Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 14 november 2016

Bezoek

Sinds gisteren is het aardig vol in ons huis. Drie zussen van Ali zijn op bezoek (uit Iran) en uiteraard komen daar nog binnenvallende familieleden bij (plus héél véél koffers). Met wat inschuiven en aanpassen moet het allemaal wel lukken. We leven wel wat exotischer dan voorheen....


Mijn handen- en voetentaal gaat met grote sprongen vooruit, evenals mijn mimiek. Aan mijn Engels en Duits en schamele Frans heb ik niets en mijn Farsi loopt behoorlijk achter. Enkele zinnen en woorden kan ik nog wel ophoesten mar het is erg beperkt. Maar we komen er wel met goede wil en ik ben in de loop der jaren best wat gewend. Toch zie ik niet alle cultuurverschillen aankomen 😉.


Het gewone leven gaat echter gewoon door, ik probeer elke dag gewoon te bloggen. Mocht ik de komende weken niet direct op je mail reageren, dan heeft dat een reden.

Gelukkig zijn er genoeg prachtige ideeen om te delen. Zo maakte Jellina deze sjaal van een bol Findley Dappled. Het patroon is eenvoudig maar past prima bij dit garen:

Foto

Je vindt de beschrijving op Jellina´s blog.

Er zit maar liefst 730 meter op een bol van 100 gram dus je hebt maar 1 bol nodig voor deze sjaal.
Op dit moment heb ik nog deze kleuren op voorraad:

Afbeeldingsresultaat voor findley dappled 142 flamingo
Flamingo 142

Afbeeldingsresultaat voor findley dappled 109 aurora
Aurora 109 
(deze kleur gebruikten we ook hier)

Juniper Moon Farm Findley Dappled
Aqua Rainbow 128

Findley Dapple - 50% extrafine merinowool en 50% mulberry Silk. 100 gram/730 meter, 21,95

Uiteraard kun je deze bollen bij ons bestellen. Morgen is de winkel weer gewoon open!


9 opmerkingen:

 1. Prachtig dat gehak in die kaas. Mijn man zou daar bijna een hartverzakking van krijgen.... Sterkte hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw hart en huis zijn van elastiek, dat weten we. Ik hoop toch zó dat je lichaam meewerkt om er een fijne familietijd van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet maar van je gezellige bezoek. Houden je schoonzussen ook van handwerken en hebben zij nog mooie patronen voor je meegenomen uit Iran? Leuk om zo'n hele andere cultuur van dichtbij mee te maken.
  Ik zag de sjaal al bij Jellina en vind hem prachtig, maar ik moet eerst mijn deken afmaken en dan een sjaal van de unikat vuurvogel maken dus ik beheers me nu maar even, maar het is wel een heel mooi draadje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral veel plezieren gezelligheid samen.
  Een warme groet Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier met de familie. Ali is vast blij om zijn zussen weer te zien. Handen- en voetentaal is niet een officiële taal, maar je komt er in de hele wereld een flink eind mee.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig leuk voorbeeld van de kaas. Zo verbaasd als jij was, zo gold dit ook voor hen denk ik. Een kaasschaaf hebben ze waarschijnlijk nog nooit gezien dus wat is er dan logischer om een stuk kaas af te snijden!
  Geniet van het bezoek en probeer ook rustmomenten voor jezelf in te lassen want hoe leuk het ook is, het kan soms ook vermoeiend zijn.
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha. Ik moest ook heeeel erg lang nadenken over de kaas. Ik woon in het buurland naast je, maar ook wij Belgen hakken in de kaas :) Een stuk kaas kopen wij om blokjes van te snijden om te snacken, en plakken kaas kopen wij 'al in plakken in de winkel'. Je ziet maar, 2 landjes zo dichtbij elkaar, zoveel kaasverschil :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...