Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 16 november 2016

Kant - maar dan anders...

Nou, ik denk dat breiend Nederland als een blok is gevallen voor de nieuwe kleurtjes sokkengaren van Arne en Carlos 😉.
Het is me niet gelukt om alle bolletjes ver verzenden vandaag, morgen gaat er weer van alles op de post. Ondertussen blijven er mooie draadjes bijkomen, zo werd de voorraad Filigran (100% merino) ook weer bijvuld. Ook dit garen (net als deze) is populair bij zowel haaksters als breisters.
Natuurlijk omdat het zo heerlijk zacht is, maar ook vanwege de lange looplengte.
Dit garen pak ik altijd als klanten zeggen dat alle wol prikt. Dan laat ik het zachte draadje voelen of een sjaal die ervan gebreid is. Bingo! Overtuigender kan niet ..... 😊.


100 gram - 600 meter, 100% merinowol € 14,95

Natúúrlijk heb ik nog een mooi patroontje gevonden. Bij Kant of Lace denk je misschien aan romantische, sierlijke ontwerpen met blaadjes-  en bloemmotieven of kraaltjes.... kan allemaal. Maar hou je meer van strak? Dan moet je zeker eens kijken bij Steve Rousseau Designs. Da's anders!


Ook dit zijn allemaal gaatjes! Deze gehaakte sjaal vind ik prachtig.


Of deze?


Ook gebreide sjaals in strakke designs vind je terug op deze website of via Ravelry. De patronen zijn in het Engels en Frans, maar met een schema. Dan moet het lukken!
Bedenkt dat je voor breien een stuk minder garen nodig hebt dan voor haken.


Kom je eens kijken naar onze kant-garens?

11 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...