Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 6 maart 2022

Baret

Wat een "rommelige" week was dit! Hoewel ik wel geleerd heb om met veel chaotische toestanden om te gaan ben ik - zeker met 50+ 😁 - ook wel gebaat bij rust, regelmaat, voorspelbaarheid en een kabbelende week. Niets van dit alles! 

Die kaakchirurg was ik na een dag wel te boven. Gelukkig maar want donderdag gingen we "even" heen en weer naar Zwolle omdat dochterlief haar propedeuse kreeg (vandaar die gesloten winkel in de middag). Zwolle ligt nou niet echt om de hoek. Het was voor het eerst dat ik weer in een ruimte was met 50 wildvreemde mensen, zonder mondkapje en niet allemaal op 1½ meter. Dat was toch, eh, even wennen... Maar zo'n mijlpaal mag weer gevierd worden. Apetrots op dit wurm!


Oma ging ook mee. Voordien aten we een studentenhapje op Miriam's kamer. Je kunt je wel een studenten-keuken voorstellen toch? Daar wist ze wel raad mee! 😂


Al met al een leuke maar lange dag want we tuften 's avonds weer terug naar Zeeland. Vrijdag was weer mijn dubbele dienst-dag: 's morgens in de winkel en 's middags door naar de andere job. Van bloggen kwam dus niet zoveel deze week. Gisteren had ik na een drukke winkeldag ook niet zoveel puf meer. Niet dat er niets te melden valt, he? Want Sascha bracht deze week het patroon uit van deze leuke gehaakte baret:



Het patroon is weer te koop in onze winkel en in de webshop. Je vindt daar ook een matentabel zodat je weet hoeveel je nodig hebt want op het patroon staan wel 6 maten! De baret is gemaakt van sokkenwol en haaknaald 4. Ook prachtig van de nieuwe Durable Soqs Tweed of een handgeverfde streng. 


Deze week blijft ook nog wat anders dan anders. We zijn deze week op woensdag 9 maart gesloten i.v.m. biddag. We zijn dus open van donderdag t/m zaterdag!


2 opmerkingen:

  1. Wij wonen dichtbij Zwolle. Ik kan me dus heel goed indenken dat even heen en weer veel energie en tijd kost. Wel een heel bijzondere dag. Gefeliciteerd! En oma aan de poets in de keuken ... wat een schat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog met een hoofdrol voor je dochter en je moeder!
    Nog van harte gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen