Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************maandag 20 februari 2017

Verschil

Vorige week liet Annemarie een paar projecten zien die ze onlangs had gemaakt. Uit haar tas kwam o.a, deze prachtige sjaal naar een patroon van Berniolie, Wisteria (ook hier te bestellen). De sjaal mag een poosje bij ons logeren maar hij was nog niet opgespannen geweest.

Dat vind ik wel een leuk karweitje, ik geniet namelijk enorm van het voor-en-na-effect.
Dit is de sjaal voor het opspannen. Heerlijk zacht en het lijkt alsof de strepen van de Filigran colour zich hebben gevoegd naar de lijnen van het patroon (wat niet zo is). Het garen streept vanzelf.
En in dit geval past het prima bij het kant patroon.

Dit is echter de sjaal nog een keer ná het opspannen. Wow! De verschillende kantpatronen komen veel mooier uit en de sjaal is bovendien een stuk groter geworden,


Filigran is een 100% merino draad en leent zich daardoor prima voor blocken. De kleuren zijn overigens in het echt nog mooier.
De sjaal werd gehaakt met 2 strengen Filigran colour (600 meter per 100 gram, 16,50 per streng van 100 gram)


Op dit moment heb ik deze kleuren op voorraad (en bestellen mag!)

Het haakpatroon van deze Wisteria koop je bij Berniolie of via Etsy.


6 opmerkingen:

 1. Prachtig! Alsof het garen is gemaakt voor dit patroon!
  Wat opspannen kan doen hè!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze sjaal is wel heel erg mooi en zeker voor dit garen.
  Prachtig!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit was echt een super leuk patroon om te haken en na het opspannen vind ik 'm echt geweldig! Het kant effect komt er nu echt veel beter uit. Dank je wel Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig effect geeft dat opspannen zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...