Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 maart 2022

Dulcet Sweater

Door mijn verschillende jobs vliegen de dagen voorbij. Zeker bij mijn werk in het verpleeghuis heb ik soms geen besef meer welke dag het is. Het zijn meer de classificaties als "drukke dag, goed-te-doen-dag, quarantaine-dag of een-man-te-weinig-dag". De laatste variant is pittig, behoeft geen uitleg. Daarnaast hou ik de laatste maanden ook nog een beetje bij hoe mijn gehoor is. Een "slechte-oren-dag" is erg vermoeiend. Ik moet dan erg veel moeite doen om iedereen te verstaan. Drie keer vragen wat iemand zegt is soms best lastig, vooral als het iets onbenulligs is als "wilt u de kassabon" in de supermarkt (nee, natuurlijk hoef ik geen kassabon, ook geen messenzegels noch koopzegels en ik heb ook geen Jumbo-pas...... 😕, maar het verstaan van deze onbenulligheden in combinatie met allerlei piepjes, geritstel, gepraat en andere bijgeluiden kosten mij soms echt moeite. En dan "fijne dag nog" - eh, wat zou ze nou zeggen?) 

Op een slechte-oren-dag voel ik me dus soms best onzeker. Vandaag was dus zo'n een slechte-oren-dag maar omdat ik heerlijk vrij was, was alleen manlief de klos om iets drie keer te moeten herhalen en morgen gaat het vast beter! En van het weer kun je altijd genieten, zeker nu het zo lente-achtig wordt. De bloesemboompjes voor de deur staan op springen! De eerste bloemetjes zijn gespot.

Blij werd ik ook van het patroon van deze gehaakte trui van Annelies Baes. Ze haakte deze Dulcet Sweater van het nieuwe Durable Soqs Tweed. In plaats van sokken is dit garen dus ook erg geschikt voor het haken van truien. Niet te dik, een heerlijke looplengte, prachtige uitstraling en trendy kleuren:

Foto's en Patroon: Annelies Baes

Het patroon is te bestellen in maar liefst 7 maten! De Dulcet Sweater heeft een boothals die van voren iets langer is dan in de nek - draagt comfortabel! - en je kunt het Nederlandse patroon bestellen via de webshop van Annelies. Je kunt daar ook precies zien hoeveel bollen je nodig hebt. De bolletjes kun je bestellen via onze webshop.


Blij werd ik ook van de bolletjes Catania die vandaag binnenrolden. Een beperkte editie in de Pantone kleur van het jaar 2022 Very Peri:



Omdat we 20 maart weer Now Roez vieren, heb ik komend weekend vrij gevraagd (van job 2). Dus ben ik deze hele week zelf in de winkel! Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00 uur: van harte welkom!



1 opmerking: