Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 26 maart 2022

Vestje

Wat een heerlijke lente-week. Ongekende temperaturen en vooral héél veel zonneschijn. Iedereen werd er vrolijk van en we hebben allemaal het gevoel dat het nóóit meer koud kan worden. Nou, dat gaat natuurlijk al ras veranderen. De winterjas kan echt nog niet de kast in, maar 's middags is het gevaarte vaak toch te warm. Voor die temperatuurwisselingen is het werkvestje Saartje een uitkomst. 

Ik blogde er hier eerder over. Je vindt het pakketje in de webwinkel, daar kun je kiezen uit 6 standaard kleuren maar er zijn van dit garen véél meer kleuren. Dus zit je kleurtje er niet bij - en ben je bereid om een paar dagen op je bestelling te wachten - dan is er nog veel meer mogelijk! Neem gerust  dan even contact op voor je wensen!


 


Dit model is gebaseerd op een oud werkvestje dat over het jak of beuk werd gedragen. Het gaf net even dat beetje extra warmte en toch genoeg bewegingsvrijheid om het dagelijkse werk te doen. Het vestje is kort tot aan de taille en heeft korte mouwen. Het is gebreid met een heel rekbaar steekje, zodat het bijna altijd past! Uiteraard is het wel verstandig om een proeflapje te breien voor de juiste maat.

Het vestje is beschreven in 3 maten: 38/40, 42,44 en 46,48. We maakten pakketjes van LangYarns Soxx-6, een 6 draads-sokkengaren dat sterk en vormvast is en bovendien te wassen in de wasmachine. Het patroon is beslist niet moeilijk, dus ook voor beginnende breisters is dit een optie.

Wil je het vestje toch iets langer maken? Dat is niet moeilijk! Neem dan even contact met ons op voor een extra bol. 



6 opmerkingen:

  1. Super leuk vestje.
    Ben zelf vooral een recht toe recht aan breier ;-) Maar als ik m'n moeder nou eens lief aankijk ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super mooi vestje. Kan men ook enkel het patroontje kopen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad Jeanet,het is een heerlijk vestje.
    Ik ben zo blij dat ik het een paar jaar geleden gebreid heb , het draagt heerlijk en is net geschikt om zo af en toe even aan te schieten als het een beetje fris wordt. Ik heb het iets langer gemaakt dan het originele patroon en dat bevalt me goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanet, is het patroon ook los te verkrijgen? Ik hoop het snel te horen.

    BeantwoordenVerwijderen