Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 25 november 2016

Zwarte Vrijdag??

Vinden jullie dat ook zo bizar? Die introductie van (voornamelijk Amerikaanse) "feest-"dagen waar we nog nooit van hebben gehoord, laat staan dat we weten wat we ermee moeten of laten. Oké, ik loop misschien iets achter maar toch niet zo heel veel??
Vandaag schijnt het  "black Friday" te zijn. Geen zwarte vrijdag maar Black Friday (want zwarte vrijdag klinkt toch nogal somber in onze eigen taal, nietwaar? In het Engels is het minder zwart.... 😉)
Vooral winkelketens maken gebruik van deze kreet om hun acties en kortingen aan te prijzen.

Volgens wikipedia is het de vrijdag na het Amerikaanse Thanksgiving, waarop de meeste Amerikanen vrij zijn en schijnbaar gestart wordt met de eerste kerstaankopen. Tja...
Over de achtergrond van Thanksgiving lees je hier. De oorspronkelijke bewoners van Amerika zullen met zeer gemengde gevoelens terugkijken op het redden van de kolonisten.....


Hier geen Black Friday hoor, gewoon een stralende vrijdag. Met een winkel vol leuke wolletjes en service zols je gewend bent. Elke dag.... 😊
En wél een Dankdag, die hier volgende week op woensdag 30 november wordt gevierd. Alle winkels in Arnemuiden sluiten dan, en ook wij zijn deze dag gesloten

Wil je toch starten met het maken van leuke geschenken voor Kerst? Dan is dit sjieke sjaaltje misschien wat voor je!


Het is de Trapjes-sjaal van Sascha, gemaakt van een bol Invicta Glamour (zwarte met subtiel gouden glittertje). Met 1 bol (een haaknaald 5) haak je een leuke, kleine sjaal. Het patroon is zo gemaakt dat je door kan haken tot je een ruime omslagdoek hebt (dan 2 bollen gebruiken)Je vind het Nederlandse patroon bij Sascha, bij ons kunt je een compleet pakketje kopen (1 bol Invicta Glamour, patroon plus verzendkosten voor € 14,45)
Natuurlijk kun je ook voor een ander kleurtje kiezen:


Van links naar rechts: zwart (met goud glittertje), goud (met zwart glittertje), ecru (met parelmoer glittertje), grijs (met zilver glittertje), donkerblauw (met blauw glittertje).
Liever een kleurtje? Dan kan dit ook!


Veel plezier op deze vrijdag! 😉

4 opmerkingen:

 1. Heel raar dat we onze eigen feestdagen soms laten versloffen en speciale dagen vanandere landen binnen halen. Aan mij is het niet besteed en ik doe niet mee aan deze commerciële waanzin. Een dankdag gewoon in Nederland is veel beter.
  Bedankt alvast voor alle inspiratie op jouw blog.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal eens met Margaret. Grappig dat Dankdag zo op verschillende dagen is, in Bru was het de 2e november, bij ons (Tholen en St. Philipsland) was het de 16e. Maar wel fijn dàt het nog gehouden wordt.
  Het zwarte (maar ook de gekleurde) sjaaltje is leuk en echt fijntjes gehaakt, erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is me uit het hart gegrepen!! Zo stom die Amerikaanse feestdagen in onze cultuur gestopt!! Straks ook nog een feest begin juli : The fourth of July!!! Kunnen we meteen Quatorze Juillet toevoegen. En dat terwijl ons eigen Sint-feest besmet lijkt te zijn geworden:-/.
  Ik ben bang dat het een onomkeerbaar proces is, veramerikanisering alom.
  Intussen brei ik me kromme vingers en een RSI om voor dat Sinterklaasfeestje wantjes e.d. af te hebben. Laten we dat toch maar in ere houden!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo schijnt ook een heuse ..prom.. op middelbare scholen gegeven worden! kompleet met galajurk, en limousine... ben blij dat het nog niet was toen mijn 4tal naar school ging.. halloween is al ingeburgerd en valentine ook.. wanneer is dat nou toch begonnen??

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...