Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 4 juli 2020

Fris

Het blijft natuurlijk wel Nederland hier, he? Vorige week smolt ik nog weg en nu is het ronduit frisjes. Maar ik hou zó van frisjes! 😁 Als ik de 14-daagse verwachting zie op de Buienradar en ik zie dat het zo rond de 20 graden blijft (voor wat het waard is) dan ben ik stiekem best blij. Ik hou van wind en roezeboezig weer. Maar gelukkig ga ik er niet over, het komt zoals het komt.

Dit wisselvallige weer nodigt wel uit tot het breien van het vestje Saartje, weet je nog dat ik daar vorig jaar over blogde? Niets zo lekker als een vestje met een kort mouwtje voor een frisse dag of avond!



Dit model is gebaseerd op een oud werkvestje dat over het jak of beuk werd gedragen. Het gaf net even dat beetje extra warmte en toch genoeg bewegingsvrijheid om het dagelijkse werk te doen. Het vestje is kort tot aan de taille en heeft korte mouwen.
Het is gebreid met een heel rekbaar steekje, zodat het altijd past! Uiteraard is het wel verstandig om een proeflapje te breien voor de juiste maat.

Het vestje is beschreven in 3 maten: 38/40, 42,44 en 46,48. We maakten pakketjes van LangYarns Soxx-6, een 6 draads-sokkengaren dat sterk en vormvast is en bovendien te wassen in de wasmachine. Het patroon is beslist niet moeilijk, dus ook voor beginnende breisters is dit een optie.

We maakten voor de webshop pakketjes in 6 kleurtjes, Miriam heeft hier het vestje aan in de middelste blauwtint. Je kunt de pakketjes hier bestellen. In de winkel zijn er nog meer mogelijkheden voor verschillende kleuren, zoals roze, aubergine, grijstinten en zwart. Wil je een afwijkende kleur? Neem even contact op.
Wil je het vestje toch iets langer maken? Dat is niet moeilijk! Neem ook dan even contact met ons op voor een extra bol. 

Toch liever een los patroon kopen? Dat kan via de website https://visserstruien.eu/shop/

Stefanie maakte vorige jaar prachtige foto's van het originele vestje:


Inclusief de - originele - scheve voorzijde!
Uiteraard hebben we dat maar even aangepast in het patroon 😉


Zo dus:



Héél praktisch dus! Genoeg ruimte om al je werk te doen en toch wat extra werken.
Sommige patronen zijn tijdloos......

Fijn weekend!

4 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens, heerlijk weer vandaag, ik hoop, dat de voorspellingen kloppen.
    Mijn opoe had vroeger ook zo'n vestje, een zwarte.
    Fijne zondag,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft een mooi vestje inderdaad. Ja 20°C is meer dan genoeg maar het liefst zonder de regen hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd ook van dat weer!
    Heel mooi vestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi, is het truitje! En als het maar niet de hele tijd regent, dan ben ik blij met zo’n weer, hoor.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen