Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 27 december 2016

Praktisch!

Na twee volle Kerstdagen probeer ik vandaag weer wat structuur te brengen in de dag. Best lastig als de rest van het gezin nog druk bezig is met vakantie vieren, maar een beetje beweging kan geen kwaad na al die lekkernijen.


Vanmorgen eerst maar eens wat stof uit het huis gejaagd, de wasmachine aan, geschenkpapiertjes en cadeaulintjes uit allerlei hoeken van de kamer gevist. Daarna de mailbox geopend (ieks! 77 mails.....) en ook weer snel gesloten. Die probeer ik straks door te spitten. 

Eerst weer even een handwerkideetje lanceren. Dit leek me een handig dingetje 😉


Zo'n haarband is praktisch! Het houdt de oren warm en het haar naar achteren. En het staat leuk 😊.


Handig op de fiets, bij binnen- en buitenkarweitjes en zeker bij een heerlijke strandwandeling aan de Zeeuwse kust! Je vind het Engelse patroon bij Knitty, het wordt gebreid met verkorte toeren,
Handige filmpjes vind je hier of hier.
Met vertaaltermen kom je er wel uit, want het patroon is niet moeilijk. 

Ook op Ravelry vind je dit patroon terug. Van de ruim 18.000 keer (!!) dat dit patroon is gebruikt hebben veel breisters toch wat minder steken op gezet, bijv 96 of 100 steken met o.a. Noro Silk Garden of Rowan Pure Wool Worsted, of met een naald dunner dan de 5 mm. Dit is uiteraard afhankelijk van je manier van breien, het garen dat je kiest en de grootte van je hoofd!Zo, en nu de winkel in, Ik hoop dat ik jullie allemaal tegenkom deze week ! 😄

2 opmerkingen:

  1. Grappig ding. Met name die laatste foto is mooi het lijkt daar net een mond :-) Succes met opruimen en jaag de vakantievierders af en toer maar de stuipen op het lijf hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee! Ik kan jammer genoeg niet breien. Maar zoiets moet toch ook te haken zijn? Misschien maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...