Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 2 december 2016

Kerstknuffels

Oeps, ik blog een beetje aan de late kant vandaag!
Het was vanavond weer Brei- en Haakclub in onze winkel en zooo gezellig. Maar voor ik dan het atelier én de winkel weer aan kant heb gesleept is het wel laat op de avond. Ik geniet nog wel een beetje na van een heerlijk avond. ( dit jaar nog 1 keer op donderdag 15 december)

catching up with photos from last year. A little mouse made for Christmas. Knitted from my girl mouse pattern with the dress from my seasonal dresses pattern and my free stockings pattern. All patterns on Ravelry (see profile for links):

Vaak blogde ik al over de schattige knuffels van Little Cotton Rabbits. De schattige muisjes, konijntjes en andere knuffelbeestjes zijn aandoenlijk lief. Wat te denken van dit lieve muisje met haar Kerstjurkje? Of dit konijntje?

"Little Cotton Bunny Girl." I love knit stuffed animals for kids.  They are so sweet.:

De patronen van deze knuffels zijn te koop op Etsy en Ravelry. De verschillende jurkjes, truitjes en vestjes verhogen de schattigheid! Zo kun je ook het patroon voor 14 verschillende jurkjes kopen, zie hier. (inclusief de Kerstjurkjes of dat schattige kant-jurkje)


Of voor de Jongetjes: een truitje (plus een vestje) voor elk seizoen! Bestel hier



Noisette


De patronen zijn alleen in het Engels verkrijgbaar en zijn ook alleen via bovenstaande links te koop (ik heb/verkoop ze dus ook niet, ben er wel verliefd op!). De knuffels worden plat gebreid en later in elkaar genaaid (wat ongeveer de helft van het werk is). 

SO cute! United rabbits and their wardrobes. Links to patterns are on the page, to the right.:

Ik vind deze knuffels onweerstaanbaar en ik denk dat veel grote en kleine kinderen (zoals ik) blij zullen zijn met zo´n lieve knuffel als kerscadeau.

Nog een keer de links waar je de patronen kunt kopen:

(alle foto´s zijn van Little Cotton Rabbits. Volg ook eens Julie´s blog, waar ze ook vertelt over haar persoonlijke leven met haar autistische zoon - de moeite waard!)

14 opmerkingen:

  1. Wat enorm schattig Jeanet.
    Je schrijft ze worden plat gebreid. Betekent dat, dat ze op twee naalden worden gebreid of toch op meerdere?
    Groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze worden inderdaad op 2 naalden gebreid en later in elkaar genaaid.

      Verwijderen
  2. Wat leuk. Bedankt voor de tip. Fijn weekend alvast.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat geweldig mooi. De patroontjes zijn alleen in het Engels?
    Gr. Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Té schattig!! Dankjewel dat je het laat zien,
    groetjes
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Meer dan geweldig, je zal zoiets kunnen breien.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohhhh zo lief...
    Heb alleen nog nooit iets in het buitenland durven bestellen.
    Anders wist ik het wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk en inspirerend blog heb je.
    Groetjes Marja
    🐻🐰

    BeantwoordenVerwijderen
  8. dank je wel voor het laten zien, super leuk dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had een vraagje... wat voor garen gebruik je voor deze geweldige knuffeltjes... katoen en sokken wol?
    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb de patronen maar welk garen is geschikt? Ik wil ze graag breien voor mijn net geboren kleindochter. Wie heeft een tip voor mij?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zijn die Engelstalige patronen goed te begrijpen? Ik ben bang als ik ze bestel dat ik er niets mee kan aanvangen omwille van de terminologie. Google-translate vertaalt soms wel heel onbegrijpbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik zou een vertaallijst opzoeken, dat werkt veel beter dan Google translate (die heeft nooit leren breien). Als je zelf wat brei-ervaring hebt is het goed te doen hoor!

      Verwijderen