Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 maart 2022

Bijtanken

Wat een cadeautje, dit weer! De afgelopen week was ik niet bepaald top-fit en ik had bovendien echt hele slechte oorsuis-dagen. Na een heel gezellig maar druk weekend kon ik deze twee vrije dagen heel goed gebruiken. En dan is het genieten en bijtanken met dit geweldige lenteweer. Alles schrééuwt voorjaar. Het is verbazingwekkend hoe snel die groene zweem weer komt tussen de bomen. We hebben sinds kort een nieuwe buurman: een merel die 's ochtends en 's avonds helemaal uit zijn dak gaat, dat hoge geluid hoor ik nog prima met mijn slechte oren 😂. Op een of andere manier zoekt iedereen karweitjes buiten, overal hoorde ik tuin- en klusgeluiden. En tussen de bloesem voor onze deur gonst het van de insecten.

Manlief kreeg het ook op zijn heupen, die moestuin riep! Helaas is de kleigrond op dit moment zó hard en droog dat er nog niet zoveel gedaan kan worden maar opruimen na een hele winter in de stille polder kan altijd. En in een beschutte tuin voelt het sowieso altijd al anders als op de vlakke akkers. 

Na een paar dagen stralende lente heb ik het gevoel alsof het nooit meer koud gaat worden, maar de weersvoorspelling roept al iets anders. Een paar warme sokken, een vest of een dekentje kun je nog best een poosje gebruiken. Deze deken combineert de warmte en de lente tegelijk:


Deze Holland Tulips Blanket is een ontwerp van Raimonda Bagdoniene en je koopt het patroon via Ravelry of Etsy. Hier is de deken gebreid met heel dik garen op naald 10 maar ik kan me voorstellen dat dit ook prachtig uitkomt met een dunner garen.  


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur. Nieuwe sokkenwolletjes zijn weer binnengekomen en de winkel ligt vol met draadjes voor elk seizoen! Tot morgen!





2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige deken is dat.
    Ja het weer is zo lekker. Wat zal het tegen vallen als het weer kouder wordt. Wat heerlijk zo'n merel op het dak he. De afgelopen dagen heeft er ook een bij ons gezongen. Zo gezellig.
    Ja de grond is super droog en dan is klei geen doen. Lekker opruimen is dan ook weer lekker. Kan hij toch lekker buiten bezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie deken prachtig patroon.
    Ja heerlijk het voorjaar niet te warm lekker tuin klus weer.

    BeantwoordenVerwijderen