Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 6 februari 2022

Zandloper

Het lijkt wel Herfst! Toen ik vanmorgen in het donker naar mijn werk reed lag er van alles op de - overigens doodstille - weg. Het waaide, hoosde, bulderde. Het had zijn weerslag op de bewoners, die vandaag ook liever wat langer bleven liggen en het kwam het humeur niet helemaal ten goede. Het werken met ouderen met dementie kan best soms pittig zijn en naast het ontwikkelen van een verpleegstersneus (je ruikt niet alles meer bewust) heb ik ook inmiddels verpleegstersoren (ik zal maar niet vertellen wat ik af en toe hoor of naar het hoofd geslingerd krijg 😁). Gelukkig ging de zon nog even schijnen en als morgen de wind is gaan liggen zijn alle boze buien waarschijnlijk ook wel weggewaaid. 

Foto's en patroon: Annelies Baes

Dit geweldige vest is helemaal gemaakt voor gure dagen als vandaag. Of voor een wandeling in een voorjaarszonnetje. Ik vind het echt een heel mooi patroon: Sandglass Cardigan van Annelies Baes.


Het patroon van dit Zandloper-vest is te koop in het Nederlands via de webshop van Annelies en is maar liefst beschreven in 6 maten! Kijk, daar heb je wat aan 😀. Bovendien heeft dit patroon 2 opties: met of zonder sjaalkraag. 


Op de website van Annelies vind je nog veel meer vesten, truien, sjaals, dekens, etc. Maar déze komt zeker op mijn verlanglijstje. 


1 opmerking:

  1. Dat was dus een pittige dag op jouw andere werk. Ja, ze reageren snel op onrust. Ze hebben ook geen remmingen meer. Ik vind het knap van allen die met dementerende werken om positief en rustig te blijven.
    Annelies heeft prachtige patronen, deze is ook weer zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen