Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 12 september 2016

Opgeruimd

Had ik jullie wel eens verteld dat mijn lief steeds actiever wordt naarmate de temperatuur stijgt? Terwijl mij de moed in de schoenen zakt bij de gedachte aan nóg eens 30 graden, leeft hij helemaal op. Zo ook vandaag, dus timmerde hij lustig twee kastjes in elkaar - liet het sjouwen van wol aan mij over - om voor mij nog wat ruimte te maken. En als je dan eenmaal bezig bent.... van het een komt het ander. Dus ben ik nu wel uitgeput maar reuze blij met deze tafel-die-ook-kast-werd.Nu zou ik het bijna hardop een wolwinkel durven noemen :-)
De hele middag was ik aan het verplaatsen, vakken vullen enz. Wat liggen er nu toch heerlijke winterwolletjes  en wéét je wat? Aan het eind van de week wordt het écht, écht koeler! 
Deze wol heb ik ook weer bijgevuld: Zebrino.

Vorig jaar maakte ik deze heerlijke kol, en deze wordt nog steeds veel gebreid (4 bollen van 50 gram a 4,25), het patroon vind je nog steeds hier terug.


Maar haken gaat ook prima! Joke van Lindevrouwsweb haakte dit prachtige baby-dekentje in wafelsteek (in dezelfde kleur)

Foto´s: Lindevrouwsweb

Je vindt de uitgebreide Nederlandse beschrijving op haar blog.
Ze gebruikte 5 bollen.


Op dit moment heb ik nog deze kleuren in de kast:

 Adriafil Zebrino 062 - multi blue-green fancy

Adriafil Zebrino 066 - multi-purple fancy   

Zebrino, 53% wol, 47% acryl.
50 gram - 125 meter
Naald 4,5 - 5


5 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet, ziet er mooi strak en netjes uit die kast.
  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig is die kast geworden en ik zie er nog wielen onder zitten ook. Heel handig. Nog even wachten Jeanet, maar eens wordt het wel koeler!
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handige "Harry" heb jij zeg, staat erg mooi die tafelkast met wolletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Uiteraard, je mag altijd even mailen naar jaffari@zeelandnet.nl

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...