Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************vrijdag 10 februari 2017

Warme Truien

Het zal je niet zijn ontgaan: het is WarmeTruienDag vandaag. Lekker een dikke trui aan, verwarming een beetje lager. Ik hoop maar dat je een paar laagjes extra aanhebt, want wat is het KOUD buiten!

Op dit blog lees je met regelmaat over warme truien, vesten, omslagdoeken en nog veel meer. Lees alle - ruim 2000 - berichtjes er nog maar eens op na 😉.
Een van de projecten waar ik de afgelopen jaren heel veel plezier aan beleefd heb was De Vissertrui. Eerst die van Arnemuiden en later al die andere Zeeuwse Truien. Want vroeger hadden ze wel verstand van warme truien.......


Het boek Truien bij de Vleet is bijna door de 2e druk heen, ik heb er nog enkele in de winkel liggen.
Heb je dit boek nog niet in je collectie? Oei - wees dan snel! Je kunt het nog bestellen via Tikkeltje Zeeuws , zolang de voorraad strekt. Met dit boek ben je verzekerd van uren lees- en kijkplezier én van heel veel patronen voor Warme Truien voor de komende jaren! (een derde druk gaat er niet komen, dus op = op!)

Na het verschijnen van het boek vonden Anja en Stefanie nog steeds patronen, je leest het terug bij http://zeeuwsevisserstruien.blogspot.nl/ , waaronder een variant van de Thoolse trui.
Er werd een prachtige damestrui gemaakt van het patroon Veere (het patroon is te koop via Ravelry of bij ons bij aankoop van wol)

Afbeeldingsresultaat voor zeeuwse visserstruien veere

Anja maakte in de loop der jaren hele truien waar verschillende patronen zijn gecombineerd. Op Tikkeltje Zeeuws vind je ze terug onder het kopje Zeeuwse Stromen.
Deze trui vind ik prachtig! Ze kreeg de naam Leuntje. De breipakketten zijn te bestellen via Tikkeltje Zeeuws of via de mail

Wat een plaatje! Als je nu begint is-tie zeker klaar voor de volgende WarmeTruienDag! 😀

2 opmerkingen:

  1. Wat eeb mooie truien. Leuk dat het truienwerk nog doorgaat na het uitkomen van het boek.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha mijn vader noemde mij vroeger Leuntje... Misschien maar maken (al draag ik nooit truien)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...