Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 16 maart 2022

Silk

Vorige week vertelde ik al dat ik toch weer overstag ben gegaan voor een paar mooie draadjes. Die druppelen nu binnen en ik was vanmiddag druk bezig om weer te schuiven, te passen en te meten om het allemaal een plekje te geven. Tot nu toe nog niet helemaal gelukt 😁.


Deze bolletjes verdienen een heel mooi plekje! De sokkenkast puilt echt uit, daar kunnen ze niet meer bij. En eigenlijk wil ik ze daar ook niet want daar is het draadje "te mooi" voor. Deze Jawoll Silk is namelijk een superdeluxe sokkendraadje, met 55% wol, 25% polyamide en 20% zijde. De zijde maakt het draadje zo zacht en geeft het een subtiele glans. En dan die kleurtjes!


Het woord sokkenwol doet geen recht aan dit draadje. Je kunt er - door de 25% nylon - inderdaad sokken van breien of haken maar ook zóveel meer. Door de zachtheid is het heerlijk voor een zachte sjaal of omslagdoek, een vest of trui (de Zierikzee!), voor het breien van babykleertjes of dekentjes, voor fair isle breien of het haken van een mooie omslagdoek of amigurumi.


De kleurtjes nodigen uit om te combineren! Ik heb alle kleurtjes in de webshop gezet. 
De bolletjes zijn 50 gram/200 meter en kosten €5,95 Wasbaar tot 40 graden in de wasmachine.

Nog een tip voor dit garen: Deze prachtige gehaakte sjaal Leynorah van Berniolie Designs, een plaatje!
Het patroon (NL en Eng) bevat tekst en een schema en je kunt de sjaal nóg mooier maken met kraaltjes.
 



Er kwam nog veel meer binnen, wordt vervolgd!


3 opmerkingen: