Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 19 november 2016

Zacht

Het voordeel van heel veel mensen/gasten in huis is dat ik soms zomaar kan aanschuiven aan tafel. Gerechten die veel tijd kosten om te maken zijn voor mij doordeweeks niet makkelijk te maken, ik genoot dan ook volop van deze heerlijke dolmeh.Hoewel ik in de loop der jaren aan aardig potje Iraans heb leren koken, ontbreekt het me soms aan tijd. Mocht het af en toe dus lekker ruiken in de winkel, dan weet je hoe het komt ­čśŐ­čśő: Dan doen mijn schoonzussen weer hun uiterste best om wat lekkers op tafel te zetten. 

*******
Maar het werk in de winkel gaat natuurlijk gewoon door. Nu het echt kouder, donkerder en natter wordt besluiten steeds meer mensen om de breipennen op te pakken voor een vest, sjaal of wanten.
Deze heb ik jullie nog niet laten zien.


Dit hele zachte garen is ideaal voor een snel projectje. Met alleen rechte steken maak je een heerlijk sjaaltje (andere steken zie je toch niet met dit garen ­čśĆ). Het draadje verloopt ook in kleur - veel effect met weinig moeite!


Ik gebruikte maar 2 bolletjes voor een kort sjaaltje (ca 20 x 120 cm) - 40 steken opzetten met nld. 5 en alles recht breien.Dit zijn de kleurtjes:
Omdat het garen verloopt heb ik enkele bolletjes bij elkaar gelegd. Het garen: Pluto van Borgo de' Pazzi. 50 gram/75 meter. 100% microfiber polyester. € 3,95 per bolletje.
5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk garen voor snelle sintkadootjes. Ik wil graag 2 bollen van de zwarte, 2 bollen van de grijze en 2 bollen van de roze. Als je me je gironummer geeft maak ik het snel over en wil je het naar Frankrijk sturen? Eet smakelijk......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je ook wat laat zien van de Iraanse keuken! Ik heb gelijk op internet opgezocht wat het precies is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er lekker uit!! is dat gehakt in koolrolletjes?? das in de turkse keuken ook! zelf heb ik dit als kind leren koken van een indische dame.
  wat een heerlijk zacht garen lijkt me die pluto

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet lekker van al dat voortreffelijke eten. Wat een mooi garen in prachtige kleuren.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De dolmeh ziet er heerlijk uit.
  Wat prachtig dit nieuwe garen, zo zacht en pluizig, leuke kleuren ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...