op ons vaste plekje bij de Jumbo parkeren. De weergoden zijn ons weer goed gezind. Ik heb al van alles klaar staan dus zonder haaknaald etc. zal ik niet komen te zitten, zo fijn een flinke etui. Bedank alvast voor al jullie tijd en energie en tot zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jeanet,

  Het is dat het echt te ver is: 900 km over water, en dan nog ruim 2200 over land. Maar wat had ik graag zaterdag langs gekomen en met veel te veel weer naar huis gegaan.
  Gelukkig kan ik op afstand genieten van je enthousiaste blogberichten en aanstekelijke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tot zaterdag Jeanet, oh wat kijk ik ernaar uit om je terug te zien en een dikke knuffel te geven (als dat mag). Heerlijk om weer naar Arnemuiden te komen na alle ellende van de voorbije jaren!!! Alles zal op wieltjes lopen zoals elke keer, wees er maar gerust in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees al een paar dagen mee. Het wordt vast een mega festijn. Prachtig weer, goede organisatie ervoor het met elkaar er een feest van maken. Heel veel plezier en kijk nu al uit naar de fotoreportage.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er zin in! Een dagje uit met mijn dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor het eerst kom ik en heb me opgegeven voor het garen verven. Blij dat ik deze blog lees ivm schiet en theedoek meenemen. Tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Relax, Jeanet. Breisters onder mekaar.. komt goed. Mijn nicht en ik komen ook: lekker weer een dagje uit naar Arnemuiden! Tot morgen, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen