Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

zaterdag 10 september 2016

Zigzag

Wat een fijne dag vandaag. Het blijft maar zomeren en daar genoot iedereen zichtbaar van. Omdat het monumentendag was én prachtig (fiets-)weer was het gezellig druk vandaag. Sinds afgelopen week hebben we ook een nieuwe buur - Slagerij Wisse - in de voormalige supermarkt (waar we héél blij mee zijn!), en dit alles zorgde er voor dat het een komen en gaan was op de Markt. De voorraad unicat is al aardig uitgedund, maar er staat nog genoeg hoor :-)

Dit dekentje wil ik jullie graag laten zien: De tien Steken Zigzag van Frankie Brown.


Het is een variant op het andere Tien-steken patroon waar ik al eens eerder over blogde. Nooit meer dan 10 steken breien en je dekentje zien groeien, da's leuk!
Je vind het patroon terug op Ravelry.

Als je garen gebruikt dat langzaam verloopt krijg je prachtige effect! Hier een dekentje met Aade in regenboogkleuren (we hebben nog veel strengen in prachtige kleuren)


Op Ravelry vind je meer dan 500 varianten op dit dekentje, ter inspiratie (zorg dat je ingelogd bent).

Uiteraard kun je er ook sjaals, tassen, kussens, etc van maken!
Fijn weekend allemaal.....

4 opmerkingen:

 1. Het lukt me niet je te mailen via de email knop. Graag wil ik informatie over unikat garen . Hoeveel is er nodig voor zo'n zigzag sjaal (van pakweg 35 x 180cm) en wat zijn de kleuren (liefst zo'n blauw paarsvariant) en kosten? Met vriendelijke groet, Conny
  connysquilts@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superleuk, zo breien deed ik nog nooit, nog iets om uit te testen!!
  grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marijke derre 29 juli 2017

  ik zou graag dit breien, kan iemand mij het patroon of hoe ik dit moet breien.
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...