Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 17 december 2016

Warm vest

Van alle garens die ik in de winkel heb liggen heb ik graag voorbeelden en modellen. Wie wel eens bij ons is geweest weet dat het vol ligt en hangt met sjaals, truien. dekens, dassen, poppen en noem maar op. Ik zit langzamerhand echt wel aan de grens van wat kan - de winkel wordt maar niet groter, ook al wil ik dat best wel. Daarnaast ontbreekt het me ook aan tijd en ruimte om grote werkstukken te maken. Zeker nu we logees hebben lukt het me niet om nog veel meters te haken of breien in de avonduren (soms gaat bij mij ook het lichtje uit...). Er zijn nog een paar bollekes waarvan ik niet echt een model of voorbeeld heb.
Daarnaast is de vraag naar gehaakte kleding groot, maar het aanbod aan Nederlandse patronen schaars. De meeste wol-levaranciers hebben gebreide modellen (ook mooi), zelden gehaakte.
Maar dan kom ik opeens zo'n mooi voorbeeld tegen op het internet, dat wil ik graag met jullie delen!

Foto: Ellebel

Ellen van het blog Ellebel haakte dit prachtige vest. Ze maakte meerdere varianten - maar ook eentje van Kuki, een prachtige wollen draad van Borgo de' Pazzi. Op het blog van Ellebel vindt je de link naar de Nederlandse vertaling van dit patroon. Lees zeker ook even de opmerkingen over de verschillende materialen die ze gebruikte.
Dank je wel, Ellen voor dit prachtige patroon!

Bolletjes Kuki hebben we in de winkel, het is een prachtige draad van 65% wol, 20% ramie (soort brandnetel) en 15% hennep. 100% natuurlijk dus ­čśŐ. ca 110 meter op een bol van 50 gram. ( € 3,40 per bol, en dat is voor zo'n bio-draadje beslist niet duur!)

KukiKukiKuki
Kuki Kuki
Afbeeldingsresultaat voor kuki borgo de pazzi 1  Afbeeldingsresultaat voor kuki borgo de pazzi 10

Uiteraard kun je dit vest ook van andere garens haken.

4 opmerkingen:

 1. Ik had het vest al gezien op haar blog, prachtig! Die wil ik graag eens maken.
  Mooie foto's heeft ze ook gemaakt, h├ę?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik overwinter 4 maanden in Oostkapelle. Het klinkt misschien raar, want overwinteren doe je meestal in een warm land. Nu heb ik ontdekt dat Arnemuiden daar niet zo ver van af ligt. Nu ga ik proberen om voor de kerst uw winkel nog te bezoeken. Dus wie weet : tot spoedig. Ik lees uw blog steeds graag. Groeten van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er geweldig uit! Hoeveel bollen nodig? S/m

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...