Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 30 december 2016

Aan het einde.........

Ziezo, mijn laatste werkdag zit erop voor dit jaar 2016. Morgen ben ik in de weer met oliebollen en zo - even geen winkel maar andere bezigheden: er moet ook nog een puzzel af, er moet beslist nog een boek gelezen worden en na het zingen van "Bright Eyes" zou Miriam wel een konijntje willen die ze Art Garfunkel gaat noemen (maar dat doen we maar niet...) 😁.Het was een bewogen jaar, 2016. Zowel zakelijk als persoonlijk zat het vol met ups en downs - daarin was het niet als andere jaren... ook volgend jaar gaan we maar weer gewoon ons best doen.
Van het wereldgebeuren ben ik afgelopen jaar niet vrolijk geworden, de onverdraagzaamheid voert de boventoon, tegenstellingen tussen mensen en meningen worden breed uitgemeten. Dat baart me wel zorgen.
In de winkel hoor ik veel persoonlijke verhalen van mensen. Vaak hele verdrietige, moeilijke dingen waar iedereen mee worstelt. Vreugdevolle, vrolijke dingen verkondigen we nu eenmaal makkelijker vanaf de daken maar iedereen draagt ook zijn moeilijkheden met zich mee. Zullen we in 2017 een beetje naar elkaar omkijken? Een vriendelijk woord, een complimentje, een beetje aardigheid op kleine schaal. Zo gaat de wereld er vast wat beter uitzien!

2016 bracht ons natuurlijk ook veel fijne dingen. Met plezier kijk ik terug op alle hartelijke ontmoetingen in de winkel maar ook op evenementen die ik bezocht. Dank jullie wel voor alle reacties, kaartjes, bloemetjes en presentjes die ik zo maar spontaan in de winkel of per post mocht ontvangen. De fijne contacten die ik mocht hebben met creatieve ontwerpers, mede-bloggers, collega-winkeliers, leveranciers en klanten zijn de krenten in de pap.

Een heel jaar blogde ik over de meest uiteenlopende handwerkprojectjes, waarbij dit wel de toppers bleken (opvallend veel Zeeuws)

(die ook te zien waren in Landleven)

(2 verschillende patronen)en de absolute klapper was de Rafiki-unicat.
Jullie bestelden massaal deze bijzondere kleur, waardoor Miriam naar Kenia kon gaan.

Mijn blog werd dit jaar zo'n 6.000-7.000 keer bekeken per dag (!). Een heel trouw publiek 😊, waaronder heel veel handwerkliefhebbers, dorpsgenoten (die niet handwerken maar meelezen....), handwerkwinkels, hakers, breiers. Vooral Nederlanders en Vlamingen maar ook Amerikanen, Russen (op mijn blog gaat dat wel samen), Chinezen (echt!), Polen, Duitsers, Turken (top 8 is dit). 
Ik hoop volgend jaar weer met veel enthousiasme leuke handwerk-dingen voor jullie op te zoeken. 
En ook hoop ik dat die 6.000 mensen allemaal een keer wat bestellen. Gewoon even een mailtje of een belletje doen! Dan hou ik het vol...

Ik wens jullie allemaal veel voorspoed, gezondheid, liefde, vriendschap, warmte, verdraagzaamheid, geluk, creativiteit en Al Het Goede voor 2017.

Lieve groet,
Jeanet


14 opmerkingen:

 1. Lekker oliebollen, ik ga ze morgen ook bakken samen met een nederlandse vriendin. En wat een leuke foto van jullie samen, ik liet hem aan Thom zien en zijn reactie was:wat een leuk stel.....
  Tot in het nieuwe jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige baan heb jij. Al die mooie contacten. Natuurlijk worden teleurstellingen je niet bespaard. Ik zal af en toe in de winkel komen en mij laven aan al het moois en jouw vriendelijkheid.houd het alsjeblieft vol Jeanet, jij maakt de wereld een beetje beter. Fijne jaarwisseling en alle goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je dagelijkse blogjes! Ik lees ze graag en petje af dat je dat zo volhoudt! Ik wens jou en je gezin al het goede toe voor het komende jaar. Wie weet kan ik nog eens op bezoek komen in je winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto van jullie samen.
  Dank voor je blog, bijna iedere dag weer. Een fijne jaarwisseling met je gezin en een heel fijn, mooi, gezellig en vooral gezond 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor je blog! Veel plezier bij het bakken van de bollen en alle goeds voor jou en allen die je lief en dierbaar zijn voor het nieuwe jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je blog, ga vooral zo door!
  Hele mooie foto!
  Als ik komend jaar weer in Zeeland op vakantie ben kom ik zeker weer bij je shoppen😉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jeanet, vanuit Sydney, Australië, wens ik je een heel goed 2017! Ik heb dit jaar breien herontdekt en geniet erg van je blog. We zijn van plan om in de zomer van 2017 op vakantie te gaan naar Nederland en ik hoop dan je winkel te kunnen bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel Jeanet voor een jaar waar ik zomaar even binnen kan lopen voor een bolletje of iets anders zo fijn zo'n geweldige winkel zomaar op loopafstand.
  Blijf zo door gaan ook in 2017 een goed einde en een super begin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Jeanet
  Dank je wel voor een heel jaar je blog schrijven, ik geniet er van.
  Heb mededogen met je als je schrijft over het gedoe wat je hebt.
  Ik vindt het fijn om met mooie garens te breien of te haken dat geeft het werkstuk een mooier uitstraling.
  een hele fijne en liefdevolle jaarwisseling.
  En geniet van je vrije dagen en je gezin.
  Een lieve groet Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hartelijk dank voor alles wat je betekent in handwerkend Nederland!
  Ik hoop van harte dat 2017 een jaar zonder zorgen voor jullie zal worden en wens jullie veel zegen op je inzet en werk.
  Fijne jaarwisseling!

  Groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt voor je geweldige blog, voor het delen, informeren en natuurlijk inspireren! Voor jullie ook een geweldige jaarwisseling gewenst, ik ga heel erg mijn best doen om in 2017 toch eens een keer langs te komen :P Ook weer iets voor op mn bucket list dit jaar :)
  Laten we komend jaar idd veel positiviteit de wereld in helpen :) Groetjes lili :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet lekker van deze oudjaarsdag en de jaarwisseling. Ik wens jullie een rustig, gezond, creatief en succesvol 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank voor je blog, je tips en je bespiegelingen. Altijd een genot om te lezen. Je kunt echt heel goed schrijven en dingen onder woorden brengen. Ik wens jou en de jouwen alle goeds voor 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank voor je mooie wensen. Dank voor al je mooie ideëen. Ik wens jou en je gezin een goed, gezond en creatief nieuw jaar toe! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen