Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 9 november 2016

Cadeautje

Op dit blog laat ik me zelden uit over politiek, het wereldnieuws en mijn mening daarover.
Vandaag ben ik echter gewoon zó van slag dat ik het deze keer niet laten kan....

Een aantal dagen in de week sta ik om 5 uur op, zoonlief volgt een opleiding in Rotterdam en moet de eerste trein halen. Vanmorgen kon ik het niet laten om heel vroeg de i-pad te pakken het het nieuws te volgen. Wat een nachtmerrie....... het leek er toen al op dat Trump de presidentsverkiezingen ging winnen. Ik kon niet meer slapen. Hoe kan het toch dat iemand die zo vervuld is van zichzelf, die zoveel mensen heeft beledigd en uitgescholden, zoveel haat heeft gezaaid, die niet eens meer doet alsóf hij fatsoen, normen en waarden heeft, die pocht met zijn dikke bankrekening (I am rich, I am véry rich, oh - I am so rich...) gekózen is tot president? Ik vind het verbijsterend en ik houd mijn hart vast voor wat er komen gaat.
Dit gaat me nog wel even bezig houden... als moeder in een multicultureel gezin en als echtgenote van een voormalige asielzoeker (die overigens al jaren de Nederlandse nationaliteit heeft) ben ik bang dat de toon hier nóg meer gaat verharden.

Om deze druilerige, donkere dag tóch een klein beetje kleur te geven ga ik een give-away houden. Ik heb sterk de behoefte om wat positiefs te doen, iets weg te geven! Zo maar, een cadeautje...
Vorige week kreeg ik 5 kleuren van het prachtige lace-garen binnen van Borgo de´ Pazzi. Hieronder zie je de kleuren:


Dit kantgaren is 100% merino, superzacht. Er zit 750 meter op 100 gram (17,50 per streng).
Ik ga 3 lezers blij maken met een streng naar keuze.
Wil je kans maken, reageer dan op mijn blog hieronder, Een vrolijke, opbeurende, positieve opmerking wordt erg op prijs gesteld :-) Op Facebook reageren of een mailtje mag ook hoor!
Zaterdag ga ik de winnaars bekend maken.

Nog een leuk patroon voor dit garen? Deze sjaal heet Framboos, in vond dit patroon op Ravelry waar het te koop is in Engels én Nederlands. Aan 1 streng van bovenstaand lace-garen heb je ruim genoeg om deze sjaal te breien.


Dit is een mooi patroon voor een gehaakte sjaal
(2 strengen nodig)

NOOR, Gehaakte sjaal patroon, pdf

Dit patroon Noor komt van Berniolie, en is te koop (ook in Nederlands) via Etsy.


232 opmerkingen:

 1. Vreemde dag. Het weer werkt ook niet mee. Zometeen een lekker diner gemaakt door de vriend van mijn dochter Heerlijk toch? Niet nadenken wat te kopen en te koken. Wijn staat al klaar. Genieten! Zoals ik elke dag uitkijk naar je blog! Lichtblauw is echt mijn kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je een fantastisch mens, lees altijd je blogs, tis dat ik in Friesland woon, anders kwam ik iedere week bij je langs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben ook verdrietig over dit resultaat,terwijl ik helemaal geen politiek verstand heb..alleen maar menselijk gezien.....misschien is het voor ons allemaal een uitdaging om nog meer samen te staan en nog beter je best te doen de wereld niet van haat en vooroordeel te laten regeren.......en 1 lichtpuntje is er....8 jaar gaan ook voorbij......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat die oen je dag niet vergallen, hij is het niet waard. Jij bent een supertoffe madam, zoals we dat in België zeggen :) Je inspireert ons elke dag met mooie garens, leuke patroontjes, fijne teksten. Knuffel, Inez

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat er een paljas de verkiezingen in de VS heeft gewonnen, wil niet zeggen dat we zelf niets meer kunnen doen. Laten we gewoon op onze eigen manier goed blijven doen. We zijn alleen verantwoordelijk voor wat we zelf kunnen doen! Als iedereen doet wat hij kan gebeurt er iets moois, hoe groot of hoe klein ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk te zien dat er zoveel mensen (waaronder jij) ook zomaar kadootjes geven.
  Prachtige merino zeg!!
  Eerst maar eens leren kant-breien :-)

  Hier was het ook een rare dag vandaag.... kan er nog niet over uit en ben heel benieuwd wat dit de komende 4 jaar gaat veranderen in de wereld.
  Om mijn gedachten wat te verzetten maar de keuken in gedoken en een nieuw recept voor cheesecake uitgeprobeerd, vrijdag eens horen wat mijn collega's er van vinden (ik hou niet van zoet).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat je humeur niet verpesten door Trump, ik denk dat wij "rijker" zijn .......wij kennen fatsoen, normen en waarden EN we genieten nog van de kleine dingen in het leven, zoals je leuke kadootje.
  Je gaat 3 mensen heel blij maken, die Trump maakt alleen zichzelf blij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lieve Jeanet,jij bent vandaag het zonnetje voor mij Hier in het Beayerse wald vallen de eerste sneeuwvlokjes. de werled is gek aan het worden maar wij doen daar niet aan mee .wij pakken een heerlijke bollteje wol en laten alles van ons af glijden. veels liefs Katja uit Thurn Oberfranken xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had niet geweten wat ik moest stemmen als ik in Amerika woonde. Ik zou ze beide niet als president willen om verschillende redenen. Gelukkig is het niet Trump die de toekomst in handen heeft, maar God.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was nog een andere keus geweest hoor. Er was nog een derde partij om te kiezen, Green party. Met een vrouw als leidster die hele goede standpunten had.

   Verwijderen
 10. Oh wat een prachtige wol en wat een mooie kleuren! Dit is zeker positief nieuws voor een druilerige dag als vandaag! Ik word altijd zo blij van mooie kleuren wol! En zeker omdat ik nog zo veel ideeën in mijn hoofd heb, komt dat zeker van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toch fijn om je blog te lezen, altijd weer, ook deze vol met zorgen... Uiteraard zal het na de verkiezingen anders uit gaan zien... Maar de wereld stopt niet met draaien en morgen komt de zon ook weer op. Na de winter komt de lente. Hoeveel ravage er ook is verricht en hoe somber het er ook uit ziet, moeder natuur laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Het stemt mij altijd gerust als ik sochtends de vogels weer hoor fluiten, de zon zie opkomen en de zee hoor ruisen, hoe somber ik ook ben en hoeveel zorgen ik ook heb. Daarnaast krijg ik altijd een glimlach op m'n gezicht als ik met m'n handen over zacht garen of m'n breiwerk ga, onbewust en ongecontroleerd, heerlijk is dat! Dus niet ongerust zijn en geniet van het handwerk en garen om je heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zoiets zoals ze op de reclame zeggen; Komt wel goed schatje. Al moet ik zeggen dat ik er ook wel raar van stond te kijken. Hopen dat alles goed gaat. En wat jou mannetje betreft die mag hier gewoon nooit meer weg. Die hoort gewoon bij jou, je winkel en in je blogjes.
  Probeer je niet te druk te maken we kunnen het toch niet veranderen. Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij moet ook bij mij nog landen...
  Hoe men het zover heeft laten komen? Was nou iedereen er van overtuigd dat het toch niet zou gebeuren? Echt heel bizar!
  Maar we zullen het gaan zien hoe het loopt. Ik heb er geen verstand van maar weet wel dat we het in onze eigen omgeving moeten zoeken!
  Daar kun je je eigen waarmaken en voor de ander zorgen. Jouw leuke blog en verrassende aanbiedingen en patronen dragen daar aan bij!
  Dank je Jeannette! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik begrijp je zorgen, het was ook voor mij niet plezierig wakker worden. Maar gelukkig kunnen we allemaal ons eigen stukje wereld en beetje mooier maken.
  Als we allemaal met respect en vriendelijkheid met elkaar omgaan, maken we in ieder geval onze eigen omgeving mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier wordt ik nu vrolijk van , wat een mooi gebaar, cadeautjes dag ,hoera aan degene die dit mogen winnen .

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De ochtend, opstaan in een andere wereld. Nee, we kunnen het niet veranderen. Zo,n mooie streng garen, zou deze dag wel een gouden randje krijgen. Breien geeft ontspanning, zeker met zulk mooie zachte garen.Die lichte roze,lijkt me wel leuk, dan kijk ik door een roze bril

  Marian Verburgt aka Dingus

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Natuurlijk wil ik je 'snoepjes' (ehm Lace garen) heeeel graag winnen!!!
  Een wolwinkel is voor mij net een snoepwinkel! Heerlijk, krijg ik een warme buik van ! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Met dit garen moet je gewoon weer blij worden. Always look at the bright side of life!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Houd hier áán vast, er zijn gelukkig nog genoeg mensen die hier anders over denken en net als jij geschokt zijn begonnen aan een nieuwe dag! Maar ik 'geloof' in een betere toekomst! Er is hoop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Na dat bericht wordt je toch weer een beetje vrolijk van jou blog en mooie draadjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo dankbaar dat ik niét heb hoeven kiezen uit in mijn ogen twee kwaden... Toegegeven ik heb niet veel verstand van politiek.Verbaasd was ik over de gematigde speech van Trump en zijn beleefde reactie naar H.Clinton. Zal het dan toch een storm in een glas water zijn??
  Gelukkig hebben veel van ons geleerd dat je het niet met elkaar eens hoeft te zijn maar wel vriendelijk kunnen blijven. God bless the United States en al haar inwoners

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik schrok er ook van en het beangstigd mij. Weer hebben de "schreeuwers" gewonnen. Maar op Facebook zie ik veel geschrokken Amerikanen en andere mensen en ik hoop dat dit iedereen wakker schudt die eerder dacht "het zal wel geodkomen". Waaronder misschien ikzelf. Ik zie al mensen opstaan voor peace&love, ik zie al mooie dingen gebeuren. Laten we hopen dat dit de overhand krijgt of houdt. Net als deze mooie actie, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat zo iemand president wordt is niet te begrijpen.
  Laat dit ons niet teveel beinvloeden en ons positief uitstralen naar onze kids
  Gisteren geopereerd aan mijn voet en voorlopig met voetje omhoog. Met de streng zou ik me dus heerlijk vermaken.
  Liefss��

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Inderdaad een hele rare dag. Vanmorgen met verbijstering naar Amerika kiest zitten kijken op tv. Woensdag is tenslotte mijn dag thuis in plaats van op kantoor. Manlief helemaal in mineur omdat de beurs omlaag ging en hij het ook allemaal niet meer weet.... Vanavond maar lekker mosselen eten. Je moet tenslotte zelf het leven leuk maken. En die beurs... die gaat op het einde van deze handelsdag gewoon omhoog. Vanavond maar lekker de tv uitlaten en met mijn haakwerk, een babydekentje, op de bank. In maart wordt naar verwachting onze kleinzoon geboren. We bidden dat hij gezond mag zijn en tegen de tijd dat hij volwassen is zijn multiculturele achtergrond als iets positiefs wordt gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. vandaag extra lang gehaakt, het nieuws maar uit gezet, daar kan je toch met je verstand niet bij.
  Wat mooi dat jij op deze manier er een twist aan geeft, net zoals de strengen (waarvan het oud roze wel mijn voorkeur heeft). Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve dame ik deel jouw zorgen. Maar het zijn vaak de kleine dingen die mijn leven zinvol maken. Het zijn mijn kleinkinderen. Of een mooie wandeling door de natuur. Of gewoon een mooie spreuk. Of gewoon een lieve dame die haar mooie wolletjes met ons lezers wil delen.
  Mijn lijfspreuk is geworden:

  Volg altijd je gevoel
  Wanneer je tussen twijfels zweeft
  Want met je hart zie je de dingen
  Waar je verstand geen oog voor heeft.

  Ik wens dat meer mensen hiernaar zouden gaan leven.

  Groetjes Elly


  BeantwoordenVerwijderen
 27. 't Is ook van dat trieste weer ... nu al de donkere dagen voor Kerst en dat is de Sint nog niet eens langs geweest ... leuk dat jij nu al een beetje voor Sint/Santa wil spelen.
  En zoals hier al eerder gezegd: uiteindlijk is het God die de touwtjes in handen heeft.
  Enne, inderdaad heerlijke snoepkleurtjes ... 💗

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Laat je niet uit het veld slaan. Tenslotte heeft Trump ook een multi cultureel gezinnetje net als jij en ik. Het lijkt me leuk om de streng garen te winnen. Kom ik misschien van mijn Unikat vetslaving af.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik was een uurtje later op en heb met verbazing en verdriet het nieuws gevolgd. Gelukkig zijn er dan weer mensen die hetzelfde denken en voelen, want gedeelde smart is halve smart geldt hiervoor toch zeker. Voor mij is elk mens waardevol, ongeacht afkomst of huidskleur. En ik hoop van ganser harte dat deze overtuiging toch de meerderheid houdt in de wereld. En zolang er hoop is is er toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Let love rule! Dat houd ik maar in gedachten. Ik denk echt dat het allemaal wel mee gaat vallen, en zo niet dan zal Trump worden afgezet! En verder maar genieten van de lange haakavonden!

  Groetjes Ann-louise

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het is niet te geloven dat mensen, die een wereldmacht moeten leiden, tijdens debatten elkaar zo respectloos behandelen. Het is echt niet te geloven. Ook ik heb er last van. Helaas is er met al die zinloze oorlogen nog weinig veranderd.
  Lian

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Tis afschuwelijk die man die het voor het zeggen krijgt!!! Maar de mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest! Als je glas maar half vol blijft en je het nog steeds bij kunt vullen........dan is het goed!!! Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Eigenlijk doe je precies wat we zouden moeten doen om het tegen mensen als Trump op te nemen: Spread some love and happiness!!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Niet leuk wat er gebeurd maar helaas zullen we het er mee moeten doen
  Maar zon mooie streng winnen maakt heel erg veel goed.
  Ik zou het helemaal niet erg vinden om 1 van de winnaars te zijn.
  Fijne avond.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het IS een rare dag! Ook ik wist niet wat ik zag vanmorgen om half 6. We zullen het beste er maar van hopen! Trouwens.... mijn dochter en ik waren zondag op de KreaDoe en op een gegeven moment zag ik toch een bekend gezicht! :) Maar... ik wist niet meer waarvan! Tot mijn dochter zei:"Mam, dat is een VIP! Dat is Jeanette van Blij dat ik Brei"!! :) Hoop dat je net zo'n leuke dag hebt gehad als wij! Groetjes! Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ook hier knijpt angst mijn keel dicht. En tegelijk ben ik dankbaar voor mensen als jij, die elke dag weer tal van moois laten ontdekken. De deken in Naturalia van Borgo de Pazzi (je blogde er een tijd geleden over), staat op de pennen. Ik liet me verleiden door de geur van schaap die er nog in zou zitten. En jawel, heel regelmatig duw ik mijn neus in de wol en snuif dé geur van geborgenheid. De wereld wordt er op wereldschaal niet beter van. Maar mijn eigen kleine wereldje wel. Dankjewel daarvoor!
  En natuurlijk wil ik dit andere garen graag eens uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat er ook gebeurd.... van mooie wolletjes word ik altijd blij! Grauw, grijs, koud weer of mensen die teveel aan zichzelf denken. Ga breien met gekleurde wolletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ongeloof en verbijstering met de verkiezing van de president. Gelukkig zijn er ook veel fijne dingen zoals breien waar we zen worden. Mooi garen☺

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Begrijpelijk dat je van slag bent, met jou nog velen meer. Helaas is het buiten onze invloed.
  Laten we ons focussen op de dingen die ons blij en gelukkig maken!
  Stay positive!
  Zonnige groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Vanochtend was het bericht zeker een klap in mijn gezicht.... maar zoals ik met een vriendin besprak Er verandert niets, hij vertrekt niet wanneer we hier allemaal van slag van raken depressief worden. dit heeft geen zin. Ik hoop zo dat de mensen die klakkeloos geloven in alles wat geventileerd is nu wakker worden!!!!!!! vergelijk met Brexit Tegengas kunnen we hier alleen maar geven door een verantwoorde keuze te maken bij de verkiezingen volgend jaar. Mensen niet meer op hun woorden geloven wanneer er haat gezaaid wordt Op internet circuleert een filmpje van het Rode Kruis waarop vluchteling kinderen de uitspraken citeren die men over vluchtelingen en asielzoekers plaatst .... om kippenvel te krijgen Ik hoop zo dat de mensen die het aangaat zich de ogen uit het hoofd schamen wanneer ze hun uitspraken zo terug zien ...... En bij Trump denk ik aan de uitspraak wie wind zaait zal storm oogsten .... Er moet gerechtigheid komen hoe ik weet het niet maar daar vertrouw ik toch op ... En ik hoop dat de Amerikanen net zo wakker geschud worden als sommige Britten na de Brexit en dan echt door krijgen wat hun keuze tot gevolg heeft en er is een geluk zijn periode is maar 4 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Een ding weet ik zeker dat hij deze give-away niet gaat winnen. Hij kan ook zeker niet haken of breien ����

  BeantwoordenVerwijderen
 42. idd ik ging gisteravond naar bed met hillary op kop ,sta vanochtend op en krijg n dreun klojo trump gaat winnen??? nee joh dat kan niet ,maar jawel door die rare manier van stemmen daar heeft ze qua aantal stemmen wel gewonnen maar doordat ze kiesmannen tellen hij . we wachten af wat t gaat worden invloed hebben we ook daar niet. net als t meedoen aan n give away n poging ,met hoop

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hier ook een grote schok en toch ook veel angst. Een man als hij aan het roer van de machtigste natie ter wereld. Ik durf niet aan de gevolgen te denken. Lieve actie dit!! Warme groet, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ondanks het schokkende nieuws van deze morgen, vandaag een heerlijke dag thuis gehad samen met mijn verloofde, net lekker gegeten en nu naar dansles. Het leven gaat gelukkig wel gewoon door, ondanks dit bizarre nieuws! Een fijne woensdag avond, groetjes Céline

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Lees regelmatig je blog en ja je krijgt idd een dreun maar kom op de wereld draait door met of zonder.Bij deze ga ik ook een poging wagen met je give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Vol ongeloof keek ik vanochtend ook naar het nieuws, kan er niet bij dat Amerika massaal op hem hebben gestemd, zovele vernederd, mis plaatste opmerkingen, stand punten waar ik met mijn hoofd niet bij kan.. misschien maar goed ook anders had ik net zo'n "zieke" geest. Gelukkig kan ik mijn hoofd leeg maken met haken en tegenwoordig ook weer breien. De kans op deze druilige dag om de kans op deze mooie streng mis te lopen laat ik dan ook niet voorbij gaan. Niet geschoten is altijd mis..

  Groetjes Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ook hier wwaren de verkiezingen het eerste waar we naar keken. Gelukkig was er ook iets waar we trots op konden zijn. Onze oudste zoon heeft DCD, een motorische ontwikkelingsstoornis. Met de klas gingen ze vanmiddag een uur schaatsen. Hij heeft dat nooit eerder gedaan en zeker met zijn achtergrond is het een zeer complexe activiteit. Hij zou dan ook niet meegaan. Word ik vanmiddag gebeld door school dat hij toch meegaat. En tot onze verbazing heeft hij zelfs op de schaatsen gestaan en met hulp geschaatst. Hij glom zelf van trots toen hij thuis kwam en wij natuurlijk ook. Heerlijk zo'n positief moment. Natuurlijk wil ik graag een streng winnen. De frambozenrode vind ik heel erg mooi. ik hoop dus op nog een positief moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik zou ook niet geweten hebben wie de beste president zou zijn en houd mijn hart vast. Maar als ik lees dat het merendeel van de Trump-stemmers vrouwen waren, snap ik het helemaal niet meer. Zou het toch door dat grote ego van hem komen?
  Van jouw blog en alle reacties word ik in ieder geval weer wat positiever en die mooie kleurtjes zijn helemaal geweldig. Ik ga straks lekker proberen nog wat te haken (heb vanmorgen mijn nagel bijna helemaal ingescheurd en dat doet verdraaid zeer) en we zien wel wat de toekomst brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. van zulke mooie wol word je gewoonweg happy!
  Zelf blijf ik geloven in het goede van ons mensenras. Er gebeuren ook zovele heerlijke dingen om ons heen om van te genieten. Positief blijven... keep on smiling... dan kan ook jij weer bijdragen tot een betere wereld! :-) :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Het goede hieraan is dat de Nederlandse politici nu waarschijnlijk, nou ja hopelijk, ook eens aan de mensen gaan denken die het hier niet zo breed hebben en bang zijn dat het alleen maar slechter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Brrr, net zo koud als het vandaag was, zo voelde ik mij toen ik het vanmorgen hoorde. Weet even niet wat dit moet worden. Maar hoop toch dat de democratie zal overwinnen. En de wereld weer mooier, kleuriger, warmer wordt net als het mooie garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. hoi Jeanet. wat een super goed idee. lekker positief! weet je, ik heb vanmiddag, om maar eens iets positiefs te hebben, een lekkere dikke oliebol gehaald bij de koffie! heerlijk. vergeet je even helemaal die wereldpolitiek.
  en nou kom jij ook nog met zo'n positieve actie, super! ik wordt er in ieder geval weer blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Je kreeg ongelooflijk veel bemoedigende reakties, en dat is heel fijn. Maar het maakt de kans op winnen van deze schitterende lace strengen een beetje kleiner; Je hebt er toch een prachtig sjaal patroon bij gevonden hoor, dat framboos model is schitterend. Ik hoop dat ik er eentje win, qua kleur is het me hetzelfde, ze zijn allemaal mooi. Misschien een lichte voorkeur voor het oud-rose.
  Trek je maar niet teveel aan van de horror-stories over Trump. De soep wordt meestal niet zo heet gegeten als hij geserveerd wordt hé. En de Belgen werden ook angst aangejaagd toen Wilders het bij jullie haalde.... ook een beetje een storm in een glas water.... veel liefs ! rozemie

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wauw! Wat een super mooie garen! Onze hobby is zoveel leuker dan al die politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Ik schrok ook toen ik hoorde dat Trump had gewonnen..ow kan het gebeuren.
  Mijn lichtpuntje is, te horen dat zijn vice president een gelovig Christen is die hem,hoop ik,op een eerlijke rechtvaardige manier mag sturen en zijn ogen opent de komende 4 jaar.
  Prachtige strengen,wil er heel graag iets moois van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ich weiß nicht, ob ich es richtig verstanden habe...
  Wenn ich hier einen Kommentar schreibe, kann ich einen Strang Wolle gewinnen? Gerne doch!
  Frau kann nie genug Wolle auf Vorrat haben. Und da der Winter bereits Einzug hält, die Abende länger werden, verbringe ich gerne meine Zeit mit dem Stricken von kuscheligen Tüchern und anderen Dingen. 😉 Würde mich freuen, wenn ich mit in die Verlosung komme.
  Liebe Grüße aus Schleswig-Holstein!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Gelukkig kan Trump niet alleen beslissingen nemen, maar de tijd zal het leren. Hopelijk hebben al die Nederlandse spreuken en gezegden iets van waarheid in zich (de soep wordt nooit zo heet gegeten....., achter de wolken schijnt de zon enz.)
  Mooie wolletjes! Blij met deze positieve afsluiting van de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wat een dag he. Onbegrijpelijk! Super dat je deze dag op wilt fleuren met een hele gave win-actie! Wat is dit mooi garen, zeg! En het patroon wat gehaakt is met frambooskleurige Merino is echt geweldig mooi! Wat zou ik het leuk vinden als ik dat zou winnen...
  P.S. Complimenten voor deze blog! Ik heb er al heel wat ideeën vandaan gehaald! Bedankt voor al het werk wat hier in zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wauw wat een super prachtige strengen garen zijn dat, super dat je deze weggeeft, ik doe graag mee aan jouw giveaway!!!!! Ik vond het ook heel naar dat Trump gewonnen heeft en maak me er ook zeker zorgen om. Maar toen daarstraks beide dochters uit school kwamen met een rode blos op de wangen van het fietsen door het heerlijke Hollandse weer, en daarna mijn lieve man thuis kwam en we heerlijk hebben genoten van een Hollandse stamppot was ik weer blij dat ik hier woon en daar genieten we dan maar van!! Heb de kaarsjes aangedaan en ga vanavond heerlijk zitten haken!! Fijne avond voor jullie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wauw wat een super prachtige strengen garen zijn dat, super dat je deze weggeeft, ik doe graag mee aan jouw giveaway!!!!! Ik vond het ook heel naar dat Trump gewonnen heeft en maak me er ook zeker zorgen om. Maar toen daarstraks beide dochters uit school kwamen met een rode blos op de wangen van het fietsen door het heerlijke Hollandse weer, en daarna mijn lieve man thuis kwam en we heerlijk hebben genoten van een Hollandse stamppot was ik weer blij dat ik hier woon en daar genieten we dan maar van!! Heb de kaarsjes aangedaan en ga vanavond heerlijk zitten haken!! Fijne avond voor jullie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. ❤️💜💙💚💛 Deze hartjes stuurde ik vandaag naar alle vrouwen die in hun blog spraken over hun angst en machteloosheid. In tijden van grote stress zoeken we elkaar op, al is het maar in cyberspace...
  En daarna draaien we de verwarming wat hoger of gooien we nog een blokje op het vuur, pakken ons handwerk op en zorgen zo voor rust en bezinning in deze turbulente wereld. Goed van ons, hè?
  XX Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ach, net als jij stond ik dezemorgen op en dacht ik, laat ik eens even zien wat het nu geworden is... Er van uitgaande dat Trump nooit gewonnen kon hebben... Jaiks wat een vergissing.

  Maar het is nu wat het is, tijd om te hopen voor het beste en in de tussentijd ben ik maar wat bolletjes wol gaan halen in een lokale winkel hier :D

  Op die manier werd het voor mij toch nog een leuke dag en heb ik nu een nieuw paar kleurrijke sokken op de naalden steken, JUIJ!!

  Vele groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Zoals gewoonlijk wordt je overspoeld met reacties op zo'n berichtje van je.
  En ik weet zeker dat je weer geen keus kan maken tussen al die leuke opmerkingen.
  Een positieve noot van mij : Jeanet, als ik in een sombere bui ben, lees ik gewoon een paar van je blogs, en gegarandeerd dat mijn sombere bui overwaait !
  Ik wens je nog veel gezonde en inspiratie volle blog jaren toe!

  En natuurlijk heb ik nog wel 100 ideetjes om iets moois van zo'n streng te maken.......

  Groetjes Karla

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat een prachtige positieve reaktie op wat ook naar mijn mening een drama is! Ik heb vandaag mn disiqual jurk sangedaan die vol staat met positieve borduurselen zoals 'making the world happy' 'I love the wY you look' 'happy returns' etc. Ik zal proberen een foto onder je facebook bericht te plaatsen als mijn positieve bijdrage vandaag.
  Geweldige strengen wol ik zou er natuurlijk heeeeel graag 1tje winnen!
  Hou vertrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto plaatsen gaat helaas niet....maar de positieve teksten op mn jurk zijn er niet minder om!:-)

   Verwijderen
  2. Ik zag 'm en ik vind 'm super :-)
   Miriam heeft een spreuk op onze koelkast geplakt: Kindness doesn't cost a damn thing, sprinkle that shit everywhere :-)

   Verwijderen
  3. Dat is een mooie spreuk en zo waar!

   Verwijderen
 66. Ben altijd zo blij met je blogjes en zal nu proberen een positief verhaal te doen. Ik ben vandaag heel blij mijn jongste dochter vertelde gisteren op haar 36 verjaardag dat ze 12 weken zwanger is. Dus ik loop de hele dag blij te wezen. Zou graag met zo'n zachte streng iets voor de komende baby maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Steek geen energie in dingen die je niet kunt veranderen, maar geniet van de mooie dingen op jouw pad! En ga vooral door met je blog, ik krijg er energie van en je brengt verandering in mijn dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Zou je de familie Trump en aanhangers niet wat bolletjes wol opsturen ? Hen opsluiten, verplicht een sjaal laten breien en in stilte laten nadenken hoe het nu verder gaat ? Dan enkele verstandige Europeanen, Zuid Amerikanen, Aziaten enz hun antwoorden laten checken, is het niet goed? ...hun de sjaal terug uittrekken tot ze verstandige oplossingen hebben ... Groetjes uit België

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Een miezerig weertje en geen al te positief nieuws over de verkiezingen zaait angst en twijfel. Laat je hierdoor niet meeslepen. We moeten afwachten. Hij regeert niet alleen. Zelf lees ik geregeld je blogje, zoals nu en kan ik genieten van de mooie patroontjes en wolletjes die voorbij komen. Dit geeft me afleiding als ik het druk heb en eens mijn gedachten wil verzetten. Al die mooie kleurtjes en creaties zijn toch een zoet genot? Nog een warme knuffel en geniet van een warme kop chocola.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Iemand die breit veroorzaakt geen nijd en een haker is geen onrust maker. Ha ha, ik bedoel wat zou het vredig zijn in de wereld als iedereen tevreden kon zijn met een wolletje!
  Iedereen een fijne avond gewenst, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 71. 'Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.
  Hate cannot drive out hate; only love can do that.'

  ~Martin Luther King Jr.~

  I believe, that if there's one way to make the best of a bad situation, it's by increasing the awareness of that.


  Jeanet, maak je geen zorgen. Laten we aan deze kant van de oceaan zien dat het anders/beter kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ook ik was vanmorgen teleurgesteld en verontwaardigd en dan de kou en regen er nog eens bij maar....dan zie ik mijn haakwerkje liggen , ik steek lekker de houtkachel aan , lees jouw blog en zie ineens prachtige strengen voorbij komen ....en daar wordt je toch direkt vrolijk van ? Althans ik wel .....ik kan moeilijk garens weerstaan en ik trakteer mezelf altijd op garentjes als ik weer eens goed nieuws krijg ....en daar word ik helemaal blij van :-)

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 73. En ik maak ook graag kans op zo'n mooie streng garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Ik ben er eigenlijk alleen maar stil van, dat er zoveel mensen hun stem hebben uitgebracht op zo'n "persoon". En alhoewel er een meerderheid van de Amerikanen op Clinton heeft gestemd, zorgt het kiesstelsel met kiesmannen ervoor dat we in januari te maken krijgen met president Trump.
  Ik ben heel bang voor wat er gaat gebeuren, ook hier in Nederland, en wil jou en je gezin alvast een warme ondersteuning toewensen.
  Een verdrietige Anja
  Maar we laten ons er niet onder krijgen hoor, ik wens jullie vooral nog heel veel gelukkige jaren in Nederland, met elkaar, en jullie heerlijke winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Ach Jeanet, het is een vreselijke dag eerst Amerika wat gaat dat worden, Dan een begrafenis, en gehoord dat een andere vriend ongeneselijk ziek is, ik vind het een rotdag. Dus sorry weinig positiefs vandaag. Ach ja tussen door ook nog op mijn kleinkind gepast, dat is dan toch weer even een opsteker. En zolang wij nog blij worden van een wolletje, houden we moet. Lieve groetjes Plonie

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Wat grappig, ik krijg deze link door gestuurd van een vriendinnetje van mij, heb nog nooit eerder je blog gezien maar vind het tof wat er op staat, de naam doet me een beetje denken aan KnittedBliss.com, een blog die ik wel altijd volg :). Ik brei graag maar heb als student nooit echt het geld om echte wol te kopen, vandaar dat ik hier maar een berichtje achterlaat.. de wijnrode kleur: mijn lievelingskleur in wol, wat wil je nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Laten we hopen dat Trump in de komende 4 jaar niet al te veel schade kan aanrichten. Ik ga er van uit dat men na die ene termijn wel doorheeft dat een andere keuze gewenst is...
  Wat een prachtig garen! Kijken naar en werken met mooie garens, daar kan ik zó van genieten! Op het moment ben ik allemaal sjaals aan het breien, zó leuk om te doen... ik wil graag een sjaal maken als cadeautje voor een collega, die ziek is. Mocht ik winnen, dan zal ik het daar oor gebruiken. Grijs kan altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Ook ik schrok ervan. Maar laten we met ons allen er wat van maken hier. En klaarstaan voor de medemens zou ons leven en ons land ook weer een beetje meer laten kleuren. Je bent een topvrouw met sowieso een fantastische blog die ik altijd graag volg. Ook om zo zelf wat meer kleur in het leven toe te voegen.En die gave wol..., ook super om te winnen en ik gun het een ander ook net zo veel.Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Tja iets positiefs.....het is donker buiten, het regent al heel de dag en Trump heeft de verkiezingen gewonnen. En toch, ondanks al deze minpunten zat ik zojuist met een grijns op mijn gezicht je blog te lezen: een give-away van dat prachtige lace garen en niet 1x maar 3x kans!! Geweldige actie Jeanet, ik doe graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ja Jeanet, ook ik ben geschrokken van de uitkomst, maar had er na de laatste weken al rekening mee gehouden.....Maar denk zo: de soep wordt nooit zo heet gegeten als ie wordt opgediend....En er zijn ook in de USA genoeg mensen die tegengas kunnen geven waar nodig...Ik denk dat de politiek in de USA ook direct verbonden is aan het grote geld.
  Zonder geld geen stemmen. Dus de mensen die in de lokale politiek het verschil maken zullen wij nooit op televisie zien, maar ze zijn er wel.
  Even naar pinterest en kijken naar mensen en andere mooie creaties. Liefde verslaat alles en is sterker dan haat.....en: Eerlijkheid duurt het langst, ook voor Trump...
  Miran

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Ondanks deze donkere gedachten, vergeet dan niet: achter de wolken schijnt de zon.
  En zeker net deze prachtige give-away.
  De kleuren zijn prachtig, ik zou gaan voor de 2e van links, lekker opbeurend kleurtje

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Inderdaad een heel vreemd gebeuren. Mijn ouders kwamen toentertijd uit Indonesië, dus snap best dat het dan bij jou ook wat door dreunt. Gelukkig hebben wij onze haken en breien om gevoelens in los te laten, iets wat bij mij sowieso al goed te merken is. Het enige opbeurende wat ik kan zeggen is dat ik blij ben dat mijn schoonmoeder en een lieve tante dit (gelukkig) niet meer meemaken, gezien het feit dat ik deze week in gedachten afscheid van hen neem. Er komt een onzekere tijd aan en laten we hopen dat het meer mee valt als wat we dachten. Ik hoef niet perse te winnen, maar laten we in ieder geval troost zoeken en hebben in ons werk, Liefs en sterkte bij jou in huis

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Ik kon gewoon niet gaan slapen, ik moest kijken hoe het afliep en ben de hele nacht opgebleven, Ik heb vanmorgen eventjes geslapen van half 11 tot half 1 en toen ik wakker werd, had ik eventjes, heel eventjes, de hoop dat de telling een fout had gemaakt, maar helaas.
  Eigenlijk zouden we meneer Trump aan het breien moeten krijgen, zodat zijn temperament wat afneemt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Ik lees zoveel mooie uitspraken als reactie op jouw mooie actie, dat ik het kort en kracht houd.

  Met het erg mooie garen zal ik een stola haken als zonnestraal. Want die blijven altijd bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Om positief te blijven valt soms niet mee.
  Het is maar goed dat we nooit van tevoren weten hoe de dag gaat lopen.
  Idee: schrijf elke dag een positieve gebeurtenis op een briefje en stop deze in een pot.
  Zit je in een dipje: pak een briefje uit de pot, en je wordt vanzelf weer vrolijk van de herinnering!

  P.s. Ik vind de donkerste kleur, helemaal achteraan op de foto zeer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Ik heb helaas geen positieve opmerking. Dachten we na 8 nov van die engerd verlost te zijn. Maar nee hoor, integendeel.hier is het ook druilerig en winderig. Hou je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. De hele wereld is geschokt denk ik, of toch een groot stuk ervan, maar dat gaat ons niet tegenhouden om vrolijk verder te breien of te haken, zeker niet als jij een paar strengen van dat prachtige garen weggeeft en we volgende week naar de knit and knotbeurs gaan in Tilburg op zoek naar nieuwtjes!
  Sometimes your heart speaks best through your hands :-)
  Knuffel, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Wat een prachtig garen! Daar wordt je na zo'n dag weer blij van. Net als je blog waar ik iedere dag met plezier naar uit kijk! Bedankt Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Wat een prachtig garen! Daar wordt je na zo'n dag weer blij van. Net als je blog waar ik iedere dag met plezier naar uit kijk! Bedankt Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Wat een lief gebaar van jou op zo'n nare dag! Maar vanmiddag op bezoek bij onze schoondochter die het allemaal niet meer zo ziet zitten, relativeert het allemaal weer een beetje. Van zo'n framboosrood kleurtje wordt een mens weer blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Wat een prachtig garen...iets om blij van te worden..
  Net als van jou blog...daar kijk ik ook elke dag naar uit.
  Hoop dat ik zo'n mooie streng mag winnen.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Hoi Jeanet, ik ben ook helemaal van slag....de Hr Trump daar zitten een aantal steekjes aan los....Wellicht dat de lacestreng naar hem toekan?
  Ik kan er met mijn Hollandse boerenverstand niet bij, hoe Amerika voor deze charlatan heeft kunnen kiezen 8-/
  Blijf iedereen alsjeblieft verblijden met je dagelijkse blogposts, jij bent als een druppel in het gladde meer, jouw blijheid en positiviteit raakt steeds merr mensen en wie weet raak je op den duur ook de mensen aan de andere kant van de grote 'plas'. Succes enne.....ik ga voor de felle roze mocht ik in aanmerking komen :-)
  Groeten Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Wauw wauw wat een leuk oppepend idee. Kinder vestje uit alles is haken van saskia zo ik met roze maken. En ja het nieuws over de politiek houd mij ook bezig. Probeer het hakend los te laten

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Blij dat ik brei, het is zoals het is en denk niet te veel vooruit. Verander wat je kunt veranderen en accepteer wat je niet kunt veranderen en maak daar het beste van. Ga lekker hier door met je lieve en mooie berichten en je mooie ideeën. En hoe het elders gaat laat dat niet je vrolijkheid niet beïnvloeden. Verbaas je erover , schud je hoofd en ga dan lekker breien en schrijven hier.
  Dank je voor je winactie en ik heb nu eindelijk een mooie patroon van een sjaal gezien die ik kan maken van wol die ik op mijn verjaardag in de zomer heb gekregen. Liefs Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ik deel jouw zorgen lieve Jeanet.
  Mijn man werkt en woont in San Diego, USA. Hij is moslim en Egyptisch van oorsprong, woont en werkt daar al 15 jaar. Toen hij mij belde vanmorgen met de uitslag waren wij beide perplex.
  Maar met Hillary zou het ook niet goed komen hoor. De uitkomst zou hoe dan ook slecht zijn.
  Ik weet er voor vandaag ook niets positiefs over te zeggen sorry.
  Wel dat ik jou een ontzettend leuke blogster vind en dat ik hier altijd heel graag kom lezen.
  Mooi garen laat je ons weer zien zeg!
  Kop op, laten wij er zelf het beste van proberen te maken inshaa Allah.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Na nummer 100 is natuurlijk alles al gezegd.
  Mijn dag was goed door een lach van de kinderen op mijn werk die ik kon verzorgen. Zij hebben nergens weet van en hebben geen enkele zorg. Mij geeft dat altijd een manier om te relativeren en naar het licht te kijken.
  Laten we elkaar maar bemoedigen met mooie lieve woorden en gebaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Kan goed begrijpen dat het je raakt. Ik kon vannacht niet stoppen met kijken. Om 3 uur toch maar naar beden vanmorgen vroeg zag en hoorde ik wat onmogelijk leek; Trump gekozen als president?!?! Je zou er naar van worden maar het helpt zo weinig.
  Jeanet hoe was die Zeeuwse wapenspreuk ook alweer; "Luctor et Emergo"?
  Echt het is onbegrijpelijk en ook ik heb grote zorgen maar God regeert uiteindelijk de wereld. Laten we proberen het in Zijn handen te leggen. Kijk omhoog Jeanet.
  Hartelijke groet,
  Willy Jumelet

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Wat ontzettend lief van je om onze en je eigen dag op te vrolijken met zo'n leuke winactie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Jeanet, als er iemand is die de wereld, en de dagen, een beetje mooier kleurt ben jij het wel. En dat zeg ik helemaal niet om een streng wol te winnen, maar zoals jij elke dag weer zoveel mensen inspireert op je blog met je patroontjes, je mooie wolletjes, je positiviteit, al zoveel jaar, ik vind het knap, zolang er nog mensen zijn zoals jij, maak ik me over die andere "Trumphers" geen zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Zo'n blog noem je nu met recht 'de zon weer laten schijnen'.
  Of, om dichtbij die prachtige strengen te blijven: 'een warme deken op een koude dag'.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Ik ben nog steeds in shock sinds ik opstond het het nieuws hoorde. In de auto naar mijn werk hoorde ik de overwinningsspeech. Ik had al een trieste dag voor de boeg omdat ik naar de crematie van een lieve textiel-vriendin moest. Kortom: ik kan wel een mooi zacht kleurig garen gebruiken om iets van te maken waar ik blij van word.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Hey Jeanet. Ich würde mich sehr freuen, wenn ich die tolle Wolle gewinnen würde.In den dunklen Tagen , macht mir das Stricken mit bunten Farben sehr viel Spaß. Freue mich auf ein Wiedersehen in deinem super tollem Woll Geschäft .Liebe Grüße

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Je zult helaas niet de enige zijn die zich zorgen maakt, hopelijk valt alles nog mee! Deze win-actie is in ieder geval super leuk :) Ik ben nog niet zo'n ster in handwerken, dus een nieuw project komt wel van pas..

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Laten we blijven geloven, hopen en liefhebben en samen de wereld een stukje mooier maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 105. We hebben geen invloed op de verkiezingen in Amerika gehad, waar we wel invloed op hebben is hoe wij zelf met onze medemens omgaan. En als wij het op onze manier blijven doen, zal uiteindelijk dit als een olievlek zich verspreiden. En inderdaad is het een goed gevoel iets te geven aan een ander, hier knap je zelf ook van op. Laten wij maar met liefde blijven strooien en ons niet laten meeslepen in haat. Het voelt soms als een druppel op een gloeiende plaat, maar ieder mens die je bereikt met liefde is weer een stap dichter bij een betere wereld. "Duisternis kan je niet met duisternis verdrijven, alleen licht verdrijft duisternis".

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Ook ik heb met verbijstering de afgelopen nacht dit debacle gevolgd. Met stomheid geslagen! Maar zolang wij maar onszelf blijven met onze normen en waarden en dit overbrengen aan onze kinderen dan hoop ik dat het uiteindelijk toch weer goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Ook ik heb met spanning naar de media geluisterd, vanmorgen samen met mijn zoon zaten we om 6 uur aan de radio, we zagen al dat trump ging winnen, en toch hoop je nog dat het niet zo zou zijn! Ik hoop dat er toch nog wat positiefs uit gaat komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Ik heb vannacht lamgeslagen zitten kijken naar wat er gebeurde en het kleurt mijn dag. Dat er zo'n nare man nu een belangrijke wereldleider moet worden, onbestaanbaar gewoon. Ik wens alle politici veel wijsheid om hier goed mee om te gaan. Laten we zorgen dat dit in Nederland geen kans krijgt. Super dat je er zo een positieve draai aan wil geven. Ik wilde dat ik dat ook kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Ik schrok vanmorgen echt wat is daar gebeurt, maar de mensen hebben gekozen en zij moeten er mee leven, en dat zal niet gemakkelijk zijn, hopelijk blijft Europa er toch positief bij. Wat lief dat jij zo positief voor ons wilt zijn bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Het was een echte kater maar wij gaan er voor om met onze hobby in ieder geval de creatievelingen en de beginners en gevorderden iedereen saamhorig te krijgen. Er komt rust en een glimlach op mijn gezicht als ik pennen oppak om te breien een haak om te haken en een nasld en draad om te naaien. En daarmee veroveren wij de wereld. Een zalige hobby die we met elkaar delen
  Love you all.

  BeantwoordenVerwijderen
 111. ik was ook wel geschrokken van de uitslag. toen hij vannacht al op 166 zetels stond ben ik af gehaakt en ben ik gaan slapen, ik zou graag de breigaren ontvangen om er dan toch nog een positieve draai eraan te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 112. de verkiezing van Trump is slecht nieuws voor iedereen met oog voor nuance en voor een ander. Laten we hopen dat het in Nederland niet dezelfde kant op gaat. Voor mij een teken dat elke stem geldt, en we deze niet verloren mogen laten gaan. Voor nu maar afleiding in breien en haken zoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Jeanet, ik denk altijd: God kan met kromme stokken recht slaan. Met andere woorden, ik heb het vertrouwen dat er op één of andere manier een goede draai aan wordt gegeven. En zorgen maken (hoe begrijpelijk ook) helpt dan niet.
  Wees geblesst!
  Liefs, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Wat een mooie give away! Bolletjes wol voelen voor mij als snoepjes.
  Ik kan er nooit genoeg van krijgen;)
  Daarom laat ik ook maar een reactie achter, je weet immers maar nooit....
  Ook als ik niets win blijf ik je blog bekijken en genieten van de creatieve ideeën en de woorden die jij er op zet.
  Verder heb ik er bewondering voor hoe je altijd maar door gaat terwijl het voor jou niet altijd makkelijk is met de ménière.
  Petje af en hopelijk ga je nog lang door!!

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Denk maar aan de foto van de regenboog die je enige weken geleden plaatste.
  Mensen hebben niet het laatste woord. God regeert!
  Heel veel sterkte in alles.
  Ik heb ook zeker belangstelling voor zo'n mooie streng.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Positieve reactie die stemt tot nadenken. Inderdaad, het laatste woord is gelukkig niet aan Trump.

   Verwijderen
 116. Beste Jeanet, ook ik was vanochtend in shock toen ik het nieuws zag. En mijn mede-cursisten op de coupeuse-opleiding die ik volg waren al evenzeer geschokt. Totdat iemand riep: "laten we een beren-pak voor hem maken, dan wordt hij tenminste aaibaar!" Toen barstte iedereen in lachen uit.
  Nu kun je natuurlijk zulke grote politieke veranderingen die angst inboezemen niet zomaar weglachen. Maar er is wel maar een antwoord op, namelijk liefde. Laten we met zijn allen een liefde-offensief beginnen. Heel simpel, door gewoon aardig voor elkaar te zijn, niemand uit te sluiten en naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. Dat maakt een wereld van verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Ouch... als een geboren Peelander die nu Amerikaanse is wil ik toch ook even reageren. Het zal best wel meevallen met Trump. In Amerika zijn er maar een handvol partijen en deze keer geen goede kandidaten, dus jammer dat hij zoveel stemmen heeft gekregen. Zijn kinderen zijn goed opgevoed en dat zien wij als een teken dat hij toch wel "normaal" is. We Trust in God en dat God hem bij mag zijn. In 2 jaar kunnen we weer kijken of er betere kandidaten naar voren komen.
  We will also keep on crafting.. ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot nu toe vind ik niets meevallen aan Trump (wat niet zegt dat ik het met de andere kandidate eens ben). Normaal vind ik al die beledigingen niet, het opzettelijk wegzetten van minderheden, anders denkenden en gelovigen vind ik bizar en beslist niet Bijbels. Regelmatig ondervinden we wat dit voor schade aan kan richten in ons persoonlijke leven.

   Verwijderen
  2. Het is een man die zegt wat hij denkt. Ik denk dat iedereen wel iemand zo kent... we moeten het nu met Trump doen en afwachten, maar we moeten dit accepteren.
   Mijn ouders zijn naar Amerika geemigreerd.. wij als kinderen en onze kinderen kunnen stemmen voor wat wij denken dat beterder voor ons is. Zoals in Nederland. Het is soms nooit degene die wij willen..

   Verwijderen
 118. Nou, met deze prachtig gekleurde strengetjes maak jij de (handwerk)wereld alvast een beetje mooier! Laten we vooral onze energie steken in het blij maken van de mensen om ons heen. Wat laat er nu beter zien dat je om iemand geeft dan een zelfgemaakte, draagbare omhelzing van zachte wol?

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Ineens werd ik weer vrolijk, toen ik je blogbericht las. Mooi zou het zijn, om dat te winnen en ik kom dan mijn prijs halen en neem wat lekkers mee voor bij de koffie...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Wat moet ik nog aan alle reacties toevoegen, alles is al gezegd. Ik zou graag een wijnrode streng winnen, en als ik hem niet win, kom ik gewoon een streng kopen. Het garen ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 122. Juist op een druilerige dag als vandaag met een schokkende verkiezingsuitslag, kan ik genieten van je tips op je blog. Het is een heerlijke dag om te haken en alle ellende even te vergeten!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Ook ik schrok toen ik hoorde dat deze blaaskaak heeft gewonnen, maar ik dacht ook dat hij daar niet alleen in dat witte huis gaat zitten en dat er vast ook mensen tussen zitten in de regering die wel een soort van begaafd zijn. Als wij er met elkaar voor zorgen dat wij respectvol en liefdevol met elkaar omgaan dan is dat een vuurtje dat zich verspreid. En jij verspreidt zoveel warmte met je blog dat alleen al maakt de wereld een stukkie mooier. Wees trots op je multiculti gezin!
  Ik had een lange, drukke (maar mooie) werkdag en zakte best moe op de bank en dan is een van de eerste dingen even jouw blog lezen. Zeker toen ik de give away zag. Ik waag graag een gokje. Liefs uit Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Ijk vind het een trieste dag en ben niet gerust in wat er nu allemaal gaat komen. Ik was ook niet erg vrolijk vandaag maar het is doorheen de dag wel wat verbetert, zeker toen mijn avondinfosessie op het werk zo goed ging.
  En het is voetbal, wij tegen jullie :) . Dat zal in deze contreien toch een aantal mensen wat opfleuren ;)
  Lijkt me mooi garen trouwens!
  Oh, en nu ga ik mijn dag vredig eindigen in een heet bad meg een lekker geurtje er in en de wereld even laten wat hij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Na zo'n rare (lees foute) verkiezingsuitslag vrolijk je helemaal op van dat vrolijke garen.
  Daar wil ik best wat moois van breien. Leuk patroon van Martina Behm is vast leikk!

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Hoe zou je nog wat positiefs kunnen zeggen op zo'n dag....pfff. Blijkbaar was ik niet de enige die vanmorgen vol ongeloof ( nog maar half wakker) de nieuwskop las. De hele dag er een akelige dag van gehad. Om toch nog wat positiefs te zien vandaag nog even op je weblog kijken. Misschien nog iets om blij van te worden. Prachtig garen, dat wel! Ik doe toch ook maar mee met de give-away. Als Trump kan winnen, ik ook! Zo, dat klinkt al vast net zo zelfingenomen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Ik doe niet mee om te winnen, maar ik moet wel even kwijt dat ik je een super positieve dame vind👍
  Dikke pluim!

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Wat een mooi draadje.....en ja iedereen is geschrokken. Lees iedere avond je blog met plezier, samen met deze leuke actie geeft dat weer een beetje kleur aan deze wereld. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Het positieve van vandaag is dat jij gelukkig nog gewoon blogt. Ik geniet van je berichtjes over je winkel, je dorp en je gezin. Ik hoop dat je hiermee nog heel lang doorgaat.
  Groetjes Froukje Jellema.

  BeantwoordenVerwijderen
 130. Dag Jeanet, blijf positief en draag dat uit. Als iedereen dat doet dan wordt de wereld beter. Daar hou ik mij aan vast. Blijf naar de kleine positieve dingen kijken, je hebt zoveel mensen blij gemaakt met je blog en met je brei- en haakverhalen. Ga zo door! hartelijke groet, Jannie van Doorn

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Reden te meer om zelf goed op elkaar te passen en voor elkaar te zorgen in deze wereld. En niet in paniek te raken van een soort hororclown. Die komt z'n grote mond vanzelf een keer tegen. 'Keep calm and enjoy knitting' zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Gelukkig heeft die rare vent het niet in zijn uppie voor het zeggen in Amerika, dus ik hoop dat hij veel tegengas zal krijgen. Ook vanuit zijn eigen partij zal hij wel aangesproken worden op z'n misselijke gedrag(hoop ik, duim ik voor).

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Het zijn prachtige vesten geworden. Mijn complimenten. Ik begrijp hoe je je voelt over Trump. 'Maar wij zijn rijker dan hij, we kennen normen en waarden. We respecteren mensen. Dat kunnen we van hem nou niet bepaald zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 134. Ben een beetje bang voor dat ventje uit Amerika. Je weet nooit hoe zijn rode petje staat. Laten wij het hier gezellig maken en op elkaar passen . Zodat er veel positieftijd Door Nederland strot.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. Lieve Jeanet, je blogje raakte me toch wel. Ik doe niet mee aan de give away, maar ik ben het erg met je eens. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 136. Kijk om je heen hoe mooi de wereld is, zie de winter zijn intrede doen, geniet van de regendruppels op het raam, geniet van de warmte binnen. De kleine dingen zijn belangrijk, een lach, een traan... maar niet het leed van de wereld mee naar binnen nemen, sommige dingen zijn te groot en je kunt vooraf wel bedenken hoe dingen zullen zijn, maar we kunnen het alleen ervaren als het gebeurd... vooraf alles bedenken kost veel energie die je beter kunt gebruiken door te genieten in het moment... dan voel je ook echt pas dat je leeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Gisteren is voorbij! Vandaag ben je vast weer blij.Loslaten is het enige dat er toe doet. In alle opzichten doet dat je goed. Love&Sunshine voor jou en allen die je lief zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Gelukkig is er maar één Koning! En die regeert áltijd en óveral! Of ik nu een heerlijk streng garen win of niet, ik hoop dat je dit in je achterhoofd ook onthoudt! (Vind ik ook wel es lastig hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Laat je dag niet verpesten door zoiets als een Donald Trump. Let op de mooie dingen in het leven. De schitterende kleuren in de natuur, de eerste sneeuwvlokken die vallen, de heerlijke garentjes waardoor je omringd wordt. Geniet van alles om je heen :-).


  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Na de brexit kwam ik de opmerking tegen:
  This is a country so imbalanced, it has effectively fallen over.
  En datzelfde zie ik nu ook in de V.S. Hoe ongelukkig, druk en zwaar moet je het hebben om je door iemand als Trump te willen laten leiden (of lijden)? Gelukkig beweegt de geschiedenis met golven en zitten we nu in de golf: wie het hardst schreeuwt zal wel het beste zijn. Ik denk aan de protesten van de jaren 70, aan de protesten van de jaren 80, de protesten van de jaren 20 zelfs. De opkomst van de jeugdcultuur in de jaren 60, na jaren van verharding. Aan de koude oorlog, die ook inmiddels ook niet meer zo koud is. Ik denk aan de jeugd, aan kinderen als de jouwe die zijn opgegroeid met mensen uit een andere cultuur. Aan kinderen die ik in de klas heb gehad, vol levensvreugde en liefde voor andere mensen en culturen. En ik hoop dat die jeugd, zowel in Nederland en Amerika keuzes zal maken die beter zijn voor onze wereld. Mensen die nu dezelfde pijn voelen als ik, die verbijsterd zijn en het echt niet snappen (en dat zijn veel mensen) en die zonder verdere verharding en zonder harder geschreeuw en zonder vechten de wereld van binnenuit een beetje mooier gaan maken. Gewoon, door er voor hun medemensen te zijn. Vanuit liefde. Vanuit opvoeding. Viva la revolucion ;). Maar dan wel een fluwelen revolutie graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 141. Ik snap nooit alles van de politiek.. Er wordt zoveel gezegd, maar ook zoveel verzwegen. De ene dag gebeurt er dit en de andere weer dat. Maar waar ik wel iets van snap, is de blijdschap van mensen die gelukkig en vrolijk worden door met hun passie bezig zijn. Of het nu haken, breien of schilderen is. Dit is iets dat niet leeftijd-, land- of cultuurgebonden is. Juist krijg je hierdoor verbintenissen! Hoe mooi is dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Ik snap nooit alles van de politiek.. Er wordt zoveel gezegd, maar ook zoveel verzwegen. De ene dag gebeurt er dit en de andere weer dat. Maar waar ik wel iets van snap, is de blijdschap van mensen die gelukkig en vrolijk worden door met hun passie bezig zijn. Of het nu haken, breien of schilderen is. Dit is iets dat niet leeftijd-, land- of cultuurgebonden is. Juist krijg je hierdoor verbintenissen! Hoe mooi is dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Een poosje geleden stond er in je blog zo'n mooie foto van een grote regenboog. Dat betekent heel veel, nl. Er is Hoop.
  Laten we dat steeds blijven geloven en positief proberen te blijven.
  Jij stimuleert zoveel mensen met je verhalen, ideeen etc. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Mooi garen met warme kleuren maken veel zaken vrolijk. Lees dit blog en voel met je mee.Het word een rare wereld als een ieder maar denktIk ik. Gelukkig zijn er hopen we wijze mensen die dit een halt toe roepen.We houden moed en we denken positief. Ik ben geen schrijfsters om dit goed op papier te zetten.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Politiek is een ingewikkeld spel, dat ik nooit helemaal zal begrijpen. De Amerikaanse politiek met twee mensen die naar voren worden geschoven, is voor ons zeker onbegrijpbaar en heeft vele facetten die wij vast niet kennen. Als individuen hebben we hier geen invloed op en kunnen we vooral onze directe omgeving een beetje mooier maken. Als we dat dan allemaal elke dag doen, dan zal de wereld toch een beetje mooier worden. Laten we onze omgeving verwarmen met onze breisels van prachtige garens.

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Hier zijn we ook geschokt door de verkiezing van Trump als president. De wereld zal er niet beter van worden. Gelukkig kunnen wij handwerkers onszelf goed afleiden met een haakwerk of andere handwerkhobby.
  Dit garen lijkt enigszins op een paar strengen die ik vorig jaar gekocht heb op een middeleeuwse markt in Duitsland. Deze meneer maakte ze zelf vanaf de schapenvacht, spinnen en verven. Op deze markt was hij ook wol aan het verven op een houtvuur in een ketel, met allemaal ingrediënten uit de natuur.Ik heb bijna een uur met de man staan praten en 2 strengen pure schapenwol mee genomen, geverfd met "krappe" (meerkrap), dat een oranje tint geeft aan de wol. Heel mooi. Een hele ervaring.
  O ja, deze lace zou ik ook graag proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Al een poos niet meer gereageerd hoewel ik wel altijd alles lees en meegeniet van al het moois. Maar door je verhaal van vandaag (en niet de weggeefactie!) wilde ik een voorval delen dat ik eerder deze week heb meegemaakt. Ik woon als Nederlandse al 21 jaar in Engeland. Mijn kinderen (17 en 14) zijn half Engels, half Nederlands. Ik spreek Nederlands tegen ze, ze antwoorden me in het Engels, al jaren zo. De meeste mensen vinden dat heel interessant en eigenlijk heb ik nog nooit nare of vervelende opmerkingen erover gehad, of over het feit dat ik niet Engels ben maar wel hier woon. De sfeer in dit land is sinds Brexit wel veranderd, maar ik had het nog niet persoonlijk ervaren. Tot eerder deze week - mijn zoon en ik stonden bij de kassa in de supermarkt. Ik had net de wekelijkse boodschappen helemaal uitgeladen toen de kassamevrouw zei dat ze eigenlijk zo'n kassa was voor alleen een mandje. Ik had het bordje helemaal niet gezien, dus ik bood meteen mijn excuses aan. Er stond niemand achter ons dus ze zei dat het niet gaf en dat ze het best wilde doen voor deze keer. En ineens hoor ik de man die in de kassarij naast ons stond, zeggen 'nou, ik had je wel alles terug laten doen in de winkelwagen hoor'. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar hij was bloedserieus. Dus ik zeg 'nou dat is charmant hoor'. Waarop hij antwoordde met 'en hem (hij doelde op mijn zoon) zou ik naar de oogarts sturen'. Mijn mond viel open van verbazing. Ik heb er niet op gereageerd, heb verder gezellig met de kassamevrouw staan praten. Later op de avond vertelde ik het verhaal aan mijn dochter en mijn partner, en het enige dat ik kan bedenken is dat die man me Nederlands hoorde praten tegen mijn zoon en dat ik dus 'zo'n buitenlander' was die hier niet hoort. Achteraf gezien zou ik willen dat ik dat toen door had gehad, want achteraf gezien verzin je natuurlijk allemaal betere antwoorden. Maar, eigenlijk is het misschien maar beter dat ik in eerste instantie dacht dat hij een grapje maakte, en dat ik dus het beste in mensen zie. In tegenstelling tot die man zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat erg is dat toch! ik hoop maar dat dat in Nederland niet nóg meer voor gaat komen.

   Verwijderen
  2. Denk je dat die man doelde op jouw Nederlandse of buitenlandse achtergrond? Ik dacht dat hij bedoelde dat je zoon ook het bordje had kunnen zien en lezen.
   Het was gewoon een vervelende man, die zich met andermans zaken bemoeit, eigenlijk niet de moeite van je ergeren waard.

   Verwijderen
 148. Geweldig, zoals jij na zo'n domper, weer iets positiefs blogt. Top! Ik lees elke dag jouw positieve, creatieve en gezellige blog. 2 jaar geleden ben ik bij jouw in de winkel geweest, waar je net zo enthousiast en gezellig was en bent zoals je blogt. Zo puur. Tja, van zo'n uitslag, krijgt toch iedereen de rillingen over zijn lijf. Ik laat me dan ook graag verwennen en verwarmen door jou blogs en het prachtige garen. Ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Helaas dat die Trump gekozen is. Gelukkig dat breien altijd helpt om nare dingen los te laten...

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Hier ook ongeloof ... hoe is het mogelijk? Gelukkig mogen wij genieten van jouw fijne blogberichten. Ga vooral zo door!

  Hartelijke groeten en een virtuele knuffel vanuit Friesland.

  XXX Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 151. Ook ik was geschokt gisteren, door Trump. Mijn gezin is ook multi-cultureel. Dan komt zo'n benoeming wel binnen!
  Wel lief dat je er iets leuks tegenover zet! Ik wil de oudroze wel winnen. In mijn huis, met veel vrouwen, is roze wel een goede kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Ook hier schrik en verbazing. Maar we blijven positief. Daniel Lohues heeft een prachtig liedje over vriendelijk zijn voor mensen die niet vriendelijk zijn, want die hebben het het hardste nodig! En tot slot: Iemand een glimlach geven kost niets, en maakt de wereld wat mooier.
  Ik geniet van je blogberichten!

  Groetjes uit Drenthe,

  Hetty Smith-Zwiers

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Jeetje, zoveel reacties al! Ik schuif ook aan in de lange rij :-)
  Weet je, het is zoals het is en de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat deze wordt opgediend.
  Blijf vooral positief en al die mooie ideeën die je hier altijd deelt, geven steeds weer kleur aan de dagen!
  Prachtig ook weer, die strengen Lace die je vandaag laat zien!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 154. Ook ik ben benieuwd wat dit voor gevolgen gaat hebben voor de toekomst van iedereen. Afwachten, meer kunnen we op dit moment niet doen, althans.....

  Er is zo'n mooi gezegde: wie goed doet, goed ontmoet.
  Laten wij dat dan ook met z'n allen doen: goed doen, naar elkaar, voor elkaar.

  Voor nu zou ik een lekker warm wolletje om jouw schouders willen slaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 155. LICHTPUNTJES,
  Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein,
  Je hoeft ze niet te zoeken,
  Je kunt ze ook ZIJN.

  De tekst heb ik niet van mezelf, maar vond t wel toepasselijk bij je Blog.

  Laten we er maar achterop zien, hoe dit uitpakt. Stemt mij ook zorgelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 156. Wat een lieve, hoopvolle en bemoedigende reacties lees ik hier allemaal! Daar word ik, en ik hoop ook jij Jeanet, heel erg blij van!! Laten we vooral proberen ons niet angstig te laten maken, want juist daar ontleent iemand zoals Trump zijn kracht aan, maar laten we net als jij positief blijven en vooral blijven geloven in de kracht van liefde! Super dat je deze wolletjes weggeeft, ik vind het een geweldig lief initiatief :)) Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 157. Ik was idd ook van slag , zo'n man mag toch niet de belangrijkste man vd wereld worden ? Waardoor ik wat relativeerde was de opmerking van iemand die verstand van Amerikaanse politiek heeft . Hij zei dat de president lang niet zoveel invloed heeft als iedereen altijd denkt. Daardoor ben ik een beetje gerustgesteld.Wens jou dat ook toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Een verbijsterende verkiezingsuitslag. We hebben er verder geen invloed op en het zal nog verstrekkende gevolgen hebben.
  Positief blijven.
  Graag zou ik breien met dat mooie lacegaren en dan in een fijn patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Nou, nu doe ik toch mee met de win actie hoor!
  Wat een prachtig garen, word je vanzelf blij als je er mee werkt, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Ik merkte dat ik, toen ik het nieuws hoorde, ècht niet had verwacht dat Trump zou winnen. Ik kan alleen maar hopen dat het niet zo erg wordt als dat we allemaal vrezen.
  Mijn motto is: LIEFDE DELEN = LIEFDE VERMENIGVULDIGEN. Zo probeer ik zelf te leven. En als we dat nu allemaal doen dan moeten we de wereld toch een beetje mooier kunnen maken?
  Een warme groet, Madhurya

  BeantwoordenVerwijderen
 161. Oh, en met een streng van dit prachtige garen zou mìjn wereld in ieder geval alvast een beetje mooier zijn... ;)
  Groetjes Madhurya

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Wij waren ook erg onder de indruk van het nieuws.
  Maar gelukkig hebben wij niet alles in de hand.
  Een vrolijk bolletje garen kan ons weer op fleuren.
  Ik geniet al jaren van je blog en ik hoop dat je ook nog jaren door zult gaan. De begonia shwirl heb ik met "witte" wol gemaakt voor bij de trouwjurk van mijn dochter. Ik kwam aan het patroon door jouw blog.
  Nog hartelijk bedankt daar voor. Graag zou ik nog eens bij je in de winkel kijken, maar ik woon in Friesland. Wanneer ik in de buurt kom, kom ik langs. Hartelijke groet Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 163. positief is dat ik steeds met een glimlach je blog lees, want is het niet over de verkiezing in Amerika of over de ouderzorg waar je over hoor (ben er zelf werkzaam puff zwaar met zo weinig personeel) kan ik even lekker mijn hoofd leeg maken door je blog te lezen Thanks daarvoor en de strengen zijn mooi van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 164. Als ik een toverstokje had, dan toverde ik een eind aan al onze zorgen en een stralende glimlach voor de de dag van morgen.( uote via pinterest)
  maar ik heb enkel een haakpen en daarmee toverik toch mooie spulletjes mee, nu nog mooi garen en alles is kompleet
  Micheline
  kruissteekmieke.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Hai Jeanet. Het is inderdaad even slikken, Trump als president. Maar of Clinton nou zoveel beter geweest zou zijn? Het hele kiessysteem daar vind ik vreemd. Gelukkig heeft hij niet alle touwtjes in handen, is hij alleen het gezicht van een verdeeld land (net zoals meneer W hier in NL ook al zoveel stemmen heeft gekregen en straks wellicht krijgt). Gelukkig mogen wij weten dat er Een is die wel alle touwtjes in handen heeft! Laten we maar veel bidden voor deze wereld...
  Ik zou heel graag zo'n streng vrolijk garen van de winnen, dan maak ik er wat moois van en zal daarbij altijd een positieve gedachte hebben!
  Groetjes Lizette

  BeantwoordenVerwijderen
 166. Gisteren geschrokken van de uitslag in Amerika,vanmorgen op het nieuws demonstratie tegen de vluchtelingen in Rotterdam,en dat in ons eigen land. Na al die lieve reacties en je lieve give away krijg ik toch weer wat hoop. Gineke

  BeantwoordenVerwijderen
 167. Als we nu doen aan positive thinking. Met een halfvol glas... dan valt het op Den duur misschien wel mee. Genieten van de mooie dingen van het leven. Kleine stapjes vooruit. Zonnetje schijnt de hertjes dartelen in de achtertuin wat wil een mens nog meer...
  Een kansje wagen voor die prachtige wol die je gaat verloten Jeanet. Zou wel heel gaaf zijn.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Als we nu doen aan positive thinking. Met een halfvol glas... dan valt het op Den duur misschien wel mee. Genieten van de mooie dingen van het leven. Kleine stapjes vooruit. Zonnetje schijnt de hertjes dartelen in de achtertuin wat wil een mens nog meer...
  Een kansje wagen voor die prachtige wol die je gaat verloten Jeanet. Zou wel heel gaaf zijn.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Zal ik dan toch nog maar een kansje wagen...er zijn er al 180 voor me geweest..?
  Graag zou ik zo'n streng winnen om er iets moois van te maken.
  Maar iemand anders is er misschien nog blijer mee....
  Laten we in alle dingen niet vergeten: "t Oog omhoog en 't hart naar Boven, hier beneden is het niet......
  Jeanet, bedankt voor je altijd weer inspirerende blogjes, mooie patroontjes en positieve woorden. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 170. We moeten maar afwachten wat het gaat worden met die meneer Trump, als je je zelf zo op een voetstuk plaatst kan je er alleen nog maar vanaf vallen.... We kunnen beter gaan breien en dank zij je leverancier hebben we nog een kansje, waar ik graag gebruik van wil maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 171. God regeert! Hij heeft alles in de hand. Dat is het belangrijkste...zelfs Trump is maar een nietig mensje die zich nog roeren nog bewegen kan zonder Zijn wil.
  Zoveeeeel reacties....maar toch waag ik een kansje op zo'n prachtige streng garen...die kun je niet laten liggen.
  Het is maar goed dat ik niet vak in je winkel kom, want dat is heeeel slecht voor mijn portemonnee...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Laten we positief blijven met z'n allen... en mooie dingen maken... en genieten van fijne en inspirerende blogs zoals het jouwe, Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Jeanet wat een gevoelig stukje. Ik snap je zorg.
  Dat garen dat je toont is warm, verwarmend en mooi. Dat hebben we allemaal, om diverse redenen, nodig. Misschien helpt dit jou/ jullie?

  موفق باشید با هم

  BeantwoordenVerwijderen
 174. Van al die positieve berichten hier krijg je volop energie. Als wij hetals breisters, haaksters en wolliefhebbers het voor het zeggen hadden, zag de wereld er veel warmer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 175. lieve Janet, bedankt dat je onder woorden bracht wat ik dacht, gisteren, toen deze meneer opgeblazen kikker de presidentsverkiezingen won. Ik sluit me aan bij alle opbeurende berichten van mede-haaksters en breisters. Laten we het in kleine kring fijn houden en dit uitdragen naar de wereld. Altijd maar weer goed proberen te doen en liefdevol te zijn, dat is het belangrijkste. Bedankt voor jou altijd positieve en fantastisch fijne blog. Ik volg je trouw en geniet ervan ! Liefs van Rosilee, Oslo

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Wat een geweldige, positieve actie van je! En dan al die reacties op je blog, Krijg je toch weer energie van. Geniet altijd van je inspirerende ideeen op je blog.
  Doe graag mee voor zo'n hele mooie streng wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 177. Ben het volledig met je eens, ook ik heb een multicultureel gezin, en hoewel Nederlanders het gewend zijn, loop ik ook vaak tegen veroordelen aan. Zelf ben ik ook half Indonesisch , heb heel lang last gehad van mijn stempel als pinda.
  doe graag een gokje voor dit prachtige garen. Veel liefs, els

  BeantwoordenVerwijderen
 178. De verkiezing van Trump is volgens mij een signaal van de Amerikanen naar de gevestigde orde ofwel de heren/dames politici. Die het allemaal zo goed weten, maar intussen hun eigen zakken vullen. Een beetje wat er hier ook gebeurd is met het Oekraïne-referendum.
  Gelukkig sloeg Trump in zijn overwinningsspeech een veel mildere toon aan. Hopelijk gaat dat verder in zijn presidentschap. En ik troost mij met het feit dat een Amerikaanse president echt niet alleen kan regeren. En alhoewel de Republikeinen meerderheden in de senaat en zo hebben, hebben veel Republikeinen met afschuw openlijk gereageerd op uitspraken van Trump die jou en mij en ons allemaal verafschuwen. En hun steun heeft hij nodig voor het bouwen van de muur, voor het veranderen van de wet om buitenlanders te weren. Maar bovenal troost ik mij met het feit dat het Amerikaanse volk meestal meteen reageert op verkeerde uitspraken van hun leiders en idolen. Ook een president moet zich dan publiekelijk verantwoorden, denk aan Clinton, Bush en Nixon bv.
  De Republikeinen en Trump zullen elkaar in evenwicht houden, en er komt (hoe Hollands) een compromis uit, dat best goed kan zijn.
  Ik ben er nog altijd van overtuigd dat de regel "wie goed doet goed ontmoet" uiteindelijk zal overwinnen. Dus kop op, jij hebt je eigen wereld met goede, lieve, aardige, vriendelijke, zorgzame mensen om je heen. Die alleen oordelen op inhoud en niet op dat dunne buitenlaagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 179. Tja, alles wat aandacht krijgt groeit. Zo ook Trump via alle media. Hopelijk leren we als mens hier wat van.
  Gelukkig krijgt het breien en haken hier alle aandacht. Ik ben pas een half jaar bezig met breien en heb al zoveel leuke en inspirerende dingen hier gezien en gelezen. Dat maakt de wereld al op zich een stuk leuker, in ieder geval de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
 180. Gisteren heb ik de film Selma gezien die ik louter arbitrair gekozen had tussen zovele andere in de bibliotheek. Toeval bestaat niet: de film handelt over Martin Luther King en de drie vreedzame protestmarsen van Selma (Alabama) naar Montgomery (Alabama) in 1965. De geschiedenis lijkt zich weer voor een stukje te herhalen: ijveren voor gelijke rechten, gelijke kansen, opkomen tegen racisme, .... daar zullen we veel energie voor nodig hebben, een sterk engagement, .....De VS hebben gekozen voor haat, kan liefde dit neutraliseren ?
  Ik durf hopen, ondertussen geniet ik van de zachtheid van elke streng mooie wol, van vriendelijke woorden, van je prachtige blog. Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 181. Wat een goede actie Jeanet! Een beetje kleur kunnen we allemaal wel gebruiken. Ik deel je zorgen over de wereldpolitiek en -leiders. Gelukkig zijn er nog altijd mensen die een andere manier van doen en denken hebben dan Trump....
  Ik doe graag mee met je give-away.
  Liefs,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 182. Er zijn al heel wat reacties, dus dit wordt waarschijnlijk niets. Maar omdat ik altijd met veel plezier je blog lees en omdat ik natuurlijk ook wel dat mooie garen wil winnen (vooral die framboosroze) reageer ik toch.
  En war betreft die domme Amerikanen betreft, ik hoop dat de soep niet zo heet gegeten wordt en dat er een aantal mensen zijn de die mafkees een beetje kunnen beteugelen. En laten we er vooral voor zorgen dat zo'n figuur hier geen kans krijgt. Hartelijke groeten, beerta.

  BeantwoordenVerwijderen