Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 12 december 2016

Tunisch

Het zal je niet ontgaan zijn: Tunisch Haken is hot!
Kreeg een aantal jaren deze techniek nog het label `ouderwets`, nu moet je toch zéker een keer deze techniek hebben geprobeerd.
De afgelopen jaren dreef tunisch haken bij verschillende ontwerpers wel weer boven, zo blogde Jellina bijna drie jaar geleden al over deze leuke sjaal, gehaakt in een tunische steek (grappig dat ik deze sjaal heel veel tegenkwam op de Brei/Haakdagen en op de Kreadoe)

Foto

Het wolletje bestaat nog steeds 😉. Ook deze maakte ze (klik hier voor de beschrijving). Ze was haar tijd ver vooruit (of inspireerde ze anderen??).

Afbeeldingsresultaat voor jellina tunisch entrelac

Claire maakte deze leuke ton-sur-ton sjaal, je vindt het patroon op haar website.

byclaire-haakgeluk-2-garenspatronenworkshops-18

Maar misschien wil je wel iets meer steekjes leren? Dan kom je de komende tijd goed aan je trekken.

Jolanda en Naomi starten in januari weer met een nieuwe CAL-deken, waarbij gewone (nou ja, gewoon...) haaksteken worden gecombineerd met Tunische Steken. De deken krijgt de naam Double Trouble. Uiteraard kun je zelf kiezen met welk materiaal je meedoet, er zijn pakketten gemaakt van Bravo (acryl) en Merino. We hebben een aantal Bravo-pakketten ingekocht, bestellen mag natuurlijk altijd (of van dichtbij bekijken in de winkel). Ze kosten 62,00 euro.

Pakket Jolanda
Afbeeldingsresultaat voor double trouble cal

Pakket Naomi
Cal 2017 Double Trouble pakket Naomi Bravo

Uiteraard kun je meedoen met andere kleuren, andere materialen of elke keer een paar bollen kopen. Het hele project duurt 29 weken. Je vindt alle informatie op het blog van Jolanda.
Natuurlijk kun je het hele gebeuren ook weer volgen via Facebook, deze groep heet Haakplein.

Heb je er nog geen genoeg van, wil je meer? Dan is er nóg een project dat in januari start.
Wieke start nl. ook met een Tunisch Avontuur. Ook dit wordt een deken (maar voel je vrij om er andere dingen van te haken!) waarbij je gedurende 52 weken elke keer een nieuwe Tunische haaksteek leert.
Om dit te kunnen volgen moet je je aanmelden op de website van Wieke. Je krijgt dan toegang tot speciale pagina´s zodat je straks (vanaf januari) alles kunt volgen.

illustratie_tunisian-adventure_wieke-cmyk-306

Ook dit project is te volgen via een Facebookgroep, maar de patronen komen op de website van Wieke, mits je je hebt aangemeld.

De materialen die voor beide projecten zijn gekozen (Bravo, Merino, Catania of Felted Tweed) hebben wij standaard in ons assortiment, kom gerust eens langs om je te oriënteren, nieuwe kleurencombi´s te vinden of toch voor een ander garen te kiezen - het kan allemaal. Deze CAL´s starten beiden in januari, je krijgt 1 randje/patroon per week, dus als je er nog niet uit bent: inhalen is niet zo ingewikkeld! 😀

2 opmerkingen:

  1. grappig, je blogde op je zldnetweblog jaren geleden over tunisch haken,dat vond ik toen zo gaaf dat ik het ben gaan leren.
    Inmiddels zwaar haakverslaafd , nog steeds blij dat je die blog startte :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. t lijkt heel moeilijk wie weet begin ik er nog aan

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...