Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 1 maart 2022

Van Kees

Vanmorgen had ik een afspraak bij de kaakchirurg, ik ben een kampioen in het vooruitschuiven van lastige dingen en deze afspraak was al 2 keer verzet (niet alleen door mij -maar het kwam wel lekker uit....). Maar nu moest het er toch van komen, ik had er wat kriebels van in mijn buik vanmorgen. Ik heb namelijk een nogal heftige kokhals-reflex bij alles wat in mijn mond komt. Da's lastig als ze van achteren moeten zijn, met gehandschoende vingers, klemmen, watjes, slangen en sproeiertjes 😂. Laten we zeggen dat ik mijn buikspieren en mijn traanklieren weer heb laten werken, gelukkig zijn ze daar wel wat gewend. Communicatief was het uiteraard ook een hele klus met dat gemompel achter mondkapjes terwijl je onder een laken-met-een-gat ligt en allerlei instrumenten op je buik. Afijn, we hebben het weer achter de rug. 

De rest van de dag breng ik door met pijnstillers op de bank en volg het verschrikkelijke nieuws op internet en bij de TV. Mijn middelbare schooltijd stond in de jaren 80 in het teken van de Koude Oorlog, op school discussieerden we over kernwapens, oost en west en werden atoomkelders gebouwd die mijn kinderen nu alleen kennen als parkeerkelders. We luisterden naar sombere liedjes die later achterhaald leken te zijn. Hoe bizar als de geschiedenis ons weer inhaalt. Ontzetting en machteloosheid voel ik als ik het nieuws volg over Oekraïne, wie niet?

Met de wetenschap dat het onbenulligheid ten top is, blog ik toch maar verder over - zeer onschuldig - handwerken en patroontjes. Zo kwam een prachtig sokkengaren binnen van Durable: de Soqs Tweed. 


12 kleurtjes 4-draads sokkengaren met een stoer tweedje. Voor sokken maar ook voor sjaals, knuffels, truien en nog veel meer. Jullie weten dat ik wel fan ben van veelzijdig sokkengaren: vormvast, slijtvast, machine wasbaar en een heerlijke looplengte waardoor het ook geschikt is om fijne sjaals of dekentjes te haken. 
Je vindt het garen hier in de webshop en vanaf morgen in de winkel.


Graag wil ik ook nog een heel leuk sokkenpatroon met jullie delen. Je kunt je de Zierikzeese Visserstrui
nog wel herinneren. Onze stichting kreeg het origineel van Kees Schot. Naast de patronen voor heren- en damestruien, maakte Anja ook een patroon voor een damesvest - want juist door die oude patronen te moderniseren blijven ze actueel en worden ze steeds gebreid. Nu maakte Erry deze prachtige Sokken van de trui van Kees:


Tijdens het breien kreeg ik mooie updates van de vorderingen en details:



Wat een prachtige vissers-sokken! Erry schreef het patroon uit en je kunt het gratis downloaden via Ravelry (Nederlands). Hou je van dit soort patronen? Dan moet je zeker eens kijken bij de andere sokkenpatronen van Erry!

Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur. Let op: Donderdag zijn we alleen 's morgens open van 9.00 - 13.00 uur, 's middags gesloten!





4 opmerkingen:

  1. Ik weet dat ook nog. OOk dat ze Woensdrecht ook kernwapens wilden stallen. Het is allemaal een ellende en dat alleen maar maar omdat 1 man hoogmoedswaanzin heeft, oud KGB agent hè. Dan is het ook wel fijn om eens te lezen over mooie sokken garen en dit hele mooie patroon. Knap dat ze het patroon van de trui omgezet heeft in een sokken patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Behalve onbenullig(in wiens ogen eigenlijk?) zijn zulke berichten als die van jou ook hoogstnoodzakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas worden mensen niet wijzer. De geschiedenis herhaalt zich tot verbijstering van miljoenen mensen. Kijk er maar niet teveel tijdens het genezingsproces. Hopelijk knap je snel op en helpt de ingreep goed tegen jouw kokhals-reflex. Handwerken is en blijft fijn om gedachten te verzetten en narigheid even los te laten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk ben je een beetje bijgekomen van je behandeling bij de kaakchirurg.
    Vreselijk hè, wat er allemaal gebeurd ...
    Zulke mooie garens zijn een fijne afleiding. Ik ben dol op tweed. Vaak is dat dikker garen. Dus heerlijk dat dit een dunner draadje is!

    BeantwoordenVerwijderen