Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 12 februari 2022

Restjes!

Restjes, je kan er nooit genoeg van hebben. In onze woonkamer staan 2 grote Ikea-hockers vol met niet afgemaakte projecten (je moest eens weten) en restjes, zoveel restjes. Nu zag ik op Pinterest deze mand en die deed me denken aan een schooltas die ik haakte in mijn middelbare schooltijd. Het was een buidel van restjes die hier heel veel op leek (helaas heb ik 'm niet meer). De restjes haalde ik uit de kasten van mijn moeder (de appel valt niet ver van de boom). Nu ik deze zie denk ik dat ik zoiets toch maar weer ga maken:

Foto en patroon: My Poppet


Deze mand/tas is gehaakt met verschillende garens van verschillende merken, samenstellingen, diktes en kleuren. Alles kan. Met een draadje of 4-6 op naald 9 haak je met vasten in het rond. Je vindt hier in het Engels de beschrijving, de foto's zeggen al genoeg.



Verder was afgelopen week "de week van het Oorsuizen". Helaas deed ik daar volop aan mee. Ik schreef er vorig jaar in November over maar helaas is het sinds die tijd echt alleen maar erger geworden. Oorsuizen is in mijn geval een bulderende wind. Het maakt dat ik sommige geluiden niet hoor (andere des te beter). Het is meestal 's morgens het ergst, zo heftig dat ik de wekker niet meer hoor (maar manlief port me wel wakker) en ook mijn eigen stem niet als ik fluister. Dat is een enge gewaarwording. In de loop van de dag gaat het meestal wat beter (of ik word meer afgeleid, ik kan het niet met zekerheid zeggen) maar soms is communicatie best lastig in de winkel - zeker met mondkapjes op. Ik hoop nog steeds dat het een keer verdwijnt, zoals het in het verleden ook deed voor een poos en ik ben nog zeker niet zover dat ik die herrie in mijn hoofd kan "omarmen". Aan de ander kant: het is niet levensbedreigend dus er zijn ergere dingen. Als ik een keer niet reageer of een raar antwoord geef in de winkel, dan weet je hoe het komt 😁. Ik wil nog wel eens ja knikken, als het nee moet zijn of andersom!


5 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig project van (en voor) restjes!
    Vervelend die oorsuizingen. Hopelijk wordt het gauw minder of nog beter ... verdwijnt het helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig idee om zo'n mand te haken.
    Manlief had ook last van oorsuizen, maar na het aanschaffen van gehoorapparaatjes nu 3 jaar geleden heeft hij er absoluut geen last meer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook een leuk idee voor de restjes. Ik heb voor mijn katoen restjes het patroon van de Scrap cat gekocht. Om zo mijn katoenrestjes op te maken. Ik zal toch mijn restjes maar niet naar de Kringloop brengen denk ik nu :-)
    Jouw oorsuizen is wel heel erg, er niet op (kunnen) letten is idd een ding. Lukt mij ook niet altijd hoor. Ik heb al vaker gehoord dat hoortoestellen ook schijnt te werken. Misschien eens informeren. Maar misschien is de storm bij jou te heftig. Succes hoor.

    BeantwoordenVerwijderen